Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kodaline - All I Want (Part 1 en 2)

Kodaline is een alternatieve rockband uit Dublin. In 2005 begon deze indie rockband als 21 Demands en in 2011 veranderden ze de bandnaam in Kodaline. De zanger/gitarist/pianist van Kodaline is Stephen (Steve) Garrigan. Hij is geboren op 23 augustus 1988. Hij groeide op in de buitenwijk Swords van Dublin. Hij is verlegen en nederig. Hij heeft een liefdesrelatie met de tv-presentatrice Diana Bunici. Steve richtte de band 21 Demands op, samen met zijn jeugdvriend, de gitarist/pianist Mark Brendergast. Mark en de drummer van Kodaline, Vinny May, groeiden ook in de buitenwijk Swords op. De bassist Jason Boland groeide in Celbridge op. Ze studeerden alle vier op dezelfde school. Jason kwam pas later bij de band.

De band werd tweede bij een Ierse talentenjacht en daarmee steeg hun bekendheid. Ze waren allemaal rond de zeventien, toen ze in de Ierse hitlijsten op nummer één stonden. Ze namen een korte pauze om in 2011 terug te keren. In september 2012 verscheen hun debuut-EP, The Kodaline EP. Het nummer 'All I Want' was Record Of The Week bij de BBC Radio 1. In de aflevering 'Remember the Time' van de Amerikaanse ziekenhuisserie 'Grey's Anatomy' werd het nummer gebruikt, net als in Google's '2012: Year in Review'-video. 'All I Want' was de eerste tophit van de band. Radiozender 3FM noemde het een megahit.

Tijdens 3FM Serious Request 2012 hebben ze live opgetreden op de Oude Markt in Enschede. De BBC nomineerde de band als Sound of 2013. Op 14 juni 2013 verscheen hun debuutalbum 'In A Perfect World', met o.a. 'All I Want', 'High Hopes', 'Love Like This', 'All Comes Down', 'Talk', 'Big Bad World', 'One Day' en 'After The Fall'. In 2013 stond de band op Pinkpop, Pukkelpop en Lowlands. Op 9 februari 2015 verscheen hun tweede album 'Coming Up For Air', met o.a. 'Honest', 'Moving On', 'Caught in the Middle', 'Unclear', 'Coming Alive', 'Love Will Set You Free', 'Human Again' en 'Play the Game'. Dit album is in acht dagen voltooid.

De muziekvideo's bij 'All I Want' (deel 1 en 2) zijn echt een indrukwekkende mini-speelfilm van hoge allure. De muziekvideo bij 'High Hopes' overigens ook. 'All I Want' gaat over het gevoel anders dan anderen te zijn. Blijf jezelf, hou je kin omhoog, je rug recht en laat je innerlijke schoonheid stralen. Er zijn zeker mensen, die je zullen waarderen om wie je bent, die verder kijken dan de bookcover. De regisseur en hoofdrolspeler is Stevie Russell en de producent is Michael Donnelly. De vrouwelijke hoofdrolspeler is de actrice/schrijfster Amy De Bhrún. Het beeldverhaal doet denken aan de romantische dramaserie 'Beauty and the Beast'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 31 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.4 met 5 stemmen 66Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
1 juni 2016
Wat een prachtige video's! Het eeuwenoude thema van Beauty & the Beast in een modern jasje. Ontroerend mooi. Die hond lijkt bovendien ook nog op mijn Kwispel!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)