Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lichtmedium vree met Jack the Ripper

(voor Mabel Collins (1851 - 1927))

Je bent geboren als Minna Collins op 9 september 1851 in Guernsey, St. Peters Port.
Je vader Edward Collins was een bekende dichter en je moeder was Susanna Hubbard, de dochter van een Russische bankier.
Je vader schreef gedichten en essays. Je moeder was getrouwd met een schoolhoofd en toen je vader verliefd op haar werd, overleed haar man drie weken later. Je moeder was negentien jaar ouder dan je vader en ze had zes kinderen, de oudste was bijna net zo oud als je vader. Beide families waren tegen een huwelijk, maar het ging toch door.

Je vader werkte als schoolhoofd en hij schreef continu sonnetten voor jou. Hij was bezeten van zijn schrijfkunst en hij sliep nauwelijks. Op je vierde kampte hij met geldzorgen en verhuisden jullie naar Engeland, waar hij full-time schrijver werd. Hij had succes, maar hij was verslaafd aan alcohol, waardoor hij boven zijn stand leefde. Je moeder werd ziek en een faillissement dreigde, waardoor jullie naar Plymouth terug gingen. Door zijn schulden zat je vader in de gevangenis en terwijl hij dronken was, hield jij hem met een halfzus op de been, zodat hij bleef werken. De deurwaarders bleven maar komen.

Op je negende verhuisde je weer naar Londen, waar je vader ook in de gevangenis belandde, een zich herhalend patroon. Op je vijftiende leefde je vader grotendeels alleen en woonde jij op Knowl Hill. Je had poëzie en filosofie van je vader geleerd en je schreef net als hij gedichten. Toch zat hij meer met andere schrijvers in de kroeg en verwaarloosde hij zijn gezin.
Aan Shakespeare, Chaucer en Horatius had je niet genoeg.
Op je vijftiende overleed je moeder en je vader hertrouwde met Frances Cotton, die zich voor hem wegcijferde. Je zag hem sporadisch.

In 1871 trouwde je met Keningale Robert Cook.
In 1875 verscheen je eerste roman 'The Blacksmith and Scholar', opgevolgd door 'An Innocent Sinner'. Vele romans volgden.
In juli 1876 overleed je vader en werd hij op het Petersham kerkhof begraven.

Je man was rechter/dichter/spiritualist.

Je deed aan spiritisme en je was een medium tijdens seances. Je zag verschijningen van wit geklede, Egyptische priesters je kamer in lopen. Je was bijna constant uit je lichaam getreden en via je astrale reizen schreef je o.a. 'Witte Lotus', 'Spinnenwebben' en 'Licht op het Pad'.

In 1886 eindigde je huwelijk en juni 1886 overleed Robert.
Twee jaar eerder had je Madame Helena Petrovna Blavatsky ontmoet en in 1887 kwam ze bij jou logeren en schreef ze 'De Geheime Leer'. Ze was geen gemakkelijke tante, want ze walgde van iedereen, die in jouw huis was en jou wantrouwde ze. Ze beschuldigde jou van zwarte magie en tantrisme, wat je een depressie, migraine en een zenuwinzinking bezorgde.

Je verzorgde en beminde de medicus Robert Donston Stephenson, een zwarte magiër, alcoholist en drugsgebruiker. Samen met je vriendin Vittoria Cremers ontdekte je dat hij Jack de Ripper was, wat je bang maakte, maar je wist te ontkomen.
In 1891 overleed Blavatsky en ging er een nieuwe wind door de theosofie. In 1901 overleed je tweede man, meneer Taak.
Je was Ere-secretaresse voor de Afschaffing van Vivisectie en vegetariër. In 1913 ontmoette je Rudolf Steiner en je erkende zijn zienswijze.

De laatste twaalf jaar leefde je samen met Catherine Metcalfe en je zweeg nederig over je theosofische jaren.
Op 31 maart 1927 overleed je in Glocester door een hartaanval. Je werd zesenzeventig jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 februari 2014


Geplaatst in de categorie: idool

3.4 met 5 stemmen 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)