Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ontmoet de graaf en occultist van Saint-Germain

(voor Graaf van Saint-Germain (1710 - 1784))

Je bent geboren in 1710 in Transsylvanië. Baron de Gleichen had jou als byby in Venetië gezien. Je vader was prins Frans II Rákóczi, een nationale held in Hongarije. Je moeder was zijn eerste vrouw, prinses Charlotte Amalia van Hessen-Wanfried. Je broers waren József, György en Leopold, die drie jaar werd. Je zus was Charlotte, die in haar eerste jaar overleden is. Jij was de jongste zoon en op je twaalfde overleed je moeder door een tandabces, koorts en aderlaten. Ze werd 42 jaar. Sommigen denken dat je de buitenechtelijke zoon van Maria Anna van Beieren was, de weduwe van Karel II van Spanje. Na Karel's overlijden werd ze naar het Alcázar van Toledo gestuurd en na zes jaar ging ze naar Bayonne. Een jaar voor haar overlijden was ze terug in Spanje. Weer anderen denken dat je de zoon van koning Johan de Vijfde van Portugal was, die ook vier, andere, buitenechtelijke kinderen had. Hij was getrouwd met zijn nicht Maria Anna, aartshertogn van Oostenrijk, met wie hij zes kinderen kreeg.

Je studeerde aan de universiteit van Siena, als de beschermeling van de groothertog van Toscane Gian Gastone de' Medici, die een slecht huwelijk met Anna Maria van Sachsen-Lauenburg had. In 1743 ben je in Londen gezien en in 1745 in Edinburgh, waar je huisarrest had, omdat je van spionage verdacht werd, tijdens de Jacobitische opstanden. Je werd vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. Je was een groot violist, net als Niccolò Paganini. Je ontmoette Jean-Jacques Rousseau en in 1758 was je in Versailles. Je had recepten voor kleurstoffen en van Lodewijk de Vijftiende mocht je in het kasteel van Chambord wonen. Je was veel bij Lodewijk en zijn maîtresse Madame de Pompadour. Je gaf herhaaldelijk zelfgemaakte diamanten weg en Giacomo Casanova had gezien hoe je zilver in goud veranderde, maar hij vermoedde dat het een truc van vingervlugheid was.

Je zei dat je 4000 jaar was, waardoor de mimespeler Lord Gower grapte, dat je Jezus had geadviseerd en bijgestaan. In 1760 ging je via Nederland naar Engeland, op een missie voor Lodewijk de Vijftiende. De hertog van Choiseul probeerde je te arresteren. Na de missie ging je via Nederland naar Sint-Petersburg, waar je in 1762 de troonsbestijging van Catharina de Grote hebt meegemaakt. Sommigen stelden dat jij de staatsgreep hebt veroorzaakt. In 1763 woonde je in Ubbergen, waar je land had gekocht en je noemde jezelf Monsieur de Surmont. Je onderhandelde met minister Karl von Cobenzl over je kundigheden inzake het behandelen van hout, leer en olieverf. Je sprak over je koninklijke geboorte, maar hij gaf je geen baan. Je verdween elf jaar.

In 1774 was je bij een Beierse graaf als Freiherr Reinhard Gemmingen-Guttenberg. In 1776 heette je Chevalier Weldon (Well done) en deed je aan cosmetica, wijnen, likeuren en behandelingen van been, papier en ivoor. Je zei tegen koning Frederik II van Pruisen, dat je vrijmetselaar was en dat je goud kon maken. Als alchemist had je het geheim van de transmutatie ontdekt. Je woonde in een huis van Karel van Hessen-Kassel, de gouverneur van Sleeswijk-Holstein. Je zei tegen Karel, dat je Frans Rákóczi II, prins van Transsylvanië, was. Je studeerde natuurgeneeswijzen en scheikunde om de armen te helpen. Op 27 februari 1784 overleed je in Eckernförde door een longontsteking.

De theosofen beschouwen jou als een Verheven Meester. Je kon o.a. teleporteren, leviteren, door muren lopen, aan bilocatie doen en mensen telepatisch beïnvloeden. Veel mensen zeggen jou te hebben gezien, o.a. Madame Blavatsky, Guy Ballard, Annie Besant in 1896 en Charles Leadbeater in 1926. Wel allemaal theosofen, maar die zullen zich wel beter kunnen afstemmen. Aleister Crowley identificeerde zich met jou. Sommigen geloven dat je nog steeds leeft en dat je samenwerkt met Jezus Christus en goedwillende ruimtewezens. Je waarschuwde Marie Antoinette voor de revolutie en haar naderende dood. Je wordt geassocieerd met de edelsteen amethist en de kleur violet. Je bent een Onsterfelijke, een Zoon van de Opstanding, die door zijn alchemie de dood heeft overwonnen. Je deed ook aan witte, seksuele magie en je veranderde van sekse. Je zou o.a. Samuel, Sint Jozef, Sint Albanus, Christian Rosenkreuz, Merlijn, Roger Bacon, Columbus en Francis Bacon geweest zijn. Het zou zomaar kunnen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 september 2015


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)