Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

24 november 2013

Op één dag zijn er twee Nederlandse schrijvers van formaat botweg weggevaagd. Bovendien twee Groningse schrijvers, wat mij als rasechte Groninger extra raakt.

De schrijfster Hermine de Graaf liep ik eens voorbij in een winkelstraat in Harderwijk en ik was alleen al door haar verschijning diep van haar onder de indruk. Ze had al naam gemaakt met 'Stella Klein'.

Nu kan zo'n ontmoeting nooit meer plaatsvinden, want zij is op haar tweeënzestigste in Buinen overleden.

Gerrit Krol heb ik nooit met mijn eigen ogen gezien, al was ik mij bewust van zijn bestaan. Hij studeerde wiskunde en hij was systeemontwerper bij de N.A.M. (Shell) en toch werd hij een gerespecteerd schrijver met boeiende invalshoeken en een literaire stijl, die ver boven een Wolkers of Giphart uitstijgt.

Wie zijn roman 'De Rokken van Joy Scheepmaker' nog niet heeft gelezen, heeft nog heel wat moois voor de boeg. Joy Scheepmaker is een verbastering voor zijn muze Janna Schoenmaker. Iedereen die kampt met zijn eerste liefde kan heling vinden in deze sublieme roman.

Gerrit was geobsedeerd door borsten, wat hij o.a. tentoonstelde in zijn roman 'De ziekte van Middleton'. Op de cover de XXXXL-buste van mademoiselle Middleton.

Gerrit leed al jaren aan Parkinson en dat heeft hij beschreven in zijn laatste roman 'Duivelskermis'.

Gerrit werd negenenzeventig jaar en hij is overleden in zijn geboorteplaats Groningen.

Nieuwe literatoren zullen oprukken! Jij bijvoorbeeld!

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 november 2013


Geplaatst in de categorie: literatuur

2.5 met 2 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)