Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Visions of Atlantis - Winternight

Visions of Atlantis is een metalband uit de provincie Stiermarken in Oostenrijk, ooit bewoond door Keltische stammen. De band is in 2000 opgericht en is geïnspireerd door de symfonische metalband Nightwish met onze eigen zangeres Floor Jansen, en de mythe van het verzonken Atlantis. De oprichters zijn Thomas Caser, Werner Fiedler, Christian Stani en Chris Kamper. Alleen Thomas Caser is nog lid van de huidige band. De andere leden zijn: Clémentine Delauney, Christian Douscha, Herbert Glos en Michele Guaitoli.

In de beginjaren was de mezzosopraan Nicole Bogner de zangeres van de band. Nicole Bogner is op 22 maart 1984 geboren. Zij was dus 16 jaar toen ze bij de band begon. In 2000 verscheen hun eerste demo 'Morning in Atlantis' en in 2001 kregen ze een contract bij TTS Media Music/Black Arrow Productions. In 2002 verscheen hun debuutalbum 'Eternal Endless Infinity', met o.a. 'Lovebearing Storm', 'Silence', 'Seduced like Magic', 'Eclipse', 'The Quest' en 'Chasing Light'. In 2003 verving Mario Plank de zanger Christian Stani. Ze verhuisden naar Napalm Records en in november 2004 verscheen hun tweede album 'Cast Away', met naast de titelsong o.a. 'Send Me A Light', 'Lost', 'Winternight', 'State of Suspense' en 'Last Shut of Your Eyes'. Begin 2005 toerden ze door Europa en eind 2005 verliet Nicole vanwege andere verplichtingen de band. Nicole Bogner is op 6 januari 2012 door kanker overleden. Zij werd 27 jaar. De band roemde haar unieke stem en persoonlijkheid. Tijdens haar begrafenis klonk haar geliefde song 'Boote in der Nacht' uit de musical 'Elisabeth'. Het album 'Ethera' uit 2013 is aan Nicole opgedragen.

Nicole werd in 2005 vervangen door de sopraan Melissa Marie Ferlaak (1979, Cottage Grove) en op 25 mei 2007 verscheen het derde album 'Trinity' en er volgde een tournee door Europa, Amerika en China. In Amerika toerden ze zes weken met de Nederlandse, symfonische metalband Epica, met de zangeres Simone Simons (1985, Hoensbroek), die vanwege MRSA-infecties was vervangen door Amanda Somerville. In november 2007 verliet Melissa de band. Melissa werd vervangen door de sopraan Joanna Nieniewska, maar die werd al gauw vanwege gezondheidsproblemen door Maxi Nil (1981, Athene) vervangen. Maxi bleef tot eind 2013 bij de band. In 2011 verscheen het vierde album 'Delta', met o.a. 'Burden Of Divinity', wat door Joanna is geschreven, 'Hypnotized', 'Avatara' en 'Cleric's Emotion'. Op 21 oktober 2011 verscheen de EP 'Maria Magdalena'.

Met de terugkeer naar de oorspronkelijke muziekstijl van de band werd Maxi Nil vervangen door de sopraan/kunstenares Clémentine Delauney, geboren op 11 februari 1987 in Lyon en een zeer grote aanwinst voor de band. Clémentine was acht jaar, toen haar ouders gingen scheiden, wat haar veel verdriet deed. Daarna ging zij met haar moeder en zus naar Lyon. Zij is als kind op school dagelijks gepest en bespot, omdat ze lang en dun was. Zij voelde zich ellendig, waardeloos en zo eenzaam. Ze voelde dat ze er niet bij hoorde. Zij ging zwarte kleren dragen en ze deed zilveren kruisen om haar nek. Ze flirtte met suïcidale gedachten. Zij kreeg pianolessen en zij was lid van een gospelkoor. Op de Maîtrise de l'Opera van Lyon kreeg zij klassieke zang- en pianolessen. Voorts kreeg zij privé-zanglessen van operazangers. Zij was ook een sopraan in koren van Heilige Muziek. En ze is veganistisch.

Clémentine was de achtergrondzangeres van de symfonische powermetalband Serenity. Verder is zij lid van de opera-metalband Melted Space. In 2017 vormde zij samen met Amanda Somerville, Marina La Torraca en Anna Brunner de symfonische supermetalband Exit Eden. Op hun debuutalbum 'Rhapsodies in Black' staan o.a. hun versies van Madonna's 'Frozen', Adele's 'Skyfall', Lady Gaga's 'Paparazzi' en Bonnie Tyler's 'Total Eclipse of the Heart'. Clémentine (wat een poëtisch hoogstaande, soepel lopende, heerlijk fruitige naam!) bedacht twintig gedachten/aanwijzingen om jezelf te herinneren bij het omgaan met afwijzingen en het herstel van het zelfvertrouwen. Deze gedachten hebben haar leven in moeilijke tijden gered. Je vindt ze op haar privé-site. In haar nieuwsbrieven zal zij haar turbulente levensloop uit de doeken doen. Ik ben benieuwd.

In 2018 verscheen 'The Deep & The Dark', met naast de titelsong o.a. 'Return to Lemuria', 'Ritual Night', 'Book of Nature', het rustieke, navrante, intense 'The Last Home', met een schitterende videoclip, 'The Grand Illusion' en 'Prayer to the Lost'. 'The Grand Illusion' gaat over de vrije geest, die zich niet laat opsluiten door o.a. de overheid, de industrie en de media. Die niet een controleerbare marionet is. In 2019 verscheen hun eerste live-album met de zanger Michele Guaitoli (1985, Gorizia) van de powermetalband Temperance erbij. Op 30 augustus 2019 verscheen hun zevende album 'Wanderers'.

Schrijver: Joanan Rutgers
25 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)