Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

CocoRosie - Fairy Paradise

CocoRosie is een Amerikaanse, muzikale groep, die in 2003 is opgericht door de zussen Bianca (Coco) en Sierra (Rosie) Casady. Sierra is in Iowa geboren en Bianca is op Hawaï geboren. Sierra was vijf jaar en Bianca drie jaar, toen hun ouders uit elkaar gingen. Ze woonden bij hun moeder Christina Chalmers, een kunstenares/zangeres van Native American en Syrisch-orthodoxe afkomst, die in Iowa was opgegroeid.

Het drietal verhuisde bijna ieder jaar. Ze woonden op Hawaï, in Californië, New Mexico en Arizona. Hun moeder vond het belangrijk, dat ze kunstwerken in de echte wereld gingen maken, inplaats van op een school. Ze hebben hun middelbare school niet afgemaakt. Christina gaf hen de bijnamen. Sierra werd op haar veertiende door haar moeder uit huis gezet. Ze zijn vervreemd van hun vader, een boer in Iowa, die in het Indiaanse sjamanisme is geïnteresseerd, zoals zweethutten en vision quests, met gebruik van peyote. 's Zomers waren Sierra en Bianca bij hun vader en leerde hij hun Indiaanse rituelen, wat ze pas later waardeerden.

Sierra verhuisde op haar achttiende naar New York City en twee jaar later naar een appartement in Montmartre, Parijs. Ze studeerde aan het Conservatorium de Paris voor operazangeres. Ondertussen woonde Bianca in New York City, waar ze linguïstiek en sociologie studeerde en daarnaast deed ze aan beeldende kunst en schrijven. In 2003 ging Bianca naar Sierra. Ze maakten muziek in de badkamer, de meest akoestische en geïsoleerde ruimte in hun appartement. Sierra speelde akoestische gitaar en ze gebruikten diverse, geïmproviseerde instrumenten.

Op 9 maart 2004 verscheen hun debuutalbum 'La maison de mon rêve' bij Touch and Go Records, met 'Terrible Angels', 'By Your Side', 'Good Friday' en 'Madonna'. In 2005 verscheen 'Noah's Ark', met 'Beautiful Boyz', 'Bear Hides and Buffalo' en 'Brazilian Sun'. Ze werkten samen met Antony Hegarty, Devendra Banharten en de Franse rapper Spleen. In 2006 vormde Sierra met haar vriend Matteah Bain Metallic Falcons en Bianca startte samen met Melissa Shimkovitz Voodoo Eros Records. Bianca opende het Voodoo Eros Museum van Nice Items, een kunstgalerie in New York, 123 Ludlow Street. Ze toont er haar tekeningen.

Op 10 april 2007 verscheen 'The Adventures of Ghosthorse and Stillborn', een combinatie van Newfolk, Freakfolk en HipHop. Met 'Rainbowarriors', 'Japan', 'Werewolf', 'Animals' en 'Miracle'. Hun vaste thema's zijn: homo-erotiek, religie, glamour en mythe. De cover is gemaakt door het homoseksuele kunstenaarsstel Pierre et Gilles. Bianca draagt vaak een valse snor en herenkleding. De nummers gaan over hun familie en hun overleden broer en het is opgenomen op de boerderij van hun moeder in Camargue, Frankrijk.

Op 13 mei 2008 verscheen de single 'God Has a Voice, She Speaks Through Me'. Op 3 juni 2009 verscheen in eigen beheer de EP 'Coconuts, Plenty of Junk Food', met 'Happy Eyez' en 'Milkman'. Op 11 mei 2010 verscheen 'Grey Oceans' bij Sub Pop Records, met 'Trinity's Crying', 'The moon Early the Crow', met 'Lemonade' en 'Fairy Paradise'. Op 27 mei 2013 verscheen 'Tales of a Grass Widow' bij City Slang Records in Berlijn, met 'Tears for Animals', met Antony Hegarty, 'Child Bride', 'Gravediggress', 'Far Away', 'Roots of My Hair', 'Poison', met Antony Hegarty, en 'Devil's Island'. Op 18 september 2015 verschijnt hun zesde album.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 september 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 2 stemmen 31Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)