Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Megan Washington - Limitless

Megan Alexandra Washington is geboren op 7 januari 1986 in Port Moresby, Papoea-Nieuw-Guinea. Haar ouders heten Rick en Karen. Ze heeft een oudere zus. Ze ging in Port Moresby naar de lagere school. In 1996 verhuisde ze naar Brisbane, waar ze op het Moreton Bay College zat. Ze stotterde en daar heeft ze nog steeds wat last van, net als Miss Montreal. En net als bij Miss Montreal verdwijnt het stotteren, wanneer zij zingt. Ze studeerde aan het Sheldon College en aan de Australische hogeschool voor de Kunsten, waar ze haar liefde voor de muziek ontwikkelde. Ze studeerde voor een Bachelor of Music graad aan de Queensland University of Technology en daarna jazz-zang aan de Queensland Conservatorium of Music.

In 2007 maakte Megan samen met de jazz-pianist Sean Foran de EP 'Night Light', die in 2008 de Jazz Bell Award won voor Best Australian Jazz Vocal Album. Met de pianist Paul Grabowsky maakte ze de EP 'Bennetts Lane'. Wonend in Melbourne werkte ze een half jaar in een bagel winkel. Ze werkte samen met Ohad Rein en Ben Lee. Ze maakte een akoestische cover van Ross Wilson's 'Bed of Nails', wat het themalied van de tv-serie 'Bed of Roses' was. Eind 2008 vormde ze haar eigen band Washington, met Lance Ferguson, John Castle, Des White, Ross Irwin en Ryan Monro. Hun debuut-EP was 'Clementine', in september 2009 opgevolgd door 'How to Tame Lions'.

Megan woonde een tijd in Sydney, maar ze ging terug naar Melbourne. Voor 'How to Tame Lions' won ze de Vanda & Young Songwriting Competition. Op 30 juli 2010 verscheen haar debuutalbum 'I Believe You Liar', met naast de titelsong o.a. 'Sunday Best', 'Underground', 'Lover/Soldier' en 'The Hardest Part'. Ze won de RIA Music Awards voor Beste Vrouwelijke Artiest en voor Doorbrekende Artiest.

In augustus 2010 ging ze samenwonen met Michael Tomlinson. Na de relatie met Michael had ze een korte affaire met Tim Rogers. In augustus 2011 verhuisde ze naar Brooklyn, New York, waar ze vreselijk ongelukkig is geweest. Ze camoufleerde haar depressie door maar constant te gaan feesten en drinken. In haar lied 'Limitless' hoor je in de tekst en melodie en zie je in de bijgeleverde muziekvideo heel duidelijk haar sombere, neerslachtige kant.

Op 21 oktober 2011 verscheen haar tweede album 'Insomnia', met naast de titelsong o.a. 'High Treason', 'Skeleton Key', 'Sentimental Education' en 'Plastic Bag'. Op 12 september 2014 verscheen haar derde album 'There There', met o.a. 'Limitless', 'My Heart Is A Wheel', 'Begin Again', even beluisteren en bekijken als je tijd wilt vrijmaken, 'Who Are You?', 'The Falling', 'Consolation Prize' en 'To Or Not Let Go'. Tegenwoordig gebruikt Megan haar muziek niet meer op therapeutische wijze, want ze heeft een uitstekende therapeut gevonden. Is dat goed of slecht nieuws?...

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 juni 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 1.065Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
13 juni 2016
Gelukkig maar dat er onder de deprimerende tekst van de song (vertaling indachtig Piet Ris: het lied) een foto met een glimlach staat. Dat houdt de boel in evenwicht. En met zo'n mooie glimlach is zelfs een marinierskapsel te dragen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)