Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je voelde je net zo onbemind als Frankenstein

(voor Michael Alan Gothard (1939 - 1992))

Je bent geboren op 24 juni 1939 in Londen. Als kleine jongen woonde je in Londen en Wales. Je studeerde tot je achttiende aan de Haverstock School.
Na je schooltijd reisde je enkele maanden door Frankrijk. Weer thuis was je o.a. een bouwvakker, een stagiair journalist en een kledingmodel, waarbij je jezelf een stijve kleerhanger voelde. Je werd lid van het Arts Theatre in Great Newport Street en je volgde avondlessen voor acteurs.

In 1966 debuteerde je in de tv-serie 'Out of the Unknown', in de aflevering 'The Machine Stops'. Je speelde ook in 'Thirty-Minute Theatre'. In 1967 speelde je de hoofdrol in 'Herostratus'. De hoofdpersoon in 'Herostratus' wil zelfdoding plegen door van een hoog gebouw te springen.

In 1968 speelde je in 'Up the Junction' van Peter Collinson. In 1969 speelde je in 'Michael Kohlhaas - Der Rebell' van Volker Schlöndorff, gebaseerd op de roman van Heinrich von Kleist. In 1970 speelde je Keith in 'Scream and Scream Again' van Gordon Hessler. Ook met Sir Christopher Lee. Door deze filmrol kreeg je meer en betere filmrollen.

In het historische drama 'The Last Valley' speelde je naast Omar Shariff. In de thriller 'Who Slew Auntie Roo?' speelde je naast Shelley Winters. In 'The Devils' speelde je naast Vanessa Redgrave, gebaseerd op 'The Devils of Loudon' van Aldous Huxley. Jij speelde Vader Pierre Barre. Het gaat over de priester Urbain Grandier, gespeeld door Oliver Reed, die door vermeende hekserij op de brandstapel eindigt. Urbain was tegen het celibaat en hij had meerdere minnaressen. Moeder-overste Jeanne en haar kloostergemeenschap wilden ook met hem naar bed, maar dat weigerde hij. Vervolgens heeft abdis Jeanne en haar kloostergemeenschap hem beschuldigd van zwarte magie.

In 1972 speelde je in 'La Vallée'. In 1974 speelde je John Felton in 'The Four Musketeers'. Felton werd op zijn 33-ste opgehangen, omdat hij met een dolk George Villiers had vermoord, de minnaar van koning James de Eerste, getrouwd met Lady Katherine Villiers.
In 'Arthur of the Britons' speelde je Sir Kay, één van de eerste Ridders van de Ronde Tafel. Tijdens het maken van deze film woonde je met je familie in Gloucestershire.

Je speelde in 'Warlords of Atlantis' en in 1981 in de James Bond film 'For Your Eyes Only' als de huurmoordenaar Emile Leopard Locque. Ook met Carole Bouquet, de ex-verloofde van Gérard Depardieu. Deze rol maakte je meer bekend bij een groter publiek.

In 1985 speelde je Dr. Boekovski in de science fiction film 'Lifeforce' van Tobe Hooper. Ook met de charmante Mathilda Haïm.
In 1989 speelde je Zabo in de Italiaanse thriller 'Gioco al massacro' van Damiano Damiani, door Paolo Pasolini 'een bittere moralist, hongerig naar oude zuiverheid' genoemd. Ook met de lieftallige Nathalie Baye en de transgender-actrice Eva Robin's.
In 1992 speelde je in 'Christopher Columbus: The Discovery' van John Glen, met Marlon Brando, Rachel Ward en Catherine Zeta-Jones. In datzelfde jaar speelde je voor het laatst in 'Frankenstein', gebaseerd op de roman van Mary Godwin, die na de zelfdoding van Harriet Westbrook de volgende vrouw van Percy Byssche Shelley werd.

Op 2 december 1992 pleegde jij zelfdoding door jezelf op te hangen. Je werd drie-en-vijftig jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 januari 2015


Geplaatst in de categorie: idool

4.3 met 3 stemmen 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)