Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

t.A.T.u. - All The Things She Said

De Russische band t.A.T.u. is in 1999 in Moskou opgericht door Ivan Shapovalov. Het bestaat vooral uit de zangeressen Lena Katina en Joelia Volkova. Ze waren de succesvolste, Russische band aller tijden. t.A.T.u. is de verkorte versie van 'Eta devochka lyubit 'tu devochku', wat 'Dit meisje houdt van dat meisje' betekent.

Julena Sergejevna Katina is op 4 oktober 1984 in Moskou geboren. Ze begon haar zangcarrière in het Russische kinderkoor Neposedi, net als Joelia Olegovna Volkova, die op 20 februari 1985 in Moskou is geboren. Ondanks het lesbische imago van de band waren ze geen stel.

In het najaar van 1999 verscheen hun eerste single 'All The Things She Said'. Een meisje is onrustig omdat ze verliefd is op een ander meisje. Ze is bang voor de reacties van anderen en ze vraagt haar ouders om vergeving. Lena kreeg het idee voor dit lied bij de tandarts, waar ze in slaap viel en ze droomde een andere vrouw te kussen.

In 2002 verscheen het Engelstalige debuutalbum '200 km/h in the Wrong Lane', wat ruim vijf miljoen keer is verkocht. Met o.a. 'Not Gonna Get Us', 'How Soon Is Now?', 'Show Me Love' en natuurlijk 'All The Things She Said'.

In mei 2003 waren ze de Russische inzending voor het Eurovisiesongfestival en hun lied 'Ne Ver, Ne Boysia' behaalde de derde plaats. In december 2003 verbraken ze de samenwerking met Ivan Shapovalov, die volgens hen alleen geïnteresseerd was in het creëren van schandalen.
Op 23 september 2004 kreeg Joelia samen met haar jeugdvriend Pasja Sidorov een dochter, Vika Paulowna Volkova.

In 2005 verscheen het tweede album 'Dangerous and Moving', met naast de titelsong o.a. 'Cosmos (Outer Space)', 'Craving (I Only Want What I Can't Have)' en 'Perfect Enemy'. In hun lied 'Lyudi Invalidy' zijn ze niet tegen mensen met een fysieke handicap, maar tegen mensen, die geen ziel en menselijke gevoelens hebben. Bij hun concerten kregen de gehandicapten juist voorrang en gingen ze graag met hen op de foto.
Op 26 mei 2007 waren ze present bij de Moscow Gay Pride. Veel homoseksuele fans dachten dat ze door hen belogen en bedrogen waren, omdat ze niet lesbisch zijn, maar ze zijn juist altijd voorstanders voor liefde zonder grenzen geweest.

December 2007 kreeg Joelia een zoon. De vader is Parviz Jasinov, die met Masja Veber is getrouwd, met wie hij ook een zoon kreeg.
Medio 2008 werd bekend gemaakt, dat Joelia ernstig ziek was en ze onderging stembanden operaties.

Oktober 2008 verscheen het Russischtalige album 'Vesyolye Ulybki' (Blije Glimlachen), met o.a. 'Beliy Plaschik' (Wit Gewaad), '220' en 'You and I'. De Engelstalige versie verscheen in 2010, getiteld 'Waste Management', met 'White Robe', inclusief een pittige videoclip over de executie van een zwangere vrouw, waarbij het gratietelefoontje net te laat is. De videoclip bij 'All About Us' liegt er ook niet om.

In 2009 begonnen beide bloedmooie zangeressen een solo-carrière. In 2011 is de band opgeheven. Ondanks dat het Joelia sterk is afgeraden, blijft ze als zangeres optreden.
In 2013 bekeerde ze zich tot de islam, niet zozeer dé religie voor seksuele vrijheid. Ze provoceert net zo als Ivan Shapovalov.

In 2014 zei ze in een Oekraïens tv-programma, dat ze homoseksuelen niet accepteert, terwijl ze zelf biseksueel is. Als haar dochter lesbienne zou zijn, dan zou ze dat prima vinden, maar als haar zoon homofiel zou zijn, dan zou ze dat niet accepteren. Best wel verknipt en onredelijk. Bovendien, haar kinderen zijn niet afhankelijk van haar meningen.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=i2Jy4WmNG7M

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 juni 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 1 stemmen 87Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 juni 2015
Fijn dat juist jij reageert, Fred, omdat je een beetje onzichtbaar bent geworden.
Hebben die dames ons beduveld of waren ze werkelijk volstrekt betrouwbaar? Die Joelia is maar een speelbal van de openbare opinie geworden en ging bewust dwars liggen, maar ondanks dat, zijn hun songs toch wel heel erg extreem liefdevol en hebben ze de Russische, militaire dictatuur flink doorbroken.
Ze hebben vooral bewezen, dat de Russen net zo menselijk als overal elders zijn en dus net zoveel homoseksuele mensen in hun midden hebben. Wat dat betreft, werken de leugens absoluut niet meer. Ik hou net zoveel van de Russische mensen als van de Europese mensen!...
Naam:
Fred
Datum:
28 juni 2015
Inderdaad zweemde het naar hype, maar het nummer Gomenasai had toch wel iets.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)