Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Tim McGraw - Southern Girl

De country-zanger Samuel Timothy (tim) McGraw is geboren op 1 mei 1967 in Delhi, Louisiana. Hij groeide op in het stadje Delhi. Zijn moeder Elizabeth Ann D'Agostino, een serveerster, was getrouwd met Horace Smith. Op zijn elfde zocht Tim in de kast van zijn moeder naar kerstcadeautjes en wat hij vond, was zijn geboorte-akte. Hij ontdekte dat zijn echte vader Frank Edwin McGraw was, een honkbalwerper, die speelde voor de New York Mets en de Philadelphia Phillies. Frank was deels van Nederlandse afkomst.

In 1966 woonde Frank in een appartement boven Elizabeth en kregen ze een korte relatie en na één keer seks verbrak zij direct de relatie en verliet ze de stad, door haar ouders naar familieleden gestuurd.

Tim werd door zijn moeder opgevoed en hij woonde in het dorpje Start en in Richland Parish. Tim speelde als kind graag honkbal en andere wedstrijdsporten. Hij studeerde aan Northeast Louisiana University en hij was lid van de Pi Kappa Alpha Broederschap. Tijdens zijn studiejaren leerde hij gitaar spelen, maar omdat hij slecht speelde, verstopten zijn huisgenoten vaak zijn gitaar.

In 1987 verhuisde hij met zijn moeder naar Jacksonville en zat hij een tijd op het Florida Community College. Hij speelde in lokale bands en toen zijn idool, de country-zanger Keith Whitley, op 9 mei 1989 op 34-jarige leeftijd aan alcoholvergiftiging overleed, verliet hij de school en ging hij naar Nashville om als country-zanger te slagen.

In 1993 verscheen zijn eerste, titelloze album bij Curb Records. In 1994 verscheen het tweede album 'Not a Moment too Soon', met 'Indian Outlaw', dat door sommige radiostations niet werd uitgezonden, omdat het zo'n stereotiep beeld van de Indianen toonde. Zijn vaste muziek video-regisseur was Sherman Halsey, die in 2003 overleed. In 1995 verscheen het derde album 'All I Want'.

Op 6 oktober 1996 trouwde Tim met de country-zangeres Audrey Faith Perry, die in 1994 was gescheiden van de muziekproducent Daniel Hill. In 1997 werd hun eerste dochter Gracie Katherine geboren en verscheen het album 'Everywhere', met 'It's Your Love', een duet met Audrey. In 1998 werd hun tweede dochter Maggie Elizabeth geboren. In 1999 verscheen 'A Place in the Sun'. In 2001 werd hun derde dochter Audrey Caroline geboren en verscheen 'Set This Circus Down'.

Op 5 januari 2004 overleed Tim's vader Frank Edwin door een hersentumor. Hij werd 59 jaar. Tim schreef 'Live Like You Were Dying' voor hem.

Zes albums later verscheen in 2013 'Two Lanes of Freedom', met het fantastisch vrolijke feestlied 'Southern Girl', inclusief een uitbundige video. Ook met het dramatische 'Highway Do not Care'. In 2014 verscheen Tim's tot nu toe laatste album 'Sundown Heaven Town'. Tim is een gelovig mens, zo zingt hij o.a. nummers als 'Touchdown Jesus', 'I am only Jesus' en 'Drugs of Jesus'. Veel country-muzikanten zijn christelijk en chauvinistisch. Tim is één van de meest invloedrijke mensen ter wereld, samen met diverse wereldleiders, schrijvers en andere succesvolle mensen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 mei 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 4 stemmen 58Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 mei 2015
Wat een mooie muziek breng je onder onze aandacht, in een betrokken beschreven levensverhaal. Prachtige video's erbij. Het liedje over de snelweg is, naast een mooi liefdeslied, ook een waarschuwing voor iedereen die de weg op gaat. En het liedje uit de titel is inderdaad om vrolijk van te worden! Graag gelezen en beluisterd, Joanan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)