Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Flyleaf - So I Thought

In 2002 werd de christelijke hardrockband Passerby opgericht. Het begon allemaal met de zangeres Lacey Mosley en de drummer/percussionist James Culpepper. De leadgitarist Sameer Bhattacharya, de ritmegitarist Jared Hartmann en de basgitarist Pat Seals kwamen er later bij. In juni 2004 veranderden ze de bandnaam in Flyleaf.

Lacey Nicole Mosley is geboren op 4 september 1981 in Homestead, Florida, grotendeels een buitenwijk van Miami. Lacey was eerst een atheïste, die rookte, alcohol dronk en drugs gebruikte. Op haar zestiende was ze zwaar depressief en ze was van plan om zelfdoding te gaan plegen, maar ze kreeg ruzie met haar oma en die stuurde haar naar de kerk. Daar ontmoette ze een man, die tot haar sprak en die zijn handen op haar hoofd legde. Hij bad voor een nieuw leven voor haar. Zij voelde dat God via deze man tot haar sprak, waarna ze zichzelf tot het christendom bekeerde. Ze stopte met de sigaretten, drank en drugs. En ze stopte met het luisteren naar depressieve muziek, zoals die van Nirvana. God hielp haar om haar van haar homoseksualiteit te redden, schreef ze, en ze verliet haar lesbische partner. Toch sloeg Lacey hiermee de plank volkomen mis door haar homoseksualiteit als 'zondig' te bestempelen. Bovendien is het goddeloze begrip 'zonde' een menselijke uitvinding en een absurde dwaalleer. God gelooft Zelf niet in zonde.

Op 4 oktober 2005 verscheen hun debuutalbum 'Flyleaf' bij Octone Records. Het gaat over christendom, liefde en dood. De song 'Cassie' is voor Cassie René Bernall geschreven, die op 20 april 1999 in het bloedbad van Columbine is vermoord. Haar moordenaar was Eric Harris, die wat later zelfdoding pleegde. Zij werd 17 jaar. Hij werd 18 jaar. Andere songs op het album zijn o.a. 'I'm So Sick', 'Fully Alive', 'All Around Me', 'Sorrow', 'I'm Sorry' en 'So I thought'. Op 6 september 2008 trouwde Lacey met Joshua Sturm, de gitarist van de band Kairos uit Pittsburgh. Ze kregen samen drie zonen, o.a. Jack.

Op 10 november 2009 verscheen hun tweede album 'Memento Mori', met o.a. 'Chasm', 'Circle', 'Beautiful Bride', 'Swept Away', 'Arise', 'Again', 'Missing', 'In The Dark' en 'Set Apart This Dream', wat is geïnspireerd door het boek 'Wild at Heart' van John Eldredge. Op 30 oktober 2012 verscheen het derde album 'New Horizons', met naast de titelsong o.a. 'Saving Grace', 'Great Love', 'Bury Your Heart', 'Freedom', 'Stand' en 'Broken Wings'. 'New Horizons' was het laatste album met de zangeres Lacey Sturm, want zij was had de band op 22 oktober 2019 verlaten. Lacey werd door Kirsten May vervangen. Kirsten is geboren op 28 september 1982. Zij groeide op in Blue Springs, Missouri. Ze was de zangeres van de rockband Vedera en zij is de echtgenote van Brian Little, die de leadgitarist van Vedera was. Op 28 december 2015 is hun zoon Graham geboren.

Op 9 juli 2013 verscheen de EP 'Who We Are', met 'Something Better' en zes live-versies, o.a. van 'Fire Fire', 'Broken Wings', 'Sorrow' en 'Great Love'. Op 16 september 2014 verscheen het vierde album 'Between the Stars', met o.a. 'Well of Lies', 'Sober Serenade', 'Magnetic', 'Set Me On Fire', 'Marionette' en 'City Kids'. In september 2014 verscheen de autobiografie 'The Reason: How I Discovered a Life Worth Living' van Lasey Sturm. In 2015 verscheen het eerste solo-album van Kirsten 'Conversations'. Op 15 augustus 2016 verliet Kristen Flyleaf, want ze wilde graag bij haar gezin zijn en ze voelde zich niet thuis bij Flyleaf. Op 12 februari 2016 verscheen Lacey's eerste solo-album 'Life Screams'. In oktober 2016 verscheen het tweede boek van Lasey Sturm 'Finding Love in a World of Broken Lovers'. Een kernboodschap is, dat iedere liefdesrelatie begint met het kennen van jouw eigen identiteit in relatie tot Christus Jezus. Op 22 mei 2018 verscheen Lacey's derde boek 'The Return: Reflections on loving God back' bij Baker Books. Op 19 april 2019 verscheen Lacey's tweede solo-album 'Reflect Love Back', met een spectaculaire, diepdoorleefde en navrante titelsong.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 november 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 37Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)