Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Twisted Sister - I Believe in You

Twisted Sister is een Amerikaanse heavy metal band uit Long Island, New York. De band heette eerst Silver Star, opgericht door de drummer Mel Anderson, samen met de gitarist Billy Diamond, de zanger/gitarist Wayne Brown, de bassist Tony Bunn en de keyboards-speler Steve Guarino. Toen John Segall er in december 1972 ook nog bij kwam, noemden ze zichzelf Twisted Sister. Wayne, Tony en Steve verlieten de band. Michael Valentine werd de zanger. Ze speelden zes dagen per week in de Mad Hatter club in East Quogue. John French Segall kwam ook bij de band en hij was een tijd de zanger. De drummer Kevin John Grace kwam erbij en veel bandleden werden ontslagen of ze gingen zelf weg.

In februari 1976 kwam de zanger Daniel (Dee) Snider bij de band en later de nieuwe drummer Tony Petri. Ze waren beïnvloed door Led Zeppelin, Slade en Alice Cooper. Petri werd vervangen door Joey, Joey door Richie en Richie door AJ Pero. Ze tekenden een contract bij Secret Records. De band bestond uit Dee Snider, John Segall, Eddie Ojeda, Mark Mendoza en AJ Pero. In juni 1982 verscheen hun eerste EP 'Ruff Cuts'. Op 18 september 1982 verscheen hun debuutalbum 'Under The Blade'. Op het nummer 'Tear It Loose' speelde Eddie Clarke van Motörhead mee. Ze gingen meer leer en kettingen dragen om stoerder over te komen.

Daniel (Dee) Snider is geboren op 15 maart 1955 in Astoria, New York. Hij voltooide de Baldwin Senior High School. Zijn vader Bob was een State Trooper en Nassau County griffier en zijn moeder Marguerite was een tekenlerares. Zijn vader was Joods en zijn moeder kwam uit een rooms gezin van Zwitserse afkomst. Als kind zong hij in het kerk- en schoolkoor. In 1981 trouwde hij met de kostuumontwerpster Suzette, met wie hij vier kinderen kreeg; Jesse Blaze, Shane Royal, Cody Blue en Cheyenne Jean. Dee woont parttime in East Setauket en hij is een overtuigd christen.

In 1983 verscheen 'You Can not Stop Rock 'n' Roll' bij Atlantic Records, geproduceerd door Stuart Epps. Met 'I Am (I'm Me)' en 'You're Not Alone'. Op 10 mei 1984 verscheen 'Stay Hungry', met 'We're Not Gonna Take It', 'Do not Let Me Down', 'The Price' en 'I Wanna Rock'. Met dit album braken ze internationaal door. Hun slapstick comedy video's werden continu op MTV uitgezonden. Toch werd het geweld tegen ouders en leerkrachten zwaar bekritiseerd door conservatieve organisaties. Het Parents Music Resource Center wist Dee naar de Senaat commissie te krijgen, waar hij zichzelf moest verantwoorden en verdedigen. Met name de nummers 'Under the Blade' en 'We're Not Gonna Take It' werden genoemd.

Op 9 november 1985 verscheen 'Come Out and Play', geproduceerd door Dieter Dierks. Met 'King of the Fools', 'I Believe in You' en 'Be Chrool to Your Scuel', waarvan de video op MTV verboden werd. Na de tournee werd AJ Pero opgevolgd door Joey Franco. Op 13 augustus 1987 verscheen 'Love Is for Suckers', met 'Hot Love' en 'You Are All That I Need'. De bandleden droegen geen make-up meer en Dee's vrouw verscheen in de video bij 'Hot Love'. Het album flopte en de fans waren teleurgesteld. Op 12 oktober 1987 verliet Dee de band en werd Twisted Sister ontbonden.

In 2003 werd Dee's schoonbroer Vincent Gargiulo vermoord en in 2009 werd de moordenaar gepakt. Er kwam een reünie en op 19 oktober 2004 verscheen 'Still Hungry', een re-opname van 'Stay Hungry'. Op 17 oktober 2006 verscheen 'A Twisted Christmas', met heavy metal versies van klassieke kerstliederen en komische video's. Het was hun laatste studio-album.

Op 20 maart 2015 overleed AJ Pero tijdens zijn slaap in een tourbus aan een hartaanval. Hij werd 55 jaar. Op 30 mei 2016 start de laatste tournee van Twisted Sister in het Joint Hard Rock Hotel in Las Vegas, getiteld 'Forty and Fuck It', en het is een eerbetoon aan Anthony Jude Pero.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 september 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 33Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)