Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Hoe De Vilallonga jou levensmoe maakte

(voor Michèle Leone Girardon (1938 - 1975))

Je bent geboren op 9 augustus 1938 in Lyon.
Na je middelbare school ging je naar het conservatorium, waar je Dramatische Kunst Studeerde.
Op je achttiende debuteerde je in 'La mort en ce jardin' van Luis Buñuel, waarin je de doofstomme beauty Maria Castin speelde.
Op je twintigste won je de wedstrijd 'Het meest fotogenieke meisje van Frankrijk', wat uitmondde in een mooie loopbaan als fotomodel voor o.a. 'Vogue', 'Elle' en 'Marie Claire'. Je speelde een secretaresse in 'Les Amants' van Louis Malle, met Jeanne Moreau. Op de set ontmoette je voor het eerst Jose Luis de Vilallonga, maar over hem later meer.

Je speelde in 'Le Signe du Lion' van Éric Rohmer en in 'White Slave Ship' van Silvio Amadio, met Pier Angeli.
Je speelde in 'Hatari!' van Howard Hawks.
Je speelde met John Wayne en Elsa Martinelli. Voor deze film leerde je jezelf op de set Engels.
Je speelde in de avant-garde films 'Vacances Portugaises' van Pierre Kast, in 'Jean-Marc ou La vie conjugale' en 'Françoise ou La vie conjugale' van Andre Cayatte en 'La Boulangère de Monceau' (zwart-wit, 23 min.) van Éric Rohmer.
In 'Soraya, Reina Del Desierto' van Antonio Margheriti speelde je prinses Soraya. De film is gemaakt in Algerije.
In 'Il Magnifico Cornuto' van Antonio Pietrangeli speelde je met Claudia Cardinale.

In de loop van de zestiger jaren kreeg je een liefdesrelatie, zij het in wezen meer en zelfs enkel van jouw kant, met Jose Luis de Vilallonga, een getrouwde, Spaanse edelman en een doortrapte loser en vrouwenverslinder. Als zestienjarige zat hij in een executie-peloton voor dictator Franco. Hij schreef een biografie over koning Juan Carlos, een verkapte dictator. Naast schrijver was hij ook acteur en speelde hij een flapdrolrol in 'Breakfast at Tiffany's' met Audrey Hepburn.

Je was achttien jaar jonger dan hij, wat hem tot een vaderfiguur bombardeerde. Hij was de negende Markies van Castellbell en keurig getrouwd met de adellijke Essylt-Priscilla Scott-Ellis. Hij beminde o.a. ook de actrice Magda Gabor. Je dacht dat hij wel met jou wilde trouwen, maar na de scheiding met Essylt-Priscilla vroeg hij je nooit ten huwelijk, hoezeer je daar ook op hoopte.
In 1974 trouwde hij met Syliane Stella Morell, wat je hart deed breken en wat de reden voor je zelfdoding was. Hij had namelijk botweg zijn liefdesband met jou verbroken, hoewel liefde, hij wilde vooral seksueel aan zijn trekken komen.
Hij was een grote geldverkwister en dat met name van het geld van zijn vrouwen. Zo weigerde hij alimentatie aan Essylt-Priscilla te betalen, voor hun kinderen John en Carmen, wat deze door hem berooid gemaakte vrouw in een bittere armoede deed storten. Deze criminele bloedzuiger kende geen erbarmen met zijn als vissen binnengehaalde vrouwen.
Zijn derde vrouw, de journaliste Begoña Aranguren, hield het ook niet bij hem uit.
Op zijn sterfdag op Mallorca was Juan Carlos in tranen.....

Je speelde nog in 'Der Schatz der Azteken', gebaseerd op een roman van Karl May, met Lex Barker, de beroemde Tarzan-acteur.
Je speelde nogmaals met Barker in 'Die Pyramide des Sonnengottes' en je laatste filmrol was in 'Les Petites Filles modèles'.
Vier jaar later was je carrière echt voorbij en de dreun, zeg maar de knock-out, van de seksverslaafde huichelaar De Vilallonga kwam daar nog bij.
Dat hij jouw zelfdoding op zijn geweten heeft, kwam natuurlijk nooit in zijn gewetenloze, hautaine kikkerbrein op.

Op 25 maart 1975 heb jij moedeloos en met afgesloten levenswegen in Lyon een overdosis slaappillen ingenomen, waardoor je inderdaad nooit meer bent wakker geworden.
Je hemelse schoonheid kon niet op aarde wortelen.

Je werd zesendertig jaar en je bent begraven op het Cimetière de Bagneux, nabij Parijs.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 mei 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 2 stemmen 32Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)