Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ondanks de kritiek solide als een rots

(voor Char Margolis)

Je bent geboren op 21 augustus 1951 in Detroit. Op jouw vijfde verhuisde jij met jouw familie naar Oak Park in Michigan. Op jouw achtste was er een figuur in jouw slaapkamer, die jou besprenkelde met fonkelende lichtjes. Toen wist je dat je helderziend bent.

Je ging naar het Oaklang Community College en je studeerde aan de Wayne State University, waar je een diploma van het secundair onderwijs behaalde. Je was een vrijwilliger voor de Easter Seal Society, in 1919 opgericht als de nationale hulpdienst voor gehandicapte kinderen. Terwijl jij aan fondsenwerving deed, werd jou gevraagd om spirituele hulp in een radioshow te bieden.

Je was geregeld op de lokale televisie in Michigan en in de jaren tachtig werd je door de media-persoonlijkheid Regis Philbin ontdekt, die jou regelmatig in zijn show uitnodigde. In 2001 was je in 'Live! with Regis' en voorspelde je de tweede zwangerschap van de talkshow-host/actrice Kelly Mary Ripa, die dat nog niet eens aan haar baas had verteld. Op 16 juni 2001 werd Lola Grace geboren. Als kind zag je geesten, kon je gedachten lezen en voorzag je gebeurtenissen. Aanvankelijk was je bang voor deze capaciteiten, omdat je ze niet begreep, maar later zag je die gaven als een geschenk van het universum.

Het spiritualisme is van alle eeuwen en in de bijbel komt het ook herhaaldelijk voor. Een paranormaal, helderziend medium is Christus-gelijk (christelijk). Zo riep 'De heks van Endor' de geest van de profeet Samuël op voor koning Saul. Samuël voorspelde via de heks van Endor de ondergang van zijn leger. Daarna pleegde Saul zelfdoding met zijn zwaard.

Je ontwikkelde jouw intuïtieve mediumschap en je leerde dat anderen ook doen. Het is jouw levensdoel om anderen te helpen hun Godgegeven, intuïtieve vermogens te herkennen, te ontwikkelen en te gebruiken om het lijden te verlichten en om te groeien in goedheid, liefde, mededogen en wijsheid. Het is jouw missie om levensangst en doodsangst bij anderen weg te nemen door hen hun eigen logica, gezond verstand en intuïtie te laten gebruiken. We zijn immers verhuist naar een nieuw tijdperk van spiritueel bewustzijn.

Je krijgt berichten van overleden mensen door. In wezen ben jij sterk op hun niveau van zijn. Jij leeft bewust in het nu en in de eeuwigheid. In de spirituele wereld is er geen scheidslijn, die volgens velen nog steeds schijnbaar gemarkeerd wordt door het achterlaten van het fysieke, tijdelijke lichaam. Je wist het vliegtuigwrak van de neergestorte zoon Paul van de zanger Dean Martin te localiseren, terwijl je met zijn jongere broer Ricci in een helicopter vloog. Volgens de leider van het opsporingsteam was dat absoluut niet waar.

Van mei 2002 tot 2010 werd het tv-programma 'Char' bij RTL4 uitgezonden. Jij probeerde contact te leggen tussen de aanwezige gasten en hun overleden familieleden en vrienden. Tot 2007 werd dit programma door Chazia Mourali gepresenteerd en daarna door Sylvana Simons, iets wat weinig criticasters van Sylvana weten. In het blad 'Skepter' werd beweerd dat jouw paranormale gaven op de cold readingtechnieken steunen, waardoor een groot deel van de gesprekken niet wordt uitgezonden en er mogelijk sprake is van voorkennis, doordat er voorgesprekken zijn. Het televisieprogramma 'Zembla' deelde die sceptische conclusie.

De goochelaar en bestrijder van alternatieve en paranormale geneeswijzen James Randi beweert dat jij louter aan cold reading doet. Voorts onderstreepte hij alle missers, waar jij overheen praatte. Randi wist de charlatans Peter Popoff, James Hydrick en Uri Geller te ontmaskeren. Op 25 maart 2008 ontkende jij de kritiek van 'Zembla'. De onbetrouwbare, onkundige en cynische Henk Westbroek schreef in 'De Pers', dat jij naast cold reading ook hot reading gebruikt, omdat je jezelf zou laten influisteren door jouw medewerkers en omdat je informatie via internet zou vergaren. Kijk naar wat er wel goed gaat, want dat geldt ook voor feilbare, onvolmaakte, misschien somtijds sjoemelende mediums.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 februari 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 852Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)