Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gevallen

Het kabinet is gevallen, nee niet het kabinetje dat in grootmoeders kamertje stond, maar het kabinet in Den Haag, dat is omgeknald, omgevallen, opgestapt en de premier is nu naar de Koning om het ontslag van zijn mensen aan te geven. Tja het zat er wel een beetje aan te komen natuurlijk, teveel mensen die gedupeerd zijn tot op het bot, teveel mensen die over de toeslagen wat te vertellen hadden maar acties niet naar behoren uitvoerden. Een drama van ongekende omvang natuurlijk en dat is het vallen van het kabinet ook. Mijn mening dan, want we hebben voorlopig wel met een heel andere vijand te maken, eentje die zich niet laat vangen, eentje die zich alleen maar muteert op idiote ongekende wijze ook nog.

Dus als een kabinet valt, men ontslag neemt, dan kan dat een opluchting zijn voor veel mensen, mij boezemt het wantrouwen in want we moeten en mogen er wel op hopen en rekenen dat het belagen van de corona-vijand nog steeds prioriteit heeft? Ja toch? Kijk, die gedupeerden krijgen ongetwijfeld hun geld terug, wat niet wil zeggen dat daarmee het leed vergoelijkt moet worden want dat is een andere kwestie. Dat wordt ongetwijfeld een ander boek, een vervolg op “ongekend onrecht” misschien, een deel twee met alle verhalen van de slachtoffers erbij. Wordt het wel kastvulling want het zijn er genoeg.

Ik mag hopen - en velen met mij - dat ondanks het gevallen kabinet men wel in het achterhoofd houdt dat er die vijand nog steeds bezworen moet worden. Als niemand dit land bestuurt, heeft de vijand de vrije hand, en wat valt er straks dan nog te besturen!?

Schrijver: An Terlouw, 15 januari 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)