Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Na tien jaar harddrugs had je er genoeg van

(voor Brad Barron Renfro (1982 - 2008))

Je bent geboren op 25 juli 1982 in Knoxville. Je moeder is Angela Denise McCrory en je vader is Mark Renfro, een fabrieksarbeider. Vanaf je vijfde werd je door je oma van je vaders kant opgevoed, de kerk-secretaresse Joanne Barron Renfro. Op je tiende werd je door de Hollywood-casting director Mary Alice Mann ontdekt. Zij werkte voor de filmregisseur Joel Schumacher.

In 1994 debuteerde je in de juridische thriller 'The Client', met Susan Sarandon in de hoofdrol, gebaseerd op de roman van John Grisham. In 1995 won je de Young Star Award van The Hollywood Reporter. In 1995 speelde je Huckleberry Finn in 'Tom and Huck', naast Jonathan Taylor Thomas. Je speelde dat jaar de hoofdrol in het komische drama 'The Cure', samen met Joseph Mazzello. Twee jongens zoeken een remedie voor aids, omdat één van hen dat heeft en daar tenslotte aan overlijdt. Je won een tweede Young Star Award en de Young Artist Award.

In 1996 speelde je in de misdaadfilm 'Sleepers', naast Robert De Niro, Dustin Hoffman en Brad Pitt. In 1997 speelde je een hoofdrol in 'Telling Lies in America' en op 3 juni 1998 werd je samen met je 19-jarige neef gearresteerd vanwege drugsbezit. Je had twee zakjes cocaïne in een pakje sigaretten en een zakje marihuana in een sok. Op 23 oktober 1998 verscheen je in de thriller 'Apt Pupil', naast Sir Ian McKellen, naar een novelle van Stephen King.

Op 28 augustus 2000 probeerde je samen met je vriend Harold Bond een schip van 175.000 dollars uit de haven van Fort Lauderdale te stelen, maar jullie werden gearresteerd. Jullie waren namelijk vergeten het schip los te maken, waardoor het terug veerde tegen de steiger. In januari 2001 kreeg je een proeftijd van twee jaar en moest je de reparatiekosten van het schip en de onderzoekskosten van de politie betalen. In diezelfde maand verscheen je in 'Skipped Parts', met Drew Barrymore in de hoofdrol.

Je had de hoofdrol in de komedie 'Happy Campers' en in 'Bully', naast Bijou Phillips en Rachel Miner. In de coming of age film 'Tart' speelde je naast Dominique Swain en Nora Zehetner. In 'Ghost World' naast Thora Birch en Scarlett Johansson. Op 14 januari 2002 ben je in Knoxville gearresteerd vanwege openbare dronkenschap en rijden zonder een geldig rijbewijs. Je moest drie maanden naar een instelling om af te kicken van drugs en alcohol. Op 3 mei 2002 verscheen je in de misdaadfilm 'Dences Wild', met Matt Dillon, Stephen Dorff en Deborah Harry. Op 16 oktober 2002 verscheen je in 'Confessions of an American Girl', met Jena Malone in de hoofdrol.

In 2003 speelde je in de misdaadfilm 'The Job', met Daryl Hannah in de hoofdrol. In 2003 werd jouw zoon Yamato geboren, de moeder is een Japanse vrouw. Je neef Jesse Hasek is de zanger van de alternatieve metal band 'Ten Years'. Je bent te zien in de videoclip van het lied 'Wasteland'. Op 23 december 2005 ben je in de dak- en thuislozenwijk Skid-Row van Los Angeles gearresteerd door undercover-agenten. Je was in het bezit van heroïne. Je werd in de handboeien geslagen en een foto daarvan verscheen op de voorpagina van de Los Angeles Times. Via een detective scoorde je heroïne en methadon. Je kreeg drie jaar proeftijd.

In 2005 speelde je in de psychologische thriller 'The Jacket', gebaseerd op de roman 'The Star Rover' van Jack London, met Keira Knightley en Kelly Lynch. In 2006 reed je weer onder invloed en belandde je tien dagen in een gevangeniscel, ook omdat je op jacht naar heroïne was. In juni 2007 waarschuwde een rechter jou, omdat je jezelf niet had aangemeld voor een behandeling met geneesmiddelen, je riskeerde daarmee een gedwongen rehab opname of de gevangenis. Je laatste film was 'The Informers', met Winona Ryder en Kim Basinger. Een filmrol spelen zonder het effect van harddrugs was allang een angstbeeld voor jou.

Op 15 januari 2008 overleed je door een overdosis heroïne en morfine in je appartement in Los Angeles. Je had genoeg van het spuiten, snuiven en hasj roken om staande te blijven. De eenzame nevelen trokken nooit meer op. De pijn kende geen andere uitweg meer. Afkicken zag je niet zitten en daarvoor vertrouwde je jezelf niet meer. Je scheurde het filmdoek door midden. Je werd vijfentwintig jaar en je bent begraven in de Red House Cemetery in Blaine. Je kamergenoot Mark Foster, de zanger van de indie pop band Foster the People, schreef het lied 'Downtown' over jouw overlijden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 december 2014


Geplaatst in de categorie: idool

3.5 met 2 stemmen 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)