Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Patty Smyth - No Mistakes

Patty Smyth is geboren op 26 juni 1957 in New York City. Ze is opgegroeid in de buurt Gerritsen Beach in de wijk Brooklyn. De buurt is vernoemd naar de Nederlandse kolonist Wolphert Gerretse (1579, Amersfoort). In 1981 werd ze de zangeres van de rockband Scandal, opgericht in New York door de gitarist Zack Smith, die de meeste songs schreef. Verder waren er de bassist Ivan Elias, de gitarist Keith Mack, de toetsenist Benjy King en de drummer Frankie LaRocka. Jon Bon Jovi was ook korte tijd gitarist bij de band.

In 1982 verscheen de EP 'Scandal', met 'She Can't Say No' en 'Another Bad Love'. In 1984 verscheen het debuutalbum 'Warrior' bij Columbia Records, met 'Beat of a Heart', 'Say What You Will' en 'Maybe we went too far'. In 1985 ging de band uit elkaar. Patty had twee jaar een relatie met de punk-muzikant Richard Hell en in 1985 werd hun dochter Ruby geboren. Richard inspireerde de kledij en de uitstraling van o.a. de Sex Pistols en de muziek van Patti Smith. Haar vriend Eddie Van Halen vroeg of ze de zangeres van de band Van Halen wilde worden, om David Lee Roth te vervangen, maar dat wilde ze niet.

Ze zong mee op het album 'Nervous Night' van The Hooters, op het lied 'Where Do the Children Go'. In 1987 verscheen haar eerste solo-album 'Never Enough', met naast de titelsong 'Give It Time', 'Isn't it enough' en 'Tough Love'. Op 18 augustus 1992 verscheen haar tweede solo-album 'Patty Smyth', met 'Sometimes Love Just Ain't Enough', een duet met Don Henley van The Eagles, 'No Mistakes', 'Out There', 'Shine' en 'I Should Be Laughing'. Ze was de achtergrondzangeres op twee albums van Don Henley; 'Building The Perfect Beast' en 'The End of the Innocence'.

In 1994 schreef ze mee aan het lied 'Look What Love Has Done', wat in de soundtrack van de komische film 'Junior' kwam, met Arnold Schwarzenegger als zwangere man/research geneticus. Het lied werd genomineerd voor een Grammy en een Academy Award. In 1995 overleed Ivan Elias door kanker. In april 1997 is Patty getrouwd met de voormalige tennisster John Patrick McEnroe. John was eerder getrouwd met Tatum O'Neal, met wie hij drie kinderen kreeg: Kevin, Sean en Emily. Tatum Beatrice O'Neal is een actrice. Tatum en John zijn in 1992 gescheiden. Uiteindelijk kreeg John de voogdij over de kinderen. In haar autobiografie 'A Paper Life' beschrijft Tatum John als een controlerende, gewelddadige man. Tatum viel in 1994 terug in haar heroïne-verslaving.

Patty en John kregen twee kinderen, Anna en Ava. Het echtpaar woont met hun zes kinderen in New York City. In 1998 verscheen 'Greatest Hits - With Scandal' en je zong het themalied 'Wish I Were You' voor de science fiction thriller 'Armageddon', met Bruce Willis in de hoofdrol. In 2004 werd Scandal herenigd en in 2005 was er een tournee in de USA East Coast. In 2006 verscheen er een verzamelalbum van Scandal, met drie nieuwe nummers; 'Grow so wise', 'If You Love Me' en 'I'm here Tonight'. In 2008 werd Tatum O'Neal gearresteerd, omdat ze op de Lower East Side crack en cocaïne wilde kopen, nabij haar appartement. Ze is al vanaf haar veertiende verslaafd aan drugs. Op 17 januari 2009 verscheen de single 'Hard For You To Me Love', ook wel 'Make It Hard' genoemd. Daarna viel er een grote stilte. In 2014 werd de zoon van Tatum, Kevin, gearresteerd, voor het kopen van cocaïne en diverse pillen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 september 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)