Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Billy Currington - People Are Crazy

De country muziek zanger Billy Currington is geboren op 19 november 1973 in Savannah, Georgia, aan de rivier Savannah. Zijn volledige naam is William Matthew Currington. Billy is opgegroeid in Rincon. Momenteel woont hij in Nashville.

Billy zat op de Effingham County High School en daarna vertrok hij naar Nashville voor een carrière in de countrymuziek. Hij zong voor een bar van de Cavelier Country Club. Hij werkte voor een bedrijf, dat handelde in beton, en hij was persoonlijke trainer. Door een klant kwam hij tot het opnemen van demo-tapes en hij schreef zelf liederen.

Hij werkte met de country-zangers George Strait en Marty Raybon en de country-zangeres Tracy Byrd. Hij stichtte de Global South Relief organisatie, die voorraden levert aan noodlijdende mensen in Midden-Amerikaanse landen.
In 2003 verscheen zijn titelloze debuutalbum bij Mercury Nashville Records, met 'Walk A Little Straighter' als eerste single, dat over zijn relatie met zijn alcoholische stiefvader gaat. Dit lied maakte hem beroemd.

In 2005 verscheen zijn tweede album 'Doin 'Somethin' Right' met 'Must Be Doin 'Somethin' Right', dat een nummer één hit werd. En met 'Good Directions', geschreven door Luke Bryan en Rachel Thibodeau. En met 'Why, Why, Why', samen met Mark Nesler en Tony Martin geschreven.

In 2008 verscheen zijn derde album 'Little bit of Everything', met 'People Are Grazy', een nummer één hit. De verteller ontmoet een oude man in een bar, die zegt 'God is groot, bier is goed en de mensen zijn gek!'. Later leest de verteller in de krant, dat de oude man is overleden en dat hij een miljonair was, die al zijn geld schonk aan een jongeman, die hij nauwelijks kende. Die jongeman is de verteller. In de videoclip brengt de verteller een sixpack bier naar het graf van de oude man. Het lied is samen met Bobby Braddock en Troy Jones geschreven.

Op 1 augustus 2009 kreeg Billy een hersenschudding op de Big Valley Jamboree in Camrose. Zijn basgitarist raakte gewond en een toeschouwer overleed.
In 2010 verscheen zijn vierde album 'Enjoy Yourself', met 'Pretty Good at Drinkin' Beer' en 'Let Me Down Easy'.
In 2013 verscheen het vijfde album 'We Are Tonight', met 'Hard to Be a Hippie', een duet met Willie Nelson.

Op 15 april 2013 maakte Billy ruzie met kapitein Charles Harvey Ferrelle. Billy werd strafrechtelijk vervolgd voor 'het misbruiken van een oudere man door hem geestelijke angst aan te jagen en het maken van terroristische bedreigingen'. Op 25 september 2013 werd hij veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijke gevangenisstraf, duizend dollar boete en een woede-management-begeleiding. Verder mag hij geen contact met de kapitein meer hebben.

Op 2 juni 2015 verschijnt Billy's zesde album 'Summer Forever', met 'Don't It' en 'Good Night', samen met de country-zangeres Jessie James.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=PKpQRjj_WbU

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 mei 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)