Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

The Power Station - Get It On (Bang A Gong)

The Power Station was een supergroep uit 1984, die bestond uit de zanger Robert Palmer, geboren op 19 januari 1949 in Batley, West Yorkshire. Op zijn tiende verhuisde hij naar Scarborough. In 1974 verscheen zijn debuutalbum 'Sneakin' Sally Through the Alley'. Grote hits van hem zijn 'Addicted to Love', 'Simply Irresistible', 'Respect Yourself' en 'Every Kinda People'. In 1993 verhuisde hij van de Bahama's naar Lugano en scheidde hij van Sue, met wie hij zoon Jim en dochter Sue had gekregen. Zijn nieuwe vriendin was Mary Ambrose. Op 26 september 2003 overleed hij door een hartaanval in een hotelkamer in Parijs. Hij was een zware roker.

Op 23 juli 1983 speelde Robert op een benefietconcert van Duran Duran op het Aston Villa voetbalveld. Hij werd bevriend met de gitarist Andy Taylor en de bassist John Taylor van Duran Duran en de drummer van Chic Tony Thompson. Samen met hen vormde hij in New York The Power Station. Bernard Edwards van Chic was opname-producent, korte tijd de manager en de vervanger van Andy Taylor. Als allereerste maakten ze een cover van 'Get It On (Bang A Gong)' van de Engelse rockband T.Rex. Op 16 februari 1985 zongen ze 'Some Like It Hot' en 'Get It On (Bang A Gong)' bij Saterday Night Live.

Op 25 maart 1985 verscheen hun debuutalbum 'The Power Station' bij Capitol Records, met 'Get It On (Bang A Gong)', 'Lonely Tonight', 'Communication', 'Go too Zero' en 'Harvest for the World' van The Isley Brothers. Het lied 'Some Like It Hot' werd vergezeld met een videoclip, waarin het transseksuele model Caroline Cossey speelde. Ze was de eerste die voor Playboy poseerde en ze speelde in de James Bond film 'For Your Eyes Only'. Ze gingen op tournee met Paul Young, Nik Kershaw en Orchestral Manoeuvres in the Dark.

Robert Palmer verliet de band en in november 1985 verscheen zijn achtste solo-album 'Riptide', wat een groot succes was, vooral zijn lied 'Addicted to Love'. Voor de tournee kwam de zanger/acteur Michael Des Barres bij de band. Zijn vriendschap met Don Johnson leverde een gastoptreden in 'Miami Vice' op. Ze maakten het lied 'We Fight for Love' voor de film 'Commando' van Arnold Schwarzenegger. John Taylor ging terug naar Duran Duran en Andy Taylor begon een solo-carrière. Tony Thompson verving John Bonham bij een hervormd Led Zeppelin, maar na enkele dagen is hij bij een auto-ongeluk ernstig gewond geraakt, waardoor hij moest stoppen.

In 1996 is The Power Station herenigd met de originele bandleden, al moest de bassist John Taylor zich vanwege scheidingsperikelen en het afkicken van drugs terug trekken. Hij werd door Bernard Edwards vervangen. Op 18 april 1996 overleed Edwards in Tokio aan een longontsteking. Hij werd 43 jaar. Op 30 september 1996 verscheen het tweede album 'Living In Fear', opgedragen aan Edwards, met 'Notoriety', 'Let's Get It On', 'Shut Up', 'Dope' en 'Love Conquers All'. In 2002 verscheen 'The Best of The Power Station' en op 12 november 2003 overleed Tony Thompson aan nierkanker. Hij werd 48 jaar. Op 21 februari 2005 verscheen er een nieuwe versie van het eerste album om de twintigste verjaardag te vieren.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)