start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (107)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (7)
economie (12)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (21)
filosofie (116)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (14)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1194)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (41)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (35)
literatuur (500)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (23)
moraal (19)
muziek (414)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (59)
rampen (8)
reizen (16)
religie (122)
schilderkunst (83)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (15)
wereld (26)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 3379):

Nepalese meisjes in nood

Plan Nederland investeert in meisjes wereldwijd, want wereldwijd worden er meisjes botweg achtergesteld en gewetenloos gediscrimineerd. Terwijl het investeren in meisjes juist zo enorm loont. Wanneer ze genoeg te eten en te drinken hebben, veilig zijn, de kans krijgen om naar school te gaan en te beslissen over hun eigen leven, zetten meisjes zich niet alleen voor zichzelf in, maar ook voor hun familie en de hele gemeenschap!

Plan Nederland helpt meisjes en jongens om te leren voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te nemen. Nepal zit middenin een politieke omwenteling. De macht verschuift van de nationale naar de lokale politiek. Terwijl de regering worstelt, hebben de gewetenloze, brute mensenhandelaren vrij spel. De verantwoordelijke politici moeten nu in actie komen om al die weerloze, bang gemaakte en onderdrukte meisjes te beschermen.

De jongerenactivisten Sarita en Sabina en andere jonge Nepalezen willen dat de misdadige handel in meisjes stopt. Zij eisen zeer terecht dat hun burgemeester in actie komt tegen deze vreselijke en zwaar inhumane uitbuiting van fragiele meisjes, die makkelijk te manipuleren zijn. In Nepal staan meisjes nog steeds laag op de sociale ladder. Ze hebben veel minder kans op goedbetaald werk en in Nepal is grof geweld jegens meisjes en vrouwen nog steeds breed geaccepteerd als een schijnbaar normaal verschijnsel, wat niet strafbaar zou zijn. Dat maakt hen extra kwetsbaar voor uitbuiting en seksueel misbruik. Zij leven in een weerzinwekkende armoede, ze gaan niet naar school en er is geen fatsoenlijk werk voor hen beschikbaar.

Verder hebben deze achtergestelde meisjes nauwelijks toegang tot betrouwbare informatie, waardoor ze geen idee van de desastreuze gevaren van de lugubere mensenhandel hebben. Veel naïeve meisjes trappen in de mooie, gladde, gelogen praatjes van de brute op groot geld beluste mensenhandelaren. Ze denken onterecht dat ze een beter leven krijgen, voor zichzelf en voor hun families. Maar veel meisjes belanden in een ellendig bestaan, nadat ze als vee zijn verhandeld. Ze worden gedwongen om sexslavinnen voor de meest perverse psychopaten te zijn, terwijl hun pooiers het meeste geld innen. Ze krijgen met ernstige psychische en fysieke klachten te maken. Mochten deze zwaar misbruikte meisjes bevrijd worden, dan kunnen ze vaak nergens terecht.

Door hun lage positie in de geschifte maatschappij, is het voor meisjes zeer moeilijk om hulp te krijgen na hun ontsnapping. Zo'n ontsnapping is vaak een hele operatie en wordt op vele manieren gedwarsboomd, incluis letterlijke opsluitingen en martelingen na vluchtpogingen. Dat gaat er verre van zachtzinnig aan toe. Hun stem wordt totaal genegeerd en meisjes, die zijn verkracht en misbruikt krijgen een negatief stigma en worden massaal harteloos uitgesloten. Terwijl ze juist op handen gedragen zouden moeten worden en op alle mogelijke manieren zouden moeten geholpen worden. Hen absolute bescherming bieden, studiemogelijkheden en de kennis van vrouwenrechten/mensenrechten/kinderrechten. Verder weerbaarheidstrainingen via gevechtssporten en geestelijke kennis.

Plan Nederland werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. En dat is verdomde hard nodig, want wereldwijd worden er dagelijks ongelukkige meisjes achtergesteld en gediscrimineerd, waardoor hun levens zwaar vergald worden en meestal voorgoed getekend. Met heftige trauma's en zware depressies als gevolg. Plan Nederland voert projecten uit in 54 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, zodat meisjes kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen, voor zichzelf op kunnen komen en hun eigen beslissingen kunnen nemen. Plan Nederland is een onderdeel van Plan Internationaal, wat sinds 1937 werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor de kinderen in de ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes, wat in veel achterlijke landen nog steeds niet vanzelfsprekend is. Plan Nederland bestaat sinds 1975. Sinds 6 juli 2018 heeft Anja Montijn Elsemieke Havenga-Hillen opgevolgd als voorzitter Raad van Toezicht Plan Nederland.

Sarita en Sabina zijn een petitie begonnen om hun burgemeester er van te overtuigen, dat die misdadige handel in meisjes een definitief halt wordt toegeroepen. Daarom verzamelen zij zoveel mogelijk handtekeningen van over de hele wereld. Ga naar Plan Nederland en teken de petitie, want jouw handtekening kan bijdragen aan een betere toekomst voor al die meisjes, die in Nepal en andere landen mishandeld en verhandeld worden. We moeten die pathologische, uiterst laffe en smerige criminelen zonder humane waarden de kop indrukken en een boetedoening opleggen. Tenminste een gevangenisstraf. Maar ook gedwongen liefdadigheidswerk en een dagelijkse inprenting van de Universele Rechten van de Mens. Hier is dan ook veel werk voor de politie van node. Eventueel ook elite-eenheden van de strijdkrachten. Zet ze maar gerust in. Bij voorbaat vriendelijk bedankt voor het tekenen, vooral namens de uiterst moedige en rechtvaardige Sarita en Sabina.

Schrijver: Joanan Rutgers, 07-07-2018Geplaatst in de categorie: actualiteit

Deze inzending is 49 keer bekeken

5/5 sterren met 2 stemmen.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)