Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lee Soo-Young - Charari (Rather)

Je bent geboren als Lee Ji Yeon op donderdag 12 april 1979 in Seoul, Zuid-Korea, in het jaar van de geit. Mensen die onder dit teken zijn geboren, zijn zachtaardig, mild, verlegen, stabiel en sympathiek. Ze hebben een sterk gevoel van rechtvaardigheid. Je bent de oudste van drie kinderen. Je hebt nog een jongere broer en zus. Op jouw negende overleed jouw vader door een auto-ongeluk. Jouw moeder ging in een restaurant werken en als melkboerin bezorgde ze melkflessen. Je vond steun bij de kerkgemeenschap, die jou hielp om met jouw leven door te gaan. Nadat jouw moeder eveneens door een auto-ongeluk overleed, begon jij een carrière als zangeres.

In 1995 deed je mee aan een zangwedstrijd van Yoo Jae Ha's 'Saranghagi Ttaemune'. In 1999 verscheen jouw debuutsingle 'I Believe', wat meteen een hit was. Op 17 november 1999 verscheen jouw debuutalbum 'I Believe', met naast de titelsong o.a. 'Good Bye My Love', 'Missing You', 'Swan Song' en 'Yeohaeng' (Reizend). In 2001 verscheen 'Never Again', met naast de titelsong o.a. 'Seuchideut Annyeong' (Stil vaarwel), 'Huhoe' (Spijt), 'Come to Me' en 'Whiter than the Snow'. In 2001 verscheen ook 'Made in Winter', met o.a. 'Geurigo Saranghae' (En ik hou van jou), 'Farewell Blues', 'Charari' (Rather), met waanzinnig artistieke filmbeelden, en 'Honja Matneum Gyeoul' (Een winter om alleen te zijn), een cover van de Japanse zangeres Hirose Kohmi (1966, Dazaifu).

In 2002 verscheen 'My Stay in Sendai', wat een muzikaal hoogstaand, harmonieus geheel is. Met o.a. 'Phantom of Love', 'Another Day' en 'Majoong' (Welkom). In 2004 verscheen 'The Colors of My Life', in 2006 'Grace', in 2007 'Naeryeonoheum' (Set It Down). In 2008 verscheen één van jouw vijf mini-albums 'Once', met 'Neoreul Wihayeo', geïnspireerd op een gedicht van de Koreaanse dichter Kim Nam Jo. De foto's van jou in het bijgeleverde tekstboekje zijn bijzonder mooi gemaakt. Omringd door boeken val je vermoeid van een naar achteren omgevallen stoel. Op 15 oktober 2009 verscheen jouw negende album 'DAZZLE'. Je bent vaak erg grappig, wat jouw populariteit heeft vergroot.

In 2010 trouwde je in Villa de Bailey met de tien jaar oudere Cho Jae-Hee, die je via het kerkleven had ontmoet. Op 27 juli 2011 werd jullie eerste kind geboren. Je had een radioshow op KBS 2FM en je bent één van de beroemdste en meest succesvolle popzangeressen van Zuid-Korea. Je bent bevriend met de actrice/komiek Park Kyung-Lim en de actrice SEO min-Jung, die met elkaar getrouwd zijn. Jij schreef het lied 'Lavender' voor hen. Jouw lievelingszangeres is Aretha Franklin (1942 - 2008). Jij verschijnt nauwelijks op de televisie en nauwelijks in jouw video-clips. Je zingt prachtige balladen en in die zin sta je in de rijke traditie van de minstrelen/troubadours. Jouw timide en nederig op de achtergrond blijven staan, is ook bijna middeleeuws te noemen, al ga je niet zover om jezelf anoniem te manifesteren.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 juli 2019


Geplaatst in de categorie: idool

3.5 met 2 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)