Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Hoogst charmante pretletter

(voor Sofia Margarita Vergara (10 juli 1972))

Je bent geboren in Burranquilla te Colombia. Je moeder Margarita Vergara Dávila de Vergara is een huisvrouw en je vader Julio Enrique Vergara Robayo produceerde vee voor de vleesindustrie.
Je hebt vijf broers en zussen.
Je bijnaam is 'La Toti'.
Je bent opgevoed als een vrome roomse binnen een rijke familie. Je studeerde aan de Marymount School Barranquilla, een Spaans-Engelse privéschool. Je werd op het Colombiaanse strand door een fotograaf ontdekt en je begon voor de televisie te werken. Je bleef ondanks je vrijzinnige werk persoonlijk wel conservatief en religieus.

Op je zeventiende werd je in Zuid-Amerika bekend door een Pepsi-reclame. Op je achttiende trouwde je met je jeugdliefde Joe Gonzalez en twee jaar later kregen jullie een zoon Manolo Gonzalez-Ripoll Vergara. In datzelfde jaar zijn Joe en jij gescheiden.
Je studeerde tandheelkunde aan een universiteit in Colombia. Daarna deed je veel modellenwerk en zat je in de show-business, wat zo goed ging, dat je stopte met je tandheelkundige studie.

Op je twintigste verhuisde je naar Bogotá, waar je werkte als topmodel en voor de televisie. Van 1995 tot 1998 presenteerde je met Fernando Fiore een reisserie over exotische plaatsen op de wereld. Je werd een gevierde ster en je werd gefotografeerd voor badpak-kalenders en affiches.

Je bent één meter zeventig en je hebt van nature blond haar. Voor filmrollen laat je je haar bruin verven om meer op een Latijns-Amerikaanse vrouw te lijken.
Na je werk bij het internationale, Spaanstalige televisienetwerk Univision, werkte je bij ABC in Amerika. Je speelde in de komedie 'Hot Properties', te vergelijken met 'Sex and the City'. Je medespeelsters waren o.a. Gail O' Grady (1963, Detroit)en Nicole Sullivan (1970, Manhattan).
Je speelde in de komedie 'The Knights of Prosperity', waarin ook Mick Jagger figureerde. Mick raakte in trance van je wonderbaarlijke decolleté. Zijn ogen stuiterden over de grond. Toen hij wilde toetasten, kneep je hem even stevig wakker in zijn kruis.
Dan was er de komedie 'Modern Family', waarin je de gepassioneerde moeder Gloria Pritekett-Delgado speelde, waarvoor je genomineerd werd voor een Primetime Emmy Award, een Golden Globe Award en drie Screen Actors Guild Awards.
Je speelde Alicia Oviedo in de televisie-show 'Amas de Casa Desesperadas', de Latijnse versie van 'Desperate Housewives'. De weergaloze schoonheden Flora Martínez (1977, Montreal), Carolina Gómez (1974, Cali) en Geraldine Zivio (1975, Buenos Aires) speelden er ook in mee.
Je speelde Sofia Montoya in de dramaserie 'Dirty Sexy Money' van de schrijver Craig Wright (1965, Puerto Rico), die ook 'Six Feet Under' schreef.
Je speelde Leonora Castañeda in de serie 'Fuego en la sangre'.
Je speelde Cici in 'Chacing Papi' en Cheryl in 'Meet the Browns', een romantische drama-komedie van Tyler Perry (1969, New Orleans), een goede vriend van Oprah Winfrey (1954, Kosciusko), Will Smith (1968, Philadelphia) en Janet Jackson (1966, Gary).

Op je zevenentwintigste werd in Bogotá je oudere broer Rafael vermoord door ontvoerders.
In 2000 werd er schildklierkanker bij je ontdekt en via chirurgie en jodiumbestraling ben je geheel genezen.
Je jongere broer Julio was in Amerika tien jaar drugsverslaafd en hij werd naar Bogotá teruggestuurd, waar hij zijn leven beterde.

Je speelde in de komedie 'Big Trouble' (2002), naar de roman van Dave Barry (1947, Armonk).
In 2002 verhuisde je met Mabolo naar Amerika, met name omdat Colombiaanse criminelen vaak (familieleden van) beroemdheden ontvoeren.
Je speelde Amelia in 'Lords of Dogtown' (2005) van Catherine Hardwicke (1955, McAllen). Je speelde Loridonna in 'Grilled' (2006) en Odile Anjelou in 'The Smurfs' (2011), eveneens in 'The Smurfs 2' (2013). In 2011 speelde je de hoofdrol Lydia in 'The Three Stooges', Sous Chef Ava in de romantische komedie 'New Year's Eve' en je was een stempersonage in 'Happy Feet 2'.
Met David Beckham maakte je een reclamefilmpje voor Diet Pepsi.
In juli 2012 ben je verloofd met de zakenman Nick Loeb.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 november 2012


Geplaatst in de categorie: film

4.0 met 2 stemmen 634Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)