Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Coeur de Pirate - Place de la République

Coeur de Pirate is geboren als Béatrice Martin op 22 september 1989 in Outremont, Canada. Haar moeder is Élise Desjardins, een beroemde pianiste en makelaar. Haar vader is Nicholas Martin, een computer ingenieur. Béatrice is in Mount Royal opgegroeid, samen met haar jongere zus Gabrielle. Op haar derde begon ze piano te spelen. Op haar negende ging ze naar het Conservatoire de musique du Québec à Montréal, waar ze vijf jaar klassieke piano bestudeerde. Op haar vijftiende speelde ze als toetseniste in de post-hardcore band Strikes First, met haar beste vriend Francis, waarvoor ze later het lied 'Francis' schreef.

Van eind 2007 tot april 2008 was ze toetseniste/zangeres van de Franstalige indie popband Bonjour Brumaire uit Montreal, met wie ze het album 'De la Nature des Foules' maakte. Deze band bestaat nog. Béatrice koos haar artiestennaam Coeur de Pirate om als een bandnaam over te komen en niet als een geïsoleerde muzikante.

Op 16 september 2008 verscheen haar debuutalbum 'Coeur de Pirate' bij Grosse Boîte van Eli Bissonnette en Hugo Mudie. Met o.a. 'Francis', 'Ensemble', 'Comme des enfants', 'Intermission', 'La vie est ailleurs', 'Pour un infidèle', een duet met Jimmy Hunt en in Frankrijk met Julien Doré, en 'C'était salement Romantique'. Ze zingt voornamelijk met pianospel en met enkele kleine, extra instrumenten. In februari 2009 gebruikte Francis Vachon, een fotograaf uit Quebec City, haar lied 'Ensemble' bij zijn populaire You Tube video met zijn baby, die met speelgoed speelt, wat vervolgens bij Good Morning America werd uitgezonden en wat alle lof van de blogger/tv-ster Perez Hilton kreeg. Zodoende steeg de media-aandacht over haar eerste album enorm.

In maart 2009 verscheen haar lied 'One for Me' op MySpace onder het pseudoniem Pearls. Dit was een grapje van haar. In juni 2009 zond ze voor CBC Radio 'Ensemble' en 'Place de la République'. Ze werkte samen met Jay Malinowski van de reggae/ska band Bedouin Soundclash. Samen met Jay en leden van de punkband The Bronx vormde ze de band Armistice. Op 15 februari 2011 verscheen een EP van Armistice, met vijf nummers. Daarna ging de band uit elkaar. Op 7 november 2011 verscheen haar tweede album 'Blond', wat in Quebec nummer één bereikte. Met o.a. 'Adieu', 'Golden baby', 'Danse et danse', 'Ava', 'Loin d'ici', 'Verseau', 'Saint-Laurent' en 'La petite mort'.

In februari 2012 kondigde Béatrice haar zwangerschap aan en op 4 september 2012 kreeg ze samen met haar echtgenoot Alex Peyrat een dochter, genaamd Romy. Alex is een tatoeëerder en Béatrice zit dan ook onder de tatoeages, voornamelijk in een vrolijke, kleurrijke stripstijl. Begin 2013 maakte ze een videoclip bij 'Place de la République', met mooie beelden van Parijs. Begin maart 2013 begon ze een internationale tournee. Ze maakte soundtrackalbums voor de dramaserie 'Trauma' en voor de video-game-productie 'Child of Light'. Op 28 augustus 2015 verscheen haar album 'Roses', met o.a. 'Carry On', 'Crier tout bas', 'I Don't Want To Break Your Heart', 'Drapeau blanc', 'Oceans Brawl', 'Cast Away', 'The Way Back Home' en 'Oublie-moi'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)