Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Te broos voor instortende roem

(voor Heo Yoon (1981 - 2007))

Je bent geboren op 3 mei 1981 in Incheon. Je had een zware jeugd. Je groeide op bij je opa en oma en je alleenstaande moeder.
Als kind wilde je zangeres worden.
Je vader overleed toen je heel jong was. Vanaf je zevende leed je aan een chronische depressie.

Op je veertiende speelde je in een televisie-drama bij KBS, 'Adults Don't Know'.
Op je zeventiende begon je te acteren onder de artiestennaam Lee Hye-ryeon. Je studeerde af aan het Drama Film Department van de Kyunghee University. Je had vaak kleine filmrollen, maar ook enkele grote rollen in televisie-series.

Je woog 48 kilo en je lengte was 167 centimeter. Je hobby was karaoke.

Je speelde in 'Seventeen', 'Zilzu', 'Speeding', 'The Theme Game', 'The Tears of the Dragon', 'The King and the Queen', 'Born to Kill', 'Sprint' en 'News about Gardening'.

'Two Women' is een drama over het moeilijke leven van vrouwen in de post-Koreaanse Oorlog. 'Born to Kill' is een actiefilm van Jang Hyun-soo.

Op je tweeëntwintigste debuteerde je als de soepel dansende popzangeres met de artiestennaam U;Nee met vrolijke liederen.
Je debuutalbum 'U;Nee Code' verkocht uitstekend. In de video-clip van de hitsong 'Go' gaf je duidelijk aan dat je depressief was en dat je naar bevrijding snakte, want je voelde je gevangen in jezelf.
Je studeerde zang, dans en poëtisch schrijven.

Je was buitengewoon aantrekkelijk en een onverschrokken waaghals.
Op je vierentwintigste verscheen je album '2 Album', met de superhit 'Call Call Call'. De critici verweten jou, dat je overdreef met je sexy uitstraling, wat hen deed denken aan de goedkope versiertrucs van de dames van plezier.
De video-clip werd zelfs verboden om op de televisie te verschijnen, omwille van teveel naaktheid, wat niet waar was.

Onder druk van je managers liet je cosmetische en plastische chirurgie toepassen om er nog erotischer uit te zien. Hierdoor kreeg je veel negativiteit over je heen. Je verscheen in de Koreaanse Playboy. Je meeste fans hielden vooral van je enorme sexy uitstraling en niet zozeer van je vocale en muzikale prestaties.
Je kreeg grote last van de messcherpe kritiek en van je teruglopende verkoopcijfers. Je had een zachtaardige, wat bedeesde en zwoele stem, naast een energieke dansstijl.
Door de anti-krachten begon je anti-depressiva te slikken, want de tegenslagen verergerden je onderhuidse depressie. Op je website schreef je 'Ik heb het gevoel van algehele leegte en ik bewandel weer een uitzichtloos pad!'.
Dat leegte-gevoel is typisch voor borderliners, dus de dokter, die je anti-depressiva voorgeschreven heeft, had je moeten doorverwijzen naar een psychiater.

Onder de naam Yuni verscheen er een maxi-single in Japan en je werd de Koreaanse Koda Kumi genoemd, ook een popzangeres, die haar sexappeal als grote troef inzet.
Toen de 28-jarige Maleisische Altantuya Shaaribuu werd vermoord, verschenen er foto's van jou bij artikelen over haar, wat haar vader een schande vond. Vooral dit bezorgde je weer nieuwe vijanden.

Op 21 januari 2007 heb je jezelf opgehangen met een badjasband aan een kozijnbalk in je kleedkamer van je woning te Incheon.
Je oma kwam terug van een kerkdienst en zij heeft je gevonden. Ze belde meteen een ambulance, maar dat was tevergeefs.

Je werd vijfentwintig jaar. Je bent gecremeerd.

De druk van de negatieve internet-berichten over jou en de falende verkoop zag je als een persoonlijke mislukking. Je had in therapie gemoeten. Je had kunnen leren, dat je meer waard bent dan je carrière. Je depressie had geanalyseerd kunnen worden. Je had weerbaarheid kunnen ontwikkelen. Je suïcide had voorkomen kunnen worden.

Postuum verscheen je derde album 'Habit', met toestemming van je diepbedroefde familie.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 juni 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 5 stemmen 992Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
9 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Heb je echt zoveel films bekeken?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)