Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De relikwie

Subtitel: Ongebreideld en niet te stuiten; Woordenmaniak II


Deze reliek is een vervolg op en tegelijk een afsluiting van mijn beschouwing met de titel 'Woordenmaniak' van 10 juli jl. Op geen enkele wijze te vergelijken met bijvoorbeeld de lijkwade van Turijn. Ook een reliek. Een eeuwenoud relikwie binnen het christendom. Net als over (bijna) alles, bestaan er ook betreffende dit doodskleed diverse verklaringen en verschillende interpretaties. Voor details verwijs ik u als lezer naar 'Lijkwade van Turijn' op de vrije encyclopedie Wikipedia. Doorgaans zijn relikwieën dus op velerlei wijze te interpreteren, dus te duiden.

Het mooie van Baros' 'De hoed' is haar punctualiteit. De nauwkeurigheid waarmee zij in slechts vier regels de hoed van haar overleden vader als een dierbare relikwie beschrijft... .

Precies in haar poëzie is zij de hele bundel door. De wijze waarop zij in 'Bon chic, bon genre' (Goede stijl, goede klasse) zogenaamde 'verkopen-op-papier' poëtisch verwoordt, is subliem. Vooral vanwege het feit dat het kwartje bij collega-schrijver J.R. maar niet wil vallen; of hij maar niet kán of wíl zien wat er uiteindelijk staat... . Uiteraard op verschillende, (persoonlijke) wijze te interpreteren. Dus ook te verklaren op z'n J.R.'s.

Schrijver: Annejan Kuperus, 13 juli 2015


Geplaatst in de categorie: kunst

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 118Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
15 juli 2015
Email:
ajkuperushotmail.com
Berichtje voor Gabriëla; er is precies helemaal niets gaande tussen Friesland (ondergetekende) en Groningen. Niks geen mannending of Mars en zo. Wel prettig dat jij je er als vrouw, en dan ook nog als Limburgse, op afstand mee bemoeit.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
15 juli 2015
Annejan schrijft over Joanan. Het moest er een keer van komen.

(Gaat de wedstrijd Friesland-Groningen nu uitgevochten worden via de beschouwingen zelf in plaats van reacties op de beschouwingen?)

Ping-pong.

P.S.
Ik ben een Limburger, ik bemoei me verder nergens mee, net zoiets als Zwitserland, hartstikke neutraal. Ik observeer alleen maar.

P.S. 2
Ik ben een vrouw. Daardoor snap ik wellicht niet wat er gaande is tussen deze twee heren. Mannending? Mars enzo? Dat snappen wij vrouwen namelijk niet. Maar reuze interessant om te volgen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)