Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je moordenaar wist welke route je nam...

(voor Myra Maybelle Shirley Reed Starr (1848 - 1889))

Je bent geboren op 5 februari 1948 nabij Carthago, Missouri. Je roepnaam was May. Je ouders waren John Shirley en Eliza Hatfield.
In de jaren zestig verkocht je vader zijn boerderij en kocht hij een herberg en stalhouderij op het dorpsplein van Carthago. Je was de enige dochter van zes kinderen.
Je studeerde aan de Carthago Female Academy en later op de privéschool Craven's. Je vader was welvarend en hij had slaven. Op je zestiende werd Carthago door de Unionisten aangevallen, waardoor jouw familie naar Scyene verhuisde. Bud werd in Sarcoxie gedood door een groep Unionisten.

In Scyene hadden jullie contact met Jesse James en de Youngers. Je groeide op met Jesse James en Cole Younger, met wie je een liefdesrelatie had. Jouw broer Bud vocht samen met James en de Youngers in het confederale leger, net als Jim Reed, met wie je op je achttiende trouwde. Als jonge tiener was je al verliefd op hem. Op je twintigste werd jullie dochter Rosie Lee geboren. Jim was een bandiet en hij werd in Arkansas gezocht voor moord, vandaar dat jullie naar Californië zijn gevlucht. Op je 23-ste werd jullie zoon James geboren.

Je was een stijlvolle jongedame en als scherpschutter zat je op een dameszadel en je droeg een zwart fluwelen rijkleed met een gepluimde hoed, je had twee revolvers en de patroongordels hingen over je brede heupen. Weer terug in Texas sloot Jim zich bij de Starr bende aan, een beruchte Cherokee-familie, die whisky en paarden stal in de Indian Territory. Hij was ook lid van de James en Younger bende.
In 1874 hebben Jim en enkele anderen een postkoets overvallen. Zonder enig bewijs werd jij ook als aanwezig beschouwd en kwam er een bevel voor jouw arrestatie. Jullie verhuisden naar Paris in Texas, waar Jim werd vermoord.

Op je dertigste hertrouwde je met Charles Younger, de oom van Cole, maar na drie weken scheidde je. Twee jaar later hertrouwde je met de Cherokee-indiaan Sam Starr en woonde je bij de familie Starr in de Indian Territory. Je leerde hoe je te werk moest gaan als veedief en hoe je gestolen vee verborg. Je verdiende veel geld en daarmee kon je gevangen kameraden vrij kopen. In 1883 werden Sam en jij in Fort Smith door de rechters Isaac Parker en William Clayton veroordeeld voor paardendiefstal. Jullie kregen gevangenisstraf en jij zat negen maanden in het Detroit House of Corrections. Jij was een voorbeeldige gevangene, terwijl Sam onverbeterlijk was en dwangarbeid moest doen.

Na je vrijlating probeerde je in Sebastian County rechter Clayton te vermoorden. In 1886 ontkwam je aan een veroordeling wegens veediefstal. Op 17 december 1886 was Sam in gevecht met de wetsdienaar Frank West. Ze schoten elkander dood en jij was diep bedroefd, want met Sam was je het meest gelukkig geweest.

De laatste jaren van je leven had je seksaffaires met vele, markante mannen, o.a. Jack Spaniard, Jim French en de Cherokee-outlaw Blue Duck. Je hertrouwde met een familielid van Sam, Jim July Starr.

Op 3 februari 1889 werd je vermoord. Je reed van Eufaula naar huis, toen je werd beschoten. Je viel van je paard en je werd nogmaals met je eigen dubbelloops jachtgeweer beschoten. Je werd veertig jaar.

Wie je heeft vermoord, is nooit opgelost. De verdachten waren je man Jim, je kinderen en je pachter Edgar Watson, een ontsnapte moordenaar. Je had je zoon James geslagen, omdat hij jouw paard had mishandeld. Hij was zeventien en op zijn 18-de werd hij veroordeeld voor paardendiefstal. Hij zat vier jaar in de gevangenis van Columbus. Rosie werd prostituee en ze runde diverse bordelen tot 1914. James werd politieman en hij doodde twee outlaws. Hij werd op zijn 25-ste gedood.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 juni 2014


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 61Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 juni 2014
Door mijn titelgeving ben ik gaan nadenken en wis ik Jim July Starr en Edgar Watson uit als mogelijke moordenaars. Jim was als veel jongere minnaar geen optie en Edgar had geen profijt van jouw dood, omdat je hem immers beschermde. Je dochter was volkomen loyaal, maar je zoon was uiterst labiel en hij was vol wroeging, omdat je zijn vader liet vermoorden, vond hij.
Al die mannen erna waren voor je zoon James een afgang en hij haatte al die wellustelingen, die zijn ware vader verraadden. Dat je hem op uiterst vernederende wijze sloeg na zijn vermeende mishandeling van jouw paard heeft hem doen escaleren. Hij vond je ineens een misdadig loeder na de dood van zijn integere vader. Hij voelde zich tot in het diepst van zijn ziel gekrenkt door jouw slagerij. De stoppen sloegen door en hij wist welke route je reed na je bezoek in een naburig dorp. Hij schoot je dood vanuit een verdekte positie en daarna nogmaals via je eigen shotgun. Een laffe moedermoord! Hij heeft niet geweten hoe liefdevol je jegens hem was, hij heeft volkomen gestoord gereageerd! Een kort lontje en een verstand op nul. Zwaar getraumatiseerd en behept met een aangeboren, kwaadaardige persoonlijkheidsstoornis. Toch kun je het hem niet kwalijk nemen, want door al zijn zwakheden liep hij in de val van revanche. Zijn politie-carrière was fake, want in wezen hield hij zielsveel van zijn moeder en verafschuwde hij zijn laffe moedermoord. Op zijn 25-ste doodgaan was typerend en gaf zijn moedermoord toe!... Heel bizar en walgelijk, maar de waarheid is nu wel boven water!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)