Inloggen

Alle inzendingen over waarop

1816 resultaten.

Sorteren op:

De relikwie

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 118
...poëzie is zij de hele bundel door. De wijze waarop zij in 'Bon chic, bon genre' (Goede stijl, goede klasse) zogenaamde 'verkopen-op-papier' poëtisch verwoordt, is subliem. Vooral vanwege het feit dat het kwartje bij collega-schrijver J.R. maar niet wil vallen; of hij maar niet kán of wíl...

Allerzielen; geen lichtje voor jou?

hartenkreet
5.0 met 1 stemmen 95
...waarop we bloemen zouden kunnen leggen; waarop een lichtje zou kunnen branden. Moedertje, je rust, je rust voorgoed aan de Karel Boddenweg en als ik je rustplaats passeer, bedenk ik hoezeer we elkaar eens liefhadden en vertrouwden, hoe je naam ingebeiteld is in mijn ziel en geest,...
I.Broeckx2 november 2020Lees meer…

Het punt waarop een depressie overgaat in suïcide

beschouwing
4.8 met 4 stemmen 1.766
(voor Claude Morini (1939 - 1982)) Je bent geboren op 3 oktober 1939 in Limoges. Jouw jeugd werd gevormd door de invloed van jouw opa Edmund (Ödön) Pick, bijgenaamd 'Morino', in 1877 in Komarno geboren. Hij was een Hongaarse, impressionistische schilder, die jou stimuleerde om ook te gaan...

Gelukkig alleen-alleen gelukkig

verhaal
2.7 met 16 stemmen 1.105
...gelukkig ben. Zeldzame en kostbare momenten waarop ik mezelf kan zijn. Alleen op zo'n moment. De gedachte dat er op dat moment iemand bij mij is, naast mij loopt, ergens op mij wacht, aan mij denkt, spreekt wanneer ik wens stil-te zijn, is onverdraaglijk. Noem mij een egoïst,...

bewering
4.8 met 4 stemmen 129
Als er niets meer is waarop je kunt vertrouwen, dan ben je echt eenzaam. Maar niet alleen, die zekerheid heb je dan nog.
Fred8 juli 2011Lees meer…

bewering
3.5 met 25 stemmen 190
De belangrijkste oorzaak van de verscheurdheid van de mens is het moment waarop die scheur opentrekt.

bewering
4.5 met 2 stemmen 84
Wat zou de wereld er anders uitzien als alle wereldleiders zouden handelen in de geest van hun beloftes waarop zij gekozen zijn !

bewering
3.0 met 6 stemmen 73
De wijze waarop praatgoeroe Johan Derksen voetbalgoeroe Johan Cruyff meent te kunnen volgen is onnavolgbaar.
Victor S.12 november 2011Lees meer…

Een gebaar van verachting

verhaal
3.7 met 3 stemmen 256
...waarop een zacht briesje de wereld streelde, waarop de Natuur stil, vredig en zachtmoedig aandeed? Ik was de kruising al vaak gepasseerd, op weg naar het benzinestation om enkele aankopen te doen. Hij kwam mij tegemoet op de fiets en met een goed gerichte aanval spuwde hij me in het...
I. Broeckx23 augustus 2013Lees meer…

Ontmoeting op een vroege wintermorgen

hartenkreet
3.0 met 1 stemmen 36
...gissen. Onze blikken vallen op een reclamebiljet waarop een piramidevormige kaars staat afgebeeld en we raken in gesprek over onze bezigheden. Volgens haar zeggen baadt mevrouw 's avonds in het licht van vele kaarsen wanneer zij geniet van haar grote hobby: het lezen. Spoedig echter komen we op...
I.Broeckx19 oktober 2017Lees meer…

Vriendschap

hartenkreet
1.9 met 16 stemmen 436
Vriendschap is een plank waarop ik mensen heb geplaatst die ik koester. Ik hoop dat ik bij hun ook op zo’n plankje mag staan, dan pas heb je echte vriendSCHAP.

bewering
3.7 met 10 stemmen 1.156
De wijze waarop Palestijnen door Palestijnen worden geliquideerd druist tegen ieder rechtsgevoel in en moet nationaal en internationaal veel feller en massaler worden afgekeurd dan nu wordt gedaan.
O.U. Deis25 augustus 2014Lees meer…

Op zoek naar gouden gedachten.........

hartenkreet
5.0 met 2 stemmen 102
...moment komen waarop je met geen antwoord meer tevreden zou zijn en er zouden momenten komen waarop je alle antwoorden zou kennen.....

bewering
5.0 met 1 stemmen 115
Eén van de mooiste en meest betoverende songs die ik ken is "In Paradisum" van Sarah Brightman. Een clip met dat lied, waarop je schitterende natuuropnamen ziet: klik de link aan.
Theo_VJ9 december 2009Lees meer…

Rutte onwaardig

bewering
4.3 met 6 stemmen 125
De wijze waarop Mark Rutte (VVD) in het radiodebat van de lijsttrekkers Job Cohen (PvdA) aanpakte over zijn werk als burgemeester van Amsterdam was (een virtuele premier) onwaardig.

bewering
4.2 met 5 stemmen 4.151
Op het moment, waarop het medisch specialisme van orthopedie of van podologie een patiënt niet meer kan helpen, komt dat van de psychiater er meestal nog wél achter waarom en waar de schoen wringt.

hartenkreet
2.5 met 2 stemmen 72
In het ziekenhuis wordt steevast een mededeling op het prikbord geplaatst over het "hoe en waar" van de was van de patiënt. Dit gaat als volgt: "Was thuis", waarop menig persoon de conclusie trekt: "Is nu hier". Of nog erger: "Was niet thuis..."

bewering
3.5 met 6 stemmen 283
De manier waarop geinponem Gijp en betweter Derksen (het beleid van) onze nationale bondscoach Louis van Gaal bepreken is het best te typeren als 'boosaardig' en 'naargeestig'.

Electoraal graf.

bewering
4.7 met 3 stemmen 315
De manier waarop Donald Trump thans campagne voert lijkt soms op een (on)bewuste strategie om zijn eigen electorale graf te graven. "Na mij de zondvloed"...

bewering
3.0 met 2 stemmen 62
Moderne voetballers en voetbaltrainers praten met elkaar op een wijze die diametraal staat tegenover de wijze waarop ik moest praten van mijn opvoeders. ‘Niet met je hand voor je mond praten, knul’.

bewering
3.0 met 6 stemmen 82
De manier waarop klets-majoor en Cruijff-paladijn Derksen in zijn kletsprogramma op TV de nationale bondscoach Louis van Gaal probeert te dissen gaat vele perken te buiten.

bewering
2.5 met 8 stemmen 3.920
De wijze waarop Geert Wilders (PVV) meent met zijn politieke tegenstanders te kunnen omgaan - nu weer door het plaatsen van een nogal ongepaste nepfoto van Alexander Pechtold - is tekenend voor zijn maniakale inborst.
O.U. Deis7 februari 2017Lees meer…

Een moreel denkend en voelend mens onwaardig.

bewering
4.8 met 6 stemmen 157
De wijze waarop president Trump spreekt over het vermoorden van een tegenstander - zonder vorm van proces - in een ander land - ook nog in het bijzijn van kinderen - is stuitend en een moreel denkend en voelend mens onwaardig.

bewering
3.0 met 4 stemmen 51
Anthony McGill verdient alle lof voor de rustig wijze waarop hij als debutant met 13 - 9 wereldkampioen Mark Selby heeft uitgeschakeld. Aan hem zal snookerminnnend Schotland nog veel plezier gaan beleven.

bewering
3.7 met 9 stemmen 77
20 januari 2017 zal worden herinnerd als de dag waarop het Amerikaanse volk een erg beroerde keuze bleek te hebben gemaakt door voor Donald Trump te gaan als 45e President van de Verenigde Staten...
O.U. Deis21 januari 2017Lees meer…

Griekspoor faalt sportief

bewering
3.5 met 2 stemmen 146
De wijze waarop Tallon Griekspoor in Mallorca verloor tegen de matig spelende qualifier (!) Bellier uit Zwitserland verdient geen schoonheidsprijs. Met zijn onsportieve gedrag geeft Griekspoor een beroerd voorbeeld aan de tennisjeugd.

Het Herbarium/Bloempjes uit een ver verleden.....

verhaal
5.0 met 1 stemmen 100
...en belangstellend opnam met de oude handen waarop de blauwachtige aderen lagen als kronkelige riviertjes zonder doel, die zich in elkaar verwarden...... Lang nog, lang nog liep ik met haar naast me als kameraad de bochtige weg van het leven, terwijl de dood zijn begerige klauwen naar haar...
I. Broeckx24 december 2014Lees meer…

bewering
2.6 met 30 stemmen 231
De wijze waarop R. Castricum (Pownieuws) politici als Mevrouw Jorritsma (VVD) ondervraagt dient geen enkel onderzoeksjournalistiek doel. Het enige wat lijkt te tellen is dat Castricum zich nogal grappig waant.

bewering
3.3 met 15 stemmen 389
Veelvuldig plaatsen van boterzachte beweringen en hartenkreten, waarop kritische lezers kribbig reageren, duidt misschien op hardnekkig geprovoceer, waardoor deze mooie site gedeeltelijk stortplaats wordt voor egocentrische woordenstromen.
Meer laden...