Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zwaar geestesziek en zonder opvang

(voor Olga Georges-Picot (1940 - 1997))

Je bent geboren op 6 januari 1940 in Shanghai. Je vader was Guillaume Georges-Picot, de Franse ambassadeur in China. Je moeder was een Russin. Je was familie van de ex-president Giscard d'Estaing.

Je groeide op in Azië en Zuid-Amerika. Je was bijzonder hoogbegaafd en je studeerde drama aan de Actor's Studio in Parijs. Je was een knappe verschijning en de mannen stonden voor je in de rij.

Op je tweeëntwintigste debuteerde je in het drama 'Les Parisiennes', met de perfecte Catherine Deneuve en zanger Johnny Hallyday.
Je speelde in de tv-serie 'L'auberge de la Licorno' en in 'Two for the Road' met Audrey Hepburn en Jacqueline Bisset.

Op je zesentwintigste trouwde je met John Sobieski, een kunstschilder en acteur. Er kwamen steeds meer spanningen en botsingen tussen jullie en na twee jaar zijn jullie gescheiden. Je was overspannen en randpsychotisch geworden.
Daarna kreeg je een relatie met de autosport-coureur Johnny Servoz-Gavin. Hij deed dertien keer mee met een Formule Een Wereldkampioenschap. Johnny snapte niets van jouw gevoelens als actrice en hij interesseerde zich nul-komma-nul voor jouw acteerwerk. Geen empathisch vermogen en als snelheidsmaniak wars van emotionele nabijheid. Alsof je op de verkeerde mannen viel, eindigde ook deze relatie na twee jaar. Johnny overleed in 2006.

Op je achtentwintigste speelde je als Catrine een hoofdrol in de science fiction film 'Je t'aime, je t'aime' van Alain Resnais, de ex-man van Florence Malraux, de dochter van de schrijver André Malraux.

Je verscheen in enkele Playboy Magazine's en op de cover van 'Adam'.
Je had een grote rol in 'The Other People' en in 'The Man Who Haunted Himself' speelde je met Roger Moore.
In 'Glissements progressifs du plaisir' verscheen je naakt.
In de tv-film 'Sultan à vendre' speelde je een courtisane en in 'Les confidences erotiques d'un lit trop accueillant' speelde je als Dominique de hoofdrol.
In de erotische film 'Goodbye Emmanuelle' speelde je met de net zo aantrekkelijke Sylvia Kristel.
Je speelde in de thriller 'The Day Of The Jackal' en in de komedie 'Love and Death' van Woody Allen.
In 'Persecution' speelde je met Lana Turner en je speelde Sophie Joussel in een aflevering van commissaris Maigret.
Je laatste filmrollen waren in tv-series als 'Rebelote', 'Le paria', 'Lili, petit à petit' en 'Sins'.

Op je zesenveertigste was je filmcarrière voorbij. Bij topsport worden sommige dieren vroeg oud. Daarna leefde je een vrijwel anoniem leven in je appartement op de vijfde verdieping, met een schitterend uitzicht over de gemoedelijke Seine, waarin velen zichzelf verdronken.
Je leed jarenlang aan een zware depressie en je kon jezelf niet meer ontvluchten door in een filmrol te kruipen. Sterker nog, je was je filmrollen en je keek meer en meer in een oneindige, schizofrene leegte. Je persoonlijkheid werd door innerlijke bosbranden verwoest. Het viel je steeds zwaarder om iedere dag weer naar de vijfde verdieping te klauteren. Je probeerde van alles om je somberheid te verdrijven, zo doolde je vaak tot het ochtendgloren door de straten van Parijs, maar het kwam steeds in grotere mate weer opzetten.
Je was als kind emotioneel verwaarloosd en zwaar beschadigd, want je ouders hadden het te druk met hun zogenaamd belangrijke ego's. Dit kindertrauma kwam in grote hevigheid weer opzetten en je wist het onvoldoende te plaatsen. Je was te geïsoleerd voor hulpverlening.

Op 19 juni 1997 ben je na een fles cognac gedronken te hebben van je balkon naar beneden gesprongen en was je ondraaglijke lijden voorbij.

Je werd zevenenvijftig jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 juni 2013


Geplaatst in de categorie: idool

1.0 met 1 stemmen 83Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 juni 2013
Ga ergens anders vissen, zeg!
Naam:
Petra Hermans
Datum:
15 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Het zal niet zomaar zijn, dat je vaak over
dezelfde thema's schrijft.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)