Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Everything But The Girl - Missing

Everything But The Girl is een Engelse tweepersoonsband, die in 1982 in Hull werd opgericht door de zangeres/gitariste Tracey Thorn en de gitarist/toetsenist Ben Watt.

Tracey Thorn Anne is geboren op 26 september 1962 in Hatfield, Hertfordshire. Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Hull, waar ze in 1984 afstudeerde met First Class Honours. Ze behaalde later een MA graad aan het Birkbeck College in Londen. Ze begon haar muzikale carrière in de punk-pop hybride groep Stern Bops en later vormde ze de post-punk band Marine Girls, samen met Gina Hartman, Jane Fox, Ze maakten twee albums en in 1983 stopte de band.

Tracey ontmoette Ben op de Universiteit van Hull, terwijl ze beiden solo-artiesten bij Cherry Red Records waren. Ze werden een duo en hun bandnaam kwam van de slogan op de winkel van Turner's Furniture aan Beverly Road in Hull. In juni 1982 verscheen de debuutsingle 'Night and Day', een cover van Cole Porter. In mei 1984 verscheen het debuutalbum 'Eden', met 'The Spice of Life' en 'Even So'. Ze maakten Sophisti-pop, net als Sade, Swing Out Sister, The Style Council en Matt Bianco. Ze waren gastartiesten op het album 'Café Bleu' van The Style Council.

In april 1985 verscheen het tweede album 'Love Not Money', met 'Shoot Me Down' en 'Angel'. In Amerika verschenen twee extra nummers, de cover 'Kid' van The Pretenders en 'Heaven Help Me'. In augustus 1986 verscheen 'Baby, the Stars Shine Bright', met 'Do not Leave Me Behind', 'A Country Mile' en 'Little Hitler'. In februari 1988 verscheen 'Idlewild', met de cover 'I Don't Want to Talk About it' van Danny Whitten, songwriter/muzikant van Crazy Horse, die op zijn 29-ste overleed door een overdosis valium, alcohol en heroïne. In 1990 verscheen 'The Language of Life' en in 1991 'Worldwide', met 'You Lift Me Up' en 'One Place'.

In 1992 verscheen 'Acoustic', met 'Tougher Than the Rest' van Bruce Springsteen, 'Time After Time' van Cyndi Lauper, 'Alison' van Elvis Costello en 'Downtown Train' van Tom Waits. Ben kreeg het Churg-Strauss-syndroom, waarvan hij herstelde. Hij schreef er het boek 'Patient' over, wat veel lof verkreeg. In 1994 verscheen 'Amplified Heart', met de wereldwijde hit 'Missing', in 1995 door Todd Terry geremixed. In Amerika stond dit nummer op nummer twee in de Billboard Hot 100. In 1996 verscheen 'Walking Wounded', met naast de titelsong 'Wrong', 'The Heart Remains a Child' en 'Good Cop Bad Cop'. Op 28 september 1999 verscheen het waarschijnlijk laatste en tiende album 'Temperamental', met 'Blame' en 'Compression'.

In 1998 werden de tweelingsdochters van Tracey en Ben geboren. In 2001 werd hun zoon geboren. Na 27 jaar als liefdespaar zijn Tracey en Ben in 2008 met elkaar getrouwd. Ze wonen in Hampstead, Londen. Tracey maakte vier solo-albums: 'A Distant Shore', 'Out of the Woods', 'Love and Its Opposite' en 'Tinsel and Lights', een Kerstalbum. In februari 2003 verscheen Tracey's autobiografie 'Studio Disco Queen: How I Grey Up and Tried to Be a Pop Star', wat veel lovende kritieken kreeg. In 2015 verscheen haar tweede boek 'Naked on the Albert Hall'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 juli 2015
Mooie song, tijdloos, klassieker. Knappe combinatie van een weemoedige tekst verpakt in een opbeurende beat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)