Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het heden-ten-dage heersend virus

Subtitel: de Onaantastbare


Kunstschilder Caravaggio en 'de Hand van God'; twee termen die op de 'Onaantastbare' onherroepelijk van toepassing zijn. De voorzitter van Napoli, Aurelio de Laurentiis, vergeleek Maradona, 30/10 - 1960 - 25/11 - 2020 met een rusteloos werk van Caravaggio;

Citaat: Onbeheersbaar en wild, maar tegelijk groots.

Tot in de eeuwigheid zal de grote vraag blijven wie op het WK van 1986 met de hand tegen Engeland scoorde; was het dan toch de Hand van God? Het was natuurlijk een subliem voorbeeld van Argentijns valsspelen in de hiervoor door mij beschreven aanvalssituatie á la Maradona. Hiermee voorzag Maradona deze manipulatie wel van glans. Zuid-Amerikaanse beïnvloeding van een absoluut onaanraakbaar niveau. De hiervoor genoemde Caravaggio was een 16de/17de-eeuwse kunstschilder die slechts bijna 39 jaar is geworden. Caravaggio is geboren in Milaan op 29 september 1571 en is 18 juli 1610 te Porto Ercole gestorven. In zijn werk beeldt hij religieuze thema's realistisch uit. Zijn onderwerpen betroffen vaak alledaagse mensen en daarnaast vaak ver doorgevoerd realisme; waarschijnlijk een visuele uiting van de overtuiging terug te moeten keren tot de basis, de van oorsprong Christelijke eenvoud. Caravaggio's karakteristieke behandeling van licht in zijn werk zorgde veelal voor een dramatisch licht/donkercontrast. Door zijn lichtgebruik maakt hij, hoe knap, op realistische wijze de aanwezigheid van God en Zijn genade aanschouwelijk. De donkere partijen contrasteren met het bezielde licht.

De mysterieuze monoliet in Friesland kwam en ging, terwijl het werk van de hiervoor door mij beschreven kunstschilder Caravaggio, zeker digitaal tot in de eeuwigheid zal zijn. Daarnaast zou het zomaar eens kunnen dat het heden-ten-dage heersend virus ons godsbeeld zodanig (heeft) aan(ge)tast dat geloven niet meer realistisch zal zijn, aangezien in elk geval onze planeet en daardoor ook zeker wij als bewoners zonder efficiënt vaccin ongetwijfeld het loodje leggen...?!


De mondiaal-Onaantastbare in hogere sferen...!

Schrijver: Annejan Kuperus
15 december 2020


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 1 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)