Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De gulle glimlach van Zuster Clare

(voor St. Clare Crockett (1982 - 2016))

Jij bent geboren op 14 november 1982 in Derry, Noord-Ierland. Jouw ouders zijn Margaret en Gerald Crockett. Jouw zussen zijn Megan en Shauna. In jouw jeugd voelde jij het conflict tussen de katholieken en de protestanten. Je was voor een vrij Ierland, zonder de Engelsen. Als 6-jarige huilde je om Jezus, die zo slecht behandeld werd. Op jonge leeftijd droeg je gedichten voor tijdens een Iers festival, je zong in een koor en je schreef verhalen. Vanaf jouw 12-de ging jij naar feestjes en clubs. Je rookte sigaretten en je dronk alcohol, wat een ernstig probleem was. Op school imiteerde je de docenten en speelde je de clown. Je wilde graag een beroemde actrice worden.

Op jouw 14-de deed je een workshop voor aspirant-acteurs en kwam je bij een acteerbureau terecht. Op jouw 15-de werkte je in Engeland bij Channel 4 als televisiepresentatrice. Je was de host van het programma 'Get With It'. Op jouw 16-de voelde je een leegte in jezelf. Je weigerde een baan als gastdame voor de zender Nickelodeon. Op jouw 18-de had je een kleine filmrol in 'The Passion' van Mel Gibson, wat jij een slechte film vond, want te gewelddadig en haat zaaiend. Je hield van literatuur en theater en je wilde naar Hollywood. Tijdens de filmopnamen in Engeland voelde je een grote leegte in jouw ziel, ook al had jij contact met beroemde mensen, at je in dure restaurants en verbleef je in superluxe hotels.

Tijdens een aanbidding van het Heilig Sacrament ontdekte jij dat Jezus jou iets wilde vertellen. Je gaf lezingen aan jongeren en je werd groepsleidster bij retraites. Via jouw vriendin Sharon Dougherty kreeg je het aanbod om gratis naar Spanje te gaan. Je dacht naar Ibiza te gaan om lekker te kunnen feesten, maar het was een ontmoeting van de Heilige Week in een klein stadje. Het was een gift van ene Priego, die het jaar daarvoor in het Huis van de Moeder de Heilige Week bijwoonde. Je ging dus niet zonnen en feesten, maar naar een klooster met nonnen en priesters. Je ontmoette de oprichter van de nonnenorde pater Rafael Alonso en je kuste de voeten van Jezus op het Kruisbeeld, wat een grote invloed op jou had. Je wilde iets voor Hem doen, omdat Hij Zijn leven voor jou had gegeven.

Pater Rafael nodigde jou uit om naar Rome te gaan. In 2000 ging je met jouw vriendin Ruth McGilligan naar de Wereldjongerendag in Rome. Je had meer interesse in de winkels dan in de kerken en kathedralen. Je kocht een aansteker in de vorm van een toilet, terwijl de anderen rozenkransen kochten. Die aansteker kon je moeilijk laten zegenen. Christus Jezus sprak tot jou en Hij wilde dat jij een non werd. Hij zou jou daarvoor de genade en de kracht geven.

Je hervatte jouw oude leven van feesten en acteren, maar de nonnen lieten jou niet los. Jezus zei: 'Waarom doe je Mij nog steeds pijn?'. Je hakte de knoop door en je besloot voor de vrede van God te kiezen. Je maakte een radicale ommekeer. Je beaamde wat St. Bonaventura zei: 'Voluntas Dei, pax nostra!' (De wil van God is onze vrede!). Je besloot een non te worden, ook al verklaarden sommigen jou voor gek. Je zei: 'We zouden gek zijn als we niet zouden reageren op wat God van ieder van ons vraagt, want wat Hij vraagt is het beste voor ons. We zijn geschapen voor grote dingen, niet voor comfort.'. Er was niets wat jou kon vullen, geen roem, geen succes en geen menselijke liefde. Je werd verliefd op Christus Jezus en de Goddelijke Wereld. Je raakte vervuld van de spirituele, Eeuwige Liefde.

Op 11 augustus 2001, toen je 18 jaar was, trad je in bij de Dienstzusters van het Huis van de Moeder in een Spaans klooster. Je leerde perfect Spaans spreken. Je zei, dat een actrice en alle mensen vele maskers dragen. Jezus gaf jou jouw waardigheid terug, jouw vrijheid en de waarheid van wie jij was. Jezus deed al jouw maskers af en Hij toonde jou wie jij echt was en wie Hij is. Jouw Moeder Overste was Ana Maria Campo en jouw medezusters waren o.a. het hoofd van de novicen Zuster Remedios Rodríguez, de kandidatenvormster Zr. Karen McMahon, Zuster Isabel Cuesta en Zuster Grace Silao. Op 18 februari 2006 heb jij jouw eerste geloften afgelegd en diende jij in de kloostergemeenschap van de Servant Sisters in Belmonte, Cuenca in Spanje. Voortaan heette je Zuster Clare Maria van de Drie-eenheid en het Hart van Maria. Op 8 september 2010 heb jij jouw eeuwige geloften afgelegd. Je diende in Jacksonville, Florida, vanwaar je een pelgrimstocht naar Ierland organiseerde en leidde, ook naar jouw ouderlijke huis. Verder diende je in Valencia en vanaf 2012 in Guayaquil in Ecuador en tenslotte in Playa Prieta, Manabi in Ecuador. Je hebt nog een reis naar Israël gemaakt.

In Playa Prieta runde jij samen met jouw zusters een school voor arme kinderen. Jullie bezochten de verarmde gezinnen en jullie gaven hen voedsel, medicijnen en het evangelie. Jij was meestal zeer vrolijk en goedlachs en je zong veel, terwijl je daar gitaar bij speelde. Je zong graag een lied over het ene, verloren schaap, dat door de herder gezocht wordt. Je bezocht ook de ver afgelegen Shuar-mensen. Tijdens die tochten kwam de modder tot jouw knieën en het rivierwater tot jouw borst. Je had altijd jouw gitaar bij je en ondanks de hitte, vermoeidheid en migraine bleef je zingen. Een paar maanden voor jouw overlijden sprak jij met jouw zusters over wie van jullie het eerste zou overlijden. Zuster Sara María Jiménez zat tegenover jou. Zuster Elena Braghin zei, dat jij zei dat je wist dat je jong zou sterven. Je zei zelfs: 'Misschien 33, net zo oud als Jezus!'. Je zei: 'Waarom zou ik bang zijn voor de dood, als ik naar Christus Jezus ga, waarnaar ik mijn hele leven heb verlangd!'.

'"I prefer Paradise", was the cry from within. The fear to give, to surrender, and to die to live was lost.' Zr. Estela Morales, muziek: Zr. Clare

Je was pure en totale zelfontlediging. Je bruiste van de Goddelijke Energie. Je was spiritueel op een zeer hoog niveau. Jouw gezicht was prachtig. Glanzend van Hemelse Schoonheid en Vreugde. Je was Verlicht door jouw liefde voor Christus Jezus en Moeder Maria. En door Hun Liefde die in jou en uit jou straalde. Iedereen herinnert zich jouw intens liefdevolle glimlach en de vele, vaak grappige manieren, waarop jij hen blij maakte. Op 16 april 2016 zat jij samen met vijf aspiranten op een bovenste verdieping in een schoolgebouw in Playa Prieta. Je gaf gitaarles en jullie baden de rozenkrans. Een week eerder waren er overstromingen geweest en had je hard meegewerkt aan het herstel en schoonmaken. Er ontstond een aardbeving en de school stortte in elkaar. Het ging zo snel, dat jullie niet meer konden vluchten. Jij bent door die aardbeving en het instorten van die school in jouw witte habijt overleden. Je werd 33 jaar. Inderdaad net als Jezus. Je bent begraven in de Derry City Cemetery in Derry, Lone Moor Road, Londonderry. Jouw moeder is in september 2019 naast jou begraven.

De vijf aspiranten, die samen met jou zijn overleden zijn: Tania Valeria Intriago, 15 jaar, Maria Augusta Muñoz Rodríguez, 23 jaar, Jazmina Jessenia Castro Delgado, 22 jaar, Mayra Alejandra Alcívar Vega, 21 jaar, en Catalina Navarrete Valkones, 23 jaar.

Je bent een overduidelijke, moderne heilige met een heel groot hart voor de zieken, de stervenden, de armen en de kinderen. Je kroop in de rol van een non, maar je was zeker geen acterende non. Je was een uiterst oprechte en komische non en bovenal een heilige, begeesterd door de Heilige Geest. Als non heb je op een bewonderenswaardige manier gebruik gemaakt van jouw acteertalent en clowneske inborst. Voorts was/ben jij een bijzondere schoonheid om te zien, maar jouw innerlijke, goddelijke schoonheid is duizenden malen mooier. En die Goddelijke Afkomst van jou heb jij volop laten zien. Jij had het lef om jouw gelovige ziel uitbundig te laten zien. Jij was en bent in volkomen harmonie met de Schepper, de Bron, het Christuslicht, de Maria-ontferming. Je was/bent spontaan Verlicht geraakt. De biografische film 'All or Nothing' toont hoezeer jij alles hebt gegeven. Het is opvallend, dat er zoveel filmbeelden van jou zijn gemaakt, alsof men wist dat jij een heilige was en bent. And action!...

Schrijver: Joanan Rutgers
18 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)