Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Baudet valt door de mand

Dat Thierry Baudet het hoog in de bol heeft, mag iedereen duidelijk zijn. Met veel bombarie is hij naar het Binnenhof verhuisd, samen met zijn glimmende vleugel en zijn zakje lavendel. Baardje wel, baardje niet. Met zijn partner Theo Hiddema voor de camera's pronken en flaneren, twee echte heren, willen ze ons doen geloven, maar minister Kajsa Ollongren en mij houden ze niet voor de gek.

Op 3 februari 2018 deed de door een vervelend vliegje geïrriteerde showbink Thierry aangifte bij de Amsterdamse politie, natuurlijk weer nadrukkelijk geflankeerd door advocaatje Hiddema. Blijkbaar hadden ze daar met de pers afgesproken, want ze gingen weer keurig op de foto bij het politiebureau. Snuf en Snuitje. Bassie en Adriaan. Peppie en Kokkie. Laurel en Hardy. Zoiets. Maar dan op zogenaamd aristocratisch niveau.

De zogenaamd verongelijkte Thierry had wel weer eens zin in een aandachttrekkend relletje en minister Kajsa was koren op zijn molen.
Kajsa Ollongren is geboren op 28 mei 1967 in Leiden. Ze komt uit een Fins-Zweedse, adellijke familie en ze is dan ook een jonkvrouw. Dat zij wel van adel is, steekt de edelman spelende Thierry.
Lady Kajsa is getrouwd met de televisieproducente Irene van den Brekel en ze hebben samen twee kinderen. Irene produceert o.a. 'Zondag met Lubach'. Soms is Nederland echt een klein, overzichtelijk dorpje.
Kajsa is van D66 en ze is onze minister van Binnenlandse Zaken. Nu is ze dus aangeklaagd vanwege enkele uitspraken over Forum voor Democratie. Zij noemt FvD 'de nieuwste afsplitsing van het populisme, die verder gaat waar Wilders ophoudt!'. Thierry praat over rassen in het politieke debat en hij zegt dat IQ gerelateerd is aan afkomst.

Femke Halsema debatteerde onlangs met Thierry en zij vroeg hem zijn mening over de uitspraken van ene Yernaz Ramautarsing, maar Thierry wilde niet reageren, terwijl ik haarfijn aanvoel, dat hij er net zulke denkbeelden op na houdt, achter zijn mooi-weer-façades. Zijn geheul met een Amerikaanse, bekende rechts-extremist is niet onopgemerkt gebleven. Maar even verder over die mislukte patser Yernaz, die op de tweede plek van het Amsterdamse FvD staat en zomaar gekozen kan worden door een grote aanhang totale dommeriken.
Deze jongeman is in 1987 in Paramaribo, Suriname, geboren. Hij was twee toen hij naar Nederland ging. Hij is of was een student politicologie. Hij noemt de Surinamers en de Afrikanen minder slim dan de Nederlanders. Volgens hem is het IQ volksgebonden. Hij heeft criminele familieleden en hij kwetst dus graag zijn landgenoten, incluis zichzelf.

Zijn uitspraak zegt dan ook meer over hemzelf, dan over de Surinamers of de Afrikanen. Blijkbaar kon Baudet geen betere kandidaat nummer twee vinden. Die Baudet zou zich moeten schamen met zo'n geestelijke stumper binnen zijn 'keurige' partij. Waarschijnlijk is hij partijverbonden verblind geraakt. Voorts is deze racist Yernaz een aanhanger van de filosofie van Ayn Rand, die egoïsme, individuele rechten en kapitalisme propageerde. Hij noemt zichzelf zelfs een ultieme kapitalist.

Tijdens de superkorte persconferentie in Hotel de l'Europe in Amsterdam snotterde Thierry, dat hij de uitspraken van Kajsa 'demonisering van een volksvertegenwoordiger' vindt. Doorzichtige strategie, zo pal voor de gemeenteraadsverkiezingen. Even lekker schermen met de term 'demonisering', wat velen aan Pim Fortuijn doet denken. Dus peutert hij gemakzuchtig in het emotionele onderbewustzijn van de kiezers. In gedachten ziet hij de eindoverwinning al voor zich. De PVV-stemmers lopen massaal naar hem over, plus een aantal verveelde VVD-ers en CDA-ers en zijn vleugel komt hoe dan ook in het Torentje te staan. Overal slingers met lavendelzakjes en voortaan klinkt er alleen nog Chopin en op de koptelefoon keihard Mahler. Hij gaat alleen maar voor de winst, voor de macht en voor het imago. Niet voor de inhoud! Er is namelijk geen positieve inhoud te bekennen.

Thierry's en Theo's toneelstukje is amateuristisch en hun transparante Spielerei en volksverlakkerij breekt hen meer en meer op. Het komische is nog wel, dat ze zelf hun opgeblazen opblaasboot aan het lek steken zijn. Ze zijn zo geobsedeerd door het verkrijgen van alsmaar meer machtsposities, dat ze de realiteit uit het oog hebben verloren, waardoor ze te kijk staan als een ongeloofwaardig, onbedoeld humoristisch duo. Het zwaar ontkennen van hun wel degelijk rechts-extremistische denkbeelden is dan ook potsierlijk en van een Neanderthaler-IQ. Bovendien is het mensbeeld vele malen breder dan het IQ-gehalte. Door het alsmaar ophemelen en opvoeren van iq's gaat er veel menselijk potentieel verloren. Dat is een groot ziekte-element van de huidige werkmaatschappij.
Naast FvD.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 februari 2018


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.8 met 5 stemmen 213Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
21 februari 2018
Onderstaand(e) Hettema-advies of Tip-van-Ton is op z'n minst de moeite van het overwegen waard...!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
18 februari 2018
De voorspelbaarheid van je mening in dezen, beste Joanan, is beschamend voor een man van jouw kaliber.
Het klakkeloze en gedachtenloze uitbraken van door de media opgelepelde kliekjes doet mij vermoeden dat er geen verteringsproces in je heeft plaatsgevonden.
Op deze manier ben je niets meer dan een megafoon van de massamedia. Gebruik a.u.b. je niet geringe verstandelijke vermogens, voor je eigen bestwil..
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 februari 2018
Ik neem aan dat je het hebt meegekregen, dat er inmiddels diverse kopstukken van FvD zijn opgestapt, omdat de interne gang van zaken niet erg democratisch is! Je verdedigt een partij, die het niet waard is om te verdedigen! Baudet en Hiddema zijn kwakzalvers! Je komt er nog wel achter! (-)
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
9 februari 2018
Hoewel ik niets met het FvD heb, vind ik Freds (on)bedoelde opmerking 'laat jou voortaan links liggen' spitsvondig...! Chapeau...!
Naam:
Fred
Datum:
7 februari 2018
Inhoudelijk reageren is niet echt aan jou besteed, laat jou voortaan links liggen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 februari 2018
Jammer dan, Baudet-fan Fredje, ik ben nu eenmaal een soort Mata Hari, lekker op diverse fronten flink spioneren en dan vlijmscherp toeslaan! Dat grenst niet aan 'demoniseren', maar is identificeren. FvD: 0 zetels!
Naam:
Fred
Datum:
5 februari 2018
Denigreren is een kunstje, bij jou grenst het aan demoniseren. Vind ik niet bij jou passen, jammer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)