Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lou Doillon - Places

Lou Doillon is geboren op 4 september 1982 in Neuilly-sur-Seine in Frankrijk. Haar moeder is de Engelse actrice/zangeres Jane Birkin Mallory (1946, Marylebone), die een relatie had met de zanger Serge Gainsbourg, met wie ze het beroemde duet 'Je t'aime... moi non plus' zong. Haar vader is de filmregisseur Jacques Doillon (1944, Parijs), die na Serge een relatie met Jane kreeg. Lou is de halfzus van de actrice/zangeres Charlotte Gainsbourg (1971, Londen) en de modefotografe Kate Barry, die op haar 46-ste zelfdoding pleegde door in het chique 16-de arrondissement in Parijs van haar balkon te springen. Ze had in het verleden veel alcohol, drugs en anti-depressiva gebruikt. Van vader's zijde is Lou de schoonzus van Lola, Lily en Lina Doillon.

Op haar vijfde begon Lou haar acteercarrière in de dramafilm 'Kung Fu Master' van Agnès Varda, met haar moeder in de hoofdrol en zij als haar dochter. Op haar zestiende speelde ze de hoofdrol in de komedie 'Trop (peu) d'amour' van haar vader. In 1999 speelde ze met Maud Forget in 'Mauvaises Fréquentations' en ze werd een model vanwege haar atypische schoonheid. In 2000 speelde ze in 'Scenario sur la drogue' en in 'Mamirolle'. In 2001 speelde ze in 'Carrément à l'Ouest' van haar vader en in 2002 in 'Embrassez qui vous voudrez' van Michel Blanc, gebaseerd op de roman van Joseph Connolly, en in 'Blanche' van Bernie Bonvoisin.

In 2002 kreeg Lou samen met de muzikant Thomas-John Mitchell een zoon, genaamd Marlowe Jack Tiger Mitchell. In 2003 zijn Thomas-John en zij gescheiden en verhuisde Lou naar New York. In 2004 speelde ze in de horrorfilm 'Saint Ange' van Pascal Laugier. In 2006 speelde ze in de horrorfilm 'Sisters' van Douglas Buck en in 'Go Go Tales' van Abel Ferrara, in 2007 in het regiedebuut van haar moeder 'Boxes' en in 2009 in 'Bazar' van Patricia Plattner. In 2010 speelde ze de hoofdrol in 'Gigola'. In 2011 speelde ze in de thriller 'Naked in London' van Mark Tierney en in de dramafilm 'Polisse' van Maïwenn Le Besco. In 2012 speelde ze één van de hoofdrollen in 'Un enfant de toi' van haar vader, tot nu toe de laatste film, waarin ze meespeelde.

In 2012 verscheen Lou's EP bij Universal Music Ireland Ltd., Decca, met 'Defiant', 'Devil or Angel', 'I.C.U' en 'I.C.U. (Bright Moments Remix)'. Op 31 augustus 2012 verscheen haar debuutalbum 'Places' bij Disques Barclay, met naast de zeer poëtische en hoogst aangename titelsong o.a. 'Devil or Angel', 'One Day After Another', 'Jealousy', 'Hushaby', 'Questions and Answers' en 'Real Smart'. Op 9 oktober 2015 verscheen haar tweede album 'Lay Low' bij Universal Music Group, met naast de titelsong o.a. 'Left Behind', 'Above My Head', 'Nothing Left', 'Let Me Go', 'Good Man', 'Worth Saying' en 'So Still'.

Lou heeft vier tatoeages; op haar rechter onderarm staat 'Marlowe', op haar onderrug staat een salamander, onder haar linkerborst staat een rondvormig Chinees teken of zoiets en op haar linkerpols staat 'Sam's', die ze kreeg toen ze een relatie met de auteur/acteur/regisseur Samuel Benchetrit (1973, Champigny-sur-Marne), van Marokkaanse afkomst, had. Met de actrice Marie Trintignant kreeg Samuel zoon Jules. Marie is in 2003 door de zanger Bertrand Cantat doodgeslagen. Samuel is nu met de actrice Anna Mouglalis en in 2007 kregen ze hun dochter Saul. Als model is Lou het gezicht van het modehuis Givenchy. Ze poseerde ook voor de Pirelli-kalender, het jeansmerk Lee Cooper en voor het modehuis Chloé, in 1952 opgericht door wijlen Gabrielle Hanoka, geboren in Alexandrië.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 73Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
17 november 2015
De titelsong is een zeer toepasselijke tekst in het licht van de actualiteiten. Prachtig geschreven en gezongen, pure poëzie en diepe wijsheid.

'We figured it out
Creation and god
Imposed our beliefs cause they're better than yours
Don't you know it?'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)