Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Samantha Fish Band - Black Wind Howlin' (best version) May 2014

Samantha Fish is geboren op 30 januari 1989 in Kansas City, Missouri, waar ze ook is opgegroeid. Ze ging eerst drummen, maar op haar vijftiende ging ze over op het gitaar spelen en gelukkig maar. Ze ging vaak naar de Knuckleheads Saloon in Kansas City, een groot poppudium, in 1887 gebouwd als spoorweg pension. Bekende zangers, die er speelden, zijn o.a. Leon Russell, Nick Lowe, Edgar en Johnny Winter, Ray Price, Billy Joe Shaver, Dale Watson, Kinky Friedman, Rodney Crowell en David Lindley. Vanaf haar achttiende was ze verbonden met de zangers en bands, die daar optraden.

Samantha werd het meeste beïnvloed door Keith Urban, Sheryl Crow en Stevie Ray Vaughan. In 2010 verscheen 'Live Bait' van The Samantha Fish Blues Band, met 'Leavin 'It All At Home', 'I Put a Spell on You' en 'Rollin 'And Tumblin''. In januari 2011 verscheen 'Girls With Guitars' bij Ruf Records, ook met Dani Wilde (1985, Hullavington) en Cassie Taylor (1986, Boulder). Met 'Bitch', 'Come on Home' en 'Are You Ready'. De Blues Caravan Tournee ging door Amerika en Europa. Ze bleef touren met haar Samantha Fish Band, met de drummer Go-Go Ray en de bassist Chris Alexander.

Op 18 april 2011 verscheen 'Runaway', met 'Runaway', 'Money To Burn', 'Otherside Of The Bottle' en 'Louisiana Rain'. Bij dit album kreeg ze hulp van haar mentor Mike Zito. Het album won in 2012 de Blues Music Award for Best New Artist. In 2012 verscheen de live CD/DVD 'Girls With Guitars'. Met Devon Allman zong ze het duet 'Stop Draggin 'My Heart Around'. Ze speelde samen met Buddy Guy, die zeer onder de indruk van haar gitaarspel was en wel de hele nacht met haar door wilde spelen.

Op 10 september 2013 verscheen 'Black Wind Howlin'', met naast de titelsong 'Kick Around', 'Let's Have Some Fun' en 'Heartbreaker'. Met de gitarist Mike Zito, de basgitarist Charlie Wooton, de drummer Yonrico Scott, de harmonica-speler Johnny Sansome en de zanger Paul Thorn. In 2013 verscheen ze ook op de CD/DVD 'The Healers Live at Knucleheads Saloon', ook met Jimmy Hall, Reese Wynans, Kate Moss en Danielle en Kris Schnebelen. Op 7 juli 2015 verscheen 'Wild Heart', geproduceerd door Luther Dickinson en met de drummer Brady Blade. Met 'Road Runner', 'Show Me', 'Wild Heart' en 'I'm In Love With You' van Junior Kimbrough. Met de gitarist Lightnin 'Malcolm, de drummer Sharde Thomas, de bassist Dominic Davis, de achtergrondzangeres Shontelle Norman-Beatty en de achtergrondzanger Risse Norman.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 3 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)