Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

No Doubt - Don't Speak

No Doubt is een Amerikaanse ska-band uit Anaheim, Californië, opgericht in 1986. De eerste leden waren Eric Stefani, John Francis Spence, Gwen Stefani, Jerry McMahon, Chris Leal, Gabe Gonzales, Alan Meade en Tony Meade. Zij oefenden in de garage van Eric's ouders. De bassist Tony Kanal, de trombonist Paul Caseley en de saxofonist Eric Carpenter kwamen ook bij de band.

Op 21 december 1987 heeft John Spence zichzelf met een pistool doodgeschoten. Hij werd achttien jaar. Hij kon de druk niet aan om frontman te zijn. Het was een paar dagen voor een optreden in The Roxy Theatre in Hollywood. Na de Roxy-show en een korte breuk werd Gwen Stefani de leadzangeres.

Tony Meade schreef het lied 'Dear John' over Spence, een zeer zeldzame opname. Ze deden shows in hogescholen, The Roxy, The Whisky en Grand Ballroom Fender's. Ze traden op met de Red Hot Chily Peppers, Fishbone, The Untouchables, Rage Against the Machine, Public Enemy en Sublime.

Maart 1992 verscheen het titelloze debuutalbum bij Interscope Records, geproduceerd door Dito Godwin. Ze moesten opboksen tegen de destijds populaire grunge beweging en het album werd een commerciële mislukking. In 1994 verliet Eric de band en eindigde Tony Kanal zijn zevenjarige relatie met Gwen.

Maart 1995 verscheen het tweede album 'The Beacon Street Collection', dat wel succes had, met als singles 'Squeal' en 'Doghouse'.
Oktober 1995 verscheen het derde album 'Tragic Kingdom' bij Trauma Records, met zeven singles, zoals 'Don't Speak', dat Gwen schreef na de relatiebreuk met Tony, samen met haar broer Eric. Het stond 16 weken op nummer één op de Billboard Hot 100 Airplay. En het stond op nummer één in Australië, Canada, Engeland, Nieuw-Zeeland, Nederland, Ierland, België, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. De muziekvideo won de prijs voor Beste Groep's Video.

Gwen Renée Stefani is geboren op 3 oktober 1969 in Fullerton, Californië. Ze is ook actrice en mode-ontwerpster. Haar ouders zijn Dennis Stefani (van Italiaanse afkomst) en Patti Flynn (van Ierse, Schotse en Noorse afkomst). Haar ouders hielden van volksmuziek. Ze zong 'I have Confidence' uit 'The Sound of Music' tijdens een talentenjacht op de Loara High School in Anaheim. Ze studeerde aan de California State University in Fullerton.

September 2002 trouwde Gwen met de zanger/gitarist van de rockband Bush, Gavin Rossdale, die de vader is van het mode-model Daisy Lowe (1989, Primrose Hill), wat Gwen niet kon handelen.

November 2004 verscheen Gwen's eerste solo-album 'Love.Angel.Music.Baby.'. In 2006 werd de eerste zoon van Gwen en Gavin geboren en december 2006 verscheen haar tweede solo-album 'The Sweet Escape'.
In 2008 werd hun tweede zoon geboren en in 2014 hun derde zoon.
Gwen is een mezzo-sopraan, die drie octaven kan overstijgen.

In 2000 verscheen het album 'Return of Saturn', met 'Ex-Girlfriend', 'Simple Kind of Life' en 'Bathwater'. In 2001 verscheen het vijfde album 'Rock Steady', met 'Hella Good', 'Underneath It All' en 'Running'. In 2012 verscheen het zesde album 'Push and Shove', met 'Settle Down', 'Looking Hot' en de titelsong. Of er nog een vervolgalbum komt, is vooralsnog uiterst onzeker.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 juni 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 3 stemmen 46Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
ebba
Datum:
28 juni 2015
Mooie plaat, vind ik, tragic kingdom, altijd een raadsel waarom het bij die ene goede is gebleven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)