Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Tarja Turunen - Damned and Divine

De zangeres Tarja Soile Susanna Turunen is geboren op 17 augustus 1977 in Kitee, Finland. Haar ouders heten Marjatta en Teuvo, haar oudste broer heet Timo en haar jongste broer heet Toni. Ze leerde zingen in het kerkkoor en op haar zesde kreeg ze zangles en pianoles. Later kwam daar nog fluitles bij.

Op school werd ze gepest door andere meisjes, die stinkend jaloers op haar etherische zangstem waren. Op haar achttiende studeerde ze klassieke zang aan de Sibelius Akademie in Kuopio.

In 1996 vroeg Tuomas Holopainen haar of ze de zangeres van de metalband Nightwish wilde worden. Nightwish maakt symfonische heavy metal. Ze ging met deze band in zee en in 1997 verscheen het debuutalbum 'Angels Fall First', in 1998 opgevolgd door 'Oceanborn'. In 1999 was ze de solozangeres in 'Evankeliumi', een balletproductie van de Finse Nationale Opera.

In 2000 verscheen het album 'Wishmaster' en in 2001 'Over the Hills And Far Away'. Ze vervolgde haar zangstudie aan het conservatorium in Karlsruhe. In 2002 verscheen 'Century Child'. In 2003 is ze getrouwd met de geluksvogel Marcela Cabuli, een Argentijnse zakenman. In dat jaar verscheen het vijfde album 'Once'.

In 2005 werd Tarja schriftelijk ontslagen door al haar bandleden, vanwege haar arrogante gedrag en omdat ze geen respect meer voor haar hadden. Ook Marcela kreeg er flink van langs.

Tarja begon een solocarrière en in 2006 verscheen er een Kerstalbum. Vervolgens verschenen 'My Winterstorm', 'The Seer', met 'Damned and Divine' en 'What Lies Beneath'. In 2002 is haar dochter Naomi geboren en in 2013 verscheen 'Colours In The Dark'. Tarja heeft reeds volop bewezen, dat ze Nightwish helemaal niet meer nodig had.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)