Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kings of Leon - Use Somebody

Kings of Leon is een Amerikaanse rockband uit goodold Nashville. De leden zijn de broers Caleb, Nathan en Jared Followill en hun neef Matthew Followill. De vader van de drie broers is Ivan Leon Followill, een predikant van de United Pentecostal Church International, en de moeder is Betty-Ann. Ivan Nathan is geboren op 26 juni 1979 in Oklahoma City en hij is getrouwd met Jessie Baylin, met wie hij twee kinderen kreeg, Violet Marlowe en Oliver Francis. Anthony Caleb is geboren op 14 januari 1982 in Mount Juliet. Hij is getrouwd met het lingerie-model Lily Aldridge en hun dochter heet Dixie Pearl. Michael Jared is geboren op 20 november 1986 in Memphis en hij is getrouwd met het model Martha Patterson. Matthew is geboren op 10 september 1984 in Oklahoma City. Hij is getrouwd met Johanna Bennett en hun zoon is Knox Cameron Patrick.

Jared en Matthew gingen naar de Mount Juliet High School. Tijdens de preekdiensten van Ivan speelden zijn zoons soms op de drums. Ze kregen les van hun moeder of in kleine parochiescholen. In Jackson bleven ze vijf jaar plakken. Ze kampeerden in een paarse Oldsmobile als hun vader ergens in het verre zuiden preekte. In 1997 gingen Ivan en Betty-Ann scheiden en verhuisden Nathan en Caleb naar de omgeving van Nashville, waar ze de oorspronkelijke countrymuziek beminden. Ze kwamen in contact met de songwriter/platenproducer Angelo Petraglia, die hun hielp om teksten en muziek te maken. Hij liet hen vooral naar de muziek van de rockbands The Clash en Thin Lizzy luisteren. Jared werd meer door de Pixies en The Velvet Underground beïnvloed.

In 1999 verhuisden Jared en Matthew ook richting Nashville en werd Kings of Leon gevormd, vernoemd naar hun opa Leon, die in januari 2014 overleed. Op 7 juli 2003 verscheen hun debuutalbum 'Youth & Young Manhood', met o.a. 'California waiting', 'Molly's chambers', 'Happy alone', 'Trani' en 'Dusty'. Op 1 november 2004 verscheen hun tweede album 'AHA Shake Heartbreak', met o.a. 'Pistol of fire', 'Milk', 'Slow night, so long', 'Taper Jean girl' en 'Day old blues'. Ze gingen op tournee met U2, Pearl Jam en Bob Dylan. Op 2 april 2007 verscheen 'Because of the Times', met o.a. 'Knocked Up', 'On call', 'True love way', 'The runner' en 'Arizona'.

In september 2008 verscheen 'Only by the Night', een waar succesalbum, met o.a. 'Sex on fire', 'Use somebody', 'Be somebody', 'Crawl', 'I want you' en 'Cold desert'. In 2010 verscheen 'Come Around Sundown', met o.a. 'Radioactive', 'Pyro', 'The end', 'The immortals', 'Back down South' en 'Mary'. Op 27 juli 2011 was er een concert in Dallas, waarbij Caleb zwaar dronken het podium verliet en het concert stopte. Er volgde een rustperiode en op 20 september 2013 verscheen 'Mechanical Bull', met o.a. 'Supersoaker', 'Wait for me', 'Temple', 'Beautiful war', 'Tonight' en 'Family tree'. Op 14 oktober 2016 verscheen hun zevende album 'Walls', een acroniem voor We Are Like Love Songs. Hun albumtitels bestaan altijd uit vijf lettergrepen. 'Walls' bevat naast de titelsong o.a. 'Waste a moment', 'Reverend', 'Find me', 'Over', 'Eyes on you' en 'Wild'.

'Reverend' is geen eerbetoon aan hun vader, maar aan de tragische countryzanger Blaze Foley (1949 - 1989). Blaze Foley, geboren als Michael David Fuller, werd op 1 februari 1989 in Austin in de borst neergeschoten. De dader was Carey January, de zoon van zijn vriend, de drinkebroer Concho January. Blaze beschuldigde Carey van het bestelen van zijn vader. Vanwege zelfverdediging werd Carey vrijgesproken. Blaze werd 39 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 november 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 40Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)