Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Larry Norman - Why Don't You Look Into Jesus

Larry Norman is geboren op 8 april 1947 in de kustplaats Corpus Christi, Texas. Hij was de oudste zoon van Joe Hendrex Norman en Margaret Evelyn Stout. Joe was in de Tweede Wereldoorlog sergeant in het US Army Air Corps. Tijdens zijn studie om leraar te worden werkte hij bij de Southern Pacific Railroad. Het gezin was lid van de Southern Baptist kerk. In 1950 verhuisden ze naar San Francisco. Ze gingen naar een Pinkstergemeente en daarna naar een Baptist kerk, waar Larry op zijn vijfde christen werd.

In 1959 zong Larry in de tv-show 'The Original Amateur Hour', met als gastheer Ted Mack. In 1960 werd Joe leraar in San José en woonden ze nabij Campbell. In 1965 behaalde Larry zijn diploma aan de Campbell High School. Hij studeerde één semester Engels aan het San José State College. Hij bespeelde vele muziekinstrumenten, maar hij kon geen muziek lezen en schrijven. Op de middelbare school vormde hij de band The Back Country Seven, met zijn zus Nancy Jo en zijn vriend Gene Mason. Na zijn schooltijd stond hij in het voorprogramma van The Doors, Jimi Hendrix en People!. Hij was bandlid van People! en hij werd de belangrijkste songwriter. Gene Mason was ook bandlid. De cover 'I Love You' van The Zombies werd een hit.

Larry verliet People!, omdat hij weigerde om lid van Scientology te worden, waar de meeste bandleden lid van waren. Larry ontving de Heilige Geest en in 1968 verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij op straat evangeliseerde, met name Hollywood Boulevard. Hij kocht kleding en voedsel voor de nieuwe bekeerlingen en hij was een pionier van de christelijke rockmuziek. Hij weigerde een rol in de musical 'Hair', omdat daarin drugs en vrije seks werden verheerlijkt.

In 1969 verscheen zijn debuutalbum 'Upon This Rock' bij Capitol Records, het eerste, volledige, christelijke rockalbum. Capitol dumpte hem, maar zijn roem steeg alsnog. Hij zong op vele, christelijke muziekfestivals en in 1970 begon hij zijn eigen platenlabel One Way Records. In Engeland maakte hij de albums 'Only Visiting This Planet' en 'So Long Ago the Garden'. In december 1971 trouwde hij met actrice/model Pamela Fay Ahlquist. In 1974 begon hij Solid Rock Records, speciaal voor christelijke artiesten, zonder commerciële poespas, zoals Randy Stonehill, Mark Heard, Tom Howard en David Edwards. In 1976 verscheen zijn best verkochte album 'In Another Land'.

In 1978 kreeg Larry een hersenletsel tijdens een vliegtuiglanding in Los Angeles, waardoor hij artistiek gezien stagneerde. Zijn leven kelderde schrikbarend. Met grote moeite verscheen 'Home at Last', terwijl hij zichzelf al had opgegeven. In 1979 zong hij zijn protestlied 'The Great American Novel' voor Jimmy Carter. Vanaf 1980 verbleef hij in Engeland en stichtte hij met zijn vader Phydeaux Records. In 1980 zijn Pamela en Larry gescheiden. In april 1982 hertrouwde Larry met Sarah Mae Finch. In augustus 1985 werd hun zoon Michael David Fariah geboren. In 1985 ging hij naar Amerika terug. In 1988 kreeg hij samen met een Australische vrouw een zoon.

Larry had in 1992 een zware hartaanval en in 1995 kreeg hij een defibrillator implantaat. In 1995 zijn Sarah en Larry gescheiden. Op de podia simuleerde hij wel eens een hartaanval. Door gebedsgenezing herstelde zijn hersenschade en in 1991 verscheen 'Stranded in Babylon'. Op 28 april 1999 overleed zijn vader. In 2001 verscheen 'Tourniquet'. Hij startte fondsen voor medische onkostenvergoeding voor mensen met hartproblemen. Op 24 februari 2008 overleed hij in Salem. Hij werd zestig jaar en hij is begraven in het City View Cemetery in Salem.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 1 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)