Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Steelheart - She's Gone

Steelheart is een rockband uit Norwalk, Connecticut, opgericht in 1990. De band heette eerst Red Alert, met als leden de zanger Miljenko Matijevic, de gitarist Chris Risola, de bassist James Ward en de drummer Jack Wilkenson.

Miljenko Matijevic is geboren op 30 november 1964 in Zagreb. Hij woonde met zijn broer John bij zijn grootouders en in 1970 verhuisden ze naar Scarsdale in Amerika. Ze verhuisden al snel naar Greenwich. John speelde gitaar en Miljenko zong country songs. Miljenko zong in het kerkkoor en op zijn elfde ontdekte hij de muziek van Led Zeppelin. In hun band Teazer speelden de broers het werk van Led Zeppelin en Black Sabbath en eigen songs, tot groot ongenoegen van hun vader.

Na de vorming van Red Alert werd Wilkinson vervangen door John Fowler en kwam de rhythm-gitarist Frank DiConstanzo erbij. In Los Angeles kregen ze binnen een maand een platencontract en op 10 mei 1990 verscheen hun debuutalbum 'Steelheart' bij MCA Records, met 'Everybody loves Eileen', 'Sheila', 'She's Gone', 'Can not Stop Me Lovin 'You' en 'I will never let you go'. Op 10 juli 1992 verscheen 'Tangled in Reins', met 'Loaded Mutha', 'Electric Love Child', 'All Your Love' en 'Mama Do not Cry', wat in veel Oost-Aziatische landen op nummer één stond. In Hong Kong speelden ze voor ruim 10.000 mensen. Ze klonken als Guns N 'Roses. Ze gingen op tournee met de heavy metal band Slaughter en hun laatste show was in de McNichols Arena in Denver, op Haloween-avond.

Tijdens de song 'Dancing in the Fire' kreeg Miljenko een ernstig ongeval, waarbij hij een gebroken neus, jukbeen en kaak op liep, een verdraaide wervelkolom en ernstig geheugenverlies. Hij liep van het podium en hij werd meteen naar een ziekenhuis gebracht. Steelheart was out of running. Na een jaar werd Steelheart hervormd met enkel Miljenko als voormalig lid en de nieuwe leden de gitarist Kenny Kanowski, de bassist Vincent Mele Jr. en de drummer Alex Makarovich.

Op 25 oktober 1996 verscheen 'Wait', met 'We All Die Young', 'Electric Chair', 'Garden of Delight' en 'Say No More'. Het titelnummer 'Wait' stond in veel Aziatische landen op nummer één. Hun tournee in de Aziatische landen was een enorm succes. Terug in Amerika overleed de moeder van Miljenko aan leukemie. Ze werd 56 jaar. Zijn vriend, de producer Tom Werman regelde, dat hij de soundtrack voor de film 'Rock Star', met Mark Wahlberg en Jennifer Aniston, zou doen, wat gebeurde. In 2006 verscheen de EP 'Just a Taste', met 'Twisted Future' en 'Buried Unkind'. In datzelfde jaar verscheen de live-DVD 'Still difficult'. In 2008 overleed de originele ex-drummer van Steelheart, John Fowler, door een hersenbloeding. Hij werd 42 jaar.

Op 24 oktober 2008 verscheen het vierde studio-album 'Good 2B Alive' bij Steelheart Records, met de originele gitarist Chris Risola. Met 'Samurai', 'I Breathe', 'Shine a Light for Me', 'Underground' en 'You let me see how 2 live'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 september 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)