Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

ZZ Top - Gimme All Your Lovin'

ZZ Top is een Amerikaanse blues- en rockband, die is opgericht in 1969 in Houston. De band bestaat uit de zanger/gitarist Billy Gibbons, de leider van de band en de belangrijkste tekstschrijver, de bassist en co-lead zanger Dusty Hill en de drummer Frank Beard.

De originele bezetting was Billy Gibbons, de organist Lanier Greig, in februari 2013 overleden, en de drummer Dan Mitchell. De producer van de band is Bill Ham (Waxahachie, 1937), die ook songs voor de band schreef.

William Frederick (Billy) Gibbons is geboren op 16 december 1949 in Houston. Zijn vader Frederick Royal was een entertainer, dirigent en concertpianist. Op zijn dertiende kreeg Billy een sunburst Gibson Melody Maker en hij zat op de Warner Brothers kunstacademie in Hollywood. Hij was bevriend met Jimi Hendrix, die hem uit waardering zijn roze Stratocaster gaf. Hij is in december 2005 met Gilligan Stillwater getrouwd. Hij is een gepassioneerde autoverzamelaar, hij heeft o.a. een CadZZilla 1948, een Slampala 1962, een Ford Business Coupe 1950, een Ford Thuderbird 1958 en een Eliminator 1933, die in drie muziekvideo's is verschenen.

Joseph Michael (Dusty) Hill is geboren op 19 mei 1949 in Dallas, waar hij op de Woodrow Wilson Highschool zat en waar hij cello speelde. Frank Lee Beard is geboren op 11 juni 1949 in Frankston. Hij is getrouwd met Debbie Meredith en ze hebben drie kinderen. Zij wonen op de Top 40 Ranch in Richmond.

In januari 1971 verscheen 'ZZ Top's First Album' en op 4 april 1972 verscheen 'Rio Grande Mud', met 'Sure Got Cold After the Rain Fell'. Op 26 juli 1973 verscheen 'Tres Hombres', met 'Jesus Just Left Chicago', 'Beer Drinkers & Hell Raisers' en 'La Grange', over een bordeel nabij La Grange, de Chicken Ranch, geleid door de hoerenmadam Miss Jessie Williams en daarna door Edna Milton Chadwell. De band kwam in de lift en ze speelden uitverkochte concerten. In 1975 verscheen 'Fandango!' en na een pauze van dik twee jaar hadden Billy en Dusty hun beroemde, lange baarden.

In 1979 verscheen 'Degüello', in 1981 'El Loco' en op 23 maart 1983 'Eliminator', met 'Gimme All Your Lovin'', 'Sharp Dressed Man' en 'Legs'. De muziekvideo bij 'Gimme All Your Lovin'' is gefilmd bij een benzinestation in Littlerock en de video bij 'Legs' in een restaurant en een schoenenwinkel in Newhall. De Eliminator Coupe is samen met drie Playboy-modellen in de video te zien; Jeane Keough, Kimberly Herrin en Danièle Arnaud. In 1985 verscheen 'Afterburner', met 'Rough Boy' en 'Velcro Fly'. In 1990 verscheen 'Recycler', met 'My Head in Mississippi', 'Give It Up' en 'Burger Man'. De video's bevatten sexy-ZZ-dames.

In 1991 werd Bill Ham's vrouw Cecile brutaal vermoord door Spencer Goodman, die in 2000 een dodelijke injectie kreeg. In 1994 verscheen 'Antenna' bij RCA Records en in 1996 verscheen 'Rhythmeen', met 'What's Up with That', 'She's Just Killing Me' en 'My Mind Is Gone'. In 1999 verscheen 'XXX', met 'Trippin''. In 2003 verscheen 'Mescalero'. De titel en de coverhoes verwijzen naar mezcal. Op de hoes staat een scelet met sarape en sombrero, een zware mezcal drinker in de woestijn, terwijl er hete vlammen uit zijn mond schieten. Mezcal bevat mescaline, vergelijkbaar met LSD en hallucinerende paddestoelen. Er kunnen ook andere psychedelische stoffen in mezcal zitten. Het wordt gemaakt van de Agave americana. Met 'Me So Stupid', 'Tramp' en 'Liquor'. Pas in 2012 verscheen het 15-de album 'La Futura'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 537Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)