Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

LeAnn Rimes - The Rose (met The Gay Men's Chorus of Los Angeles)

Margaret LeAnn Rimes Cibrian is geboren op 28 augustus 1982 in Jackson, Mississippi. Ze is het enige kind van Wilbur Rimes en Belinda Butler. Op haar zesde verhuisde ze naar Garland, Texas. Ze kreeg zang- en danslessen. Ze speelde in 'A Christmas Carol' en ze had bijna de hoofdrol in 'Annie'. Ze werd country-zangeres en op haar negende was ze al een ervaren zangeres. Ze toerde met haar vader en tussen 1991 en 1996 maakte ze drie albums.

Ze werd ontdekt door de zanger Bill Mack, die voor Patsy Cline het lied 'Blue' had geschreven, maar zij overleed op haar dertigste door een vliegtuigongeluk. In juli 1994 verscheen 'Blue' op LeAnn's debuutalbum 'All That', net als 'I Will Always Love You' van Dolly Parton. LeAnn was elf tijdens de opname van dit album. Op 9 juli 1996 verscheen haar officiële debuutalbum 'Blue' bij Curb Records. In 1997 won ze op haar veertiende een Grammy voor Best New Artist en Best Female Country Vocal Performance voor 'Blue'. Ze won ook de Country Music Association's 'Horizon Award' voor Best New Artist of the Year.

In 1997 verscheen 'Unchained Melody: The Early Years', met allemaal covers, en 'You Light Up My Life', met 'Bridge Over Troubled Water' van Paul Simon. In 1997 verscheen haar roman 'Holiday in Your Heart', wat ze samen met Tom Carter schreef. In 1998 verscheen 'Sittin 'on Top of the World', met een remake van 'Purple Rain' van Prince, 'Looking Through Your Eyes' en 'Commitment'. In 1999 verscheen 'LeAnn Rimes'. Ze deed een duet met Elton John, 'Written in the Stars'. In 2000 stapte ze volop over op de popmuziek. De single 'I Need You' verscheen, wat op de soundtrack bij de tv-film 'Jesus' staat en op 'Greatest Hits'. In 2000 speelde ze zichzelf in de speelfilm 'Coyote Ugly' en ze speelde in diverse tv-film, zoals 'Days of Our Lives', 'American Dreams' en 'I Get That a Lot'.

In 2002 won ze een rechtszaak tegen haar vader en haar ex-manager Lyle Walker, die samen ongeveer acht miljoen dollars van haar gestolen hadden. In 2002 trouwde ze met de achtergronddanser Dean Sheremet en op 19 juni 2010 waren ze officieel gescheiden. In 2009 kreeg ze een buitenechtelijke relatie met de acteur Eddie Cibrian, die samen met haar in 'Northern Lights' speelde. Eddie was getrouwd met Brandi Glanville, schrijfster/tv-persoonlijkheid/ex-model, en ze hebben twee zoons, Edward en Jake. Eddie en Brandi gingen scheiden en op 22 april 2011 zijn LeAnn en Eddie getrouwd en ze wonen in Californië.

In 2002 verscheen 'Twisted Angel', in 2004 'What a Wonderful World', een vakantie/Kerstmis album, in 2005 'This Woman', in 2006 'Whatever We Wanna', in 2007 'Family', met 'What I Cannot Change' en 'Nothin 'Better To Do'. In 2011 verscheen 'Lady & Gentlemen', met 'Wasted Days and Wasted Nights' en 'The Bottle Let Me Down'. In 2012 liet zij zichzelf tegen angsten en spanningen behandelen. In 2013 verscheen 'Spitfire', met 'Where I Stood'. In 2014 verscheen 'A Christmas: Part 1'. LeAnn strijdt haar hele leven tegen de auto-immuunziekte psoriasis. Met haar lied 'Just Stand Up' zorgde ze voor heel veel geld voor kankeronderzoek.

Op 19 december 2010 zong ze samen met The Gay Men's Chorus of Los Angeles het lied 'The Rose' om de vele, homoseksuele tieners te herdenken, die in 2010 zelfdoding pleegden. Tijdens haar inleidende woorden raakte ze terecht diep ontroerd. 'The Rose' is oorspronkelijk van Amanda McBroom (1947, Woodland Hills). Bette Midler zong het in de gelijknamige film, gebaseerd op het leven van Janis Joplin. Deze versie kende ik niet tot vandaag en het heeft mij diep geraakt. LeAnn schreef: 'In Gods ogen zijn we allemaal hetzelfde. Ik wil dat we wat vaker door de ogen van God kunnen zien!'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 66Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
10 augustus 2015
Een van mijn favoriete songs. De uitvoering van Bette heb ik op cd. Prachtig hoe de uitvoering van LeAnn verweven is met de zang van het mannenkoor. Verder commentaar over de gelegenheid waar het voor gezongen wordt, lijkt me overbodig. Wie hier niet door geraakt is, zal het nooit begrijpen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)