Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Russische schending van mensenrechten

Ze is over de helft, maar haalt ze de eindstreep? Natuurlijk hoop ik dat voor haar, maar het gaat heel erg slecht met de gevangene Nadezjda Tolokonnikova, één van de zangeressen van Pussy Riot, die strijden voor rechtvaardigheid in de regeringstop en tegen seksistische mannen. Tegen de hypocriete Russisch-orthodoxe kerk en tegen het toppunt van verkeerd macho-gedrag, kereltje Poetin himself.

Dat datzelfde land onderhand vele Nederlandse Greenpeace-medewerkers gevangen houdt, vanwege gelogen piraterij, maakt de visie op actueel Rusland niet veel beter. Onze Ivanhoe in bange tijden, minister Frans Timmermans trekt ten strijde. Als dat maar niet oubollige donquichotterie wordt?, want het is maar de vraag of die koelbloedige Russen zich iets aantrekken van het internationale zeerecht. Daarbij, ik geloof niet dat ze wakker zullen liggen van een eventuele oorlogsverklaring van Nederland en Russische wodka door de gootsteen kan ze ook niet deren.

Nadezjda Tolokonnikova heeft na negen dagen haar hongerstaking gestaakt. Haar man Petr Verzilov heeft rond de omheining van haar werkkamp gestruind en foto's verspreid. Ze zit al meer dan een jaar in een werkkamp in Mordovië en haar hongerstaking was een wanhopige poging om haar slavernij te bestrijden. Het autoritaire regime van Poetin en zijn handlangers maken haar artistieke, nobele, moedige leven tot een ware hel:

Ze moet van half acht 's ochtends tot half één 's nachts keihard werken en vier uur slaap is zeldzaam. Ze verricht naaiwerk met onhaalbare productie-eisen, die alsmaar worden opgevoerd. Er is sprake van sadistische beledigingen en vernederingen. Smeekbeden om extra slaap worden de kop ingedrukt. Ze wordt als een beest behandeld en verbaal gepest. Ze wordt geslagen door de nazi-achtige leiding en door medegevangenen. Sommige gevangenen overleden hierdoor. Soms worden de waterkranen gewoon dichtgedraaid.
Ondertussen heeft de presidentiële mensenrechtenraad geconcludeerd dat Nadezjda zo snel mogelijk moet worden overgeplaatst naar een mildere vorm van gevangenschap. Voor de duidelijkheid, die mensenrechtenraad staat los van de geslepen wolf Poetin.

De reden van haar strafmaat is samengevat in de projecterende zin 'schuldig bevonden door religieuze haat gevoed hooliganisme'. Liefdevolle religie gelooft niet in strafsystemen en zeker niet in buitensporig wrede onderdrukkingssystemen. Geef mij daarom haar Godsgeloof maar. De echte hooligans zijn natuurlijk de sadistische beulen, die de strafkolonies in stand houden.
Nadezjda heeft nooit het zwaard getrokken, integendeel, ze heeft op artistieke wijze vredelievend en geniaal haar mening gegeven over een in en in doortrapt, inhumaan, hoogmoedig, zelfzuchtig, verstard, corrupt en misdadig machtssysteem.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.9 met 7 stemmen 215Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)