Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het orakel Elisa Namaste uitpluizen (2)

Het is bijna niet te bevatten, wat Elisa Namaste allemaal vertelt in haar debuutboek 'I Am Elisa', maar gelukkig ben je als lezer niet de enige, die dat vindt, want haar interviewster Anette Tamm krijgt het dikwijls ook Spaans benauwd. Het 'I Am' in de titel doet mij direct denken aan de I Am Academy van de weer op een andere manier verlichte Marjolijn Loderichs, maar dat terzijde. Eindelijk staan de gedachten van de helderziende genezeres Elisa Nielsen zwart op wit en kunnen we er wat mee doen. Ik vervolg haar inzichten. Met liefde kun je verkrachters en moordenaars vergeven, omdat er nog steeds liefde in hen is, dat ziet ze ook bij soldaten en criminelen met trauma's. Maak contact met de onvoorwaardelijke liefde om ons heen. Elisa vertelt Anette, dat Anette ooit bij de piramiden in Visoko is vermoord, omdat zij toen bij de lichtmensen hoorde. Zij is toen samen met anderen opgehangen en daarom voelt zij daar zo'n droefenis. Elisa vervolgt. Alles wat je liefde geeft, groeit en bloeit beter. Dat lijkt me een huis-tuin-en-keuken-slogan, die menige huisvrouw vaak over de plantjes zegt. Planten zingen, zegt Elisa. Ze was bij een apparaat, dat de zangtonen registreerde. Dat was ooit op de televisie, weet ik nog. Toen zij een plant aanraakte, steeg de vibratie/het trillingsgetal van de plant. Dat is natuurlijk precies, wat je bij haar verwacht. Daarom is het ook vermeld. De spiritualiteit en de wetenschap zullen fuseren en dan het ware pad opleveren. Het verbaast me best, dat zij zo enthousiast over de techniek is, maar dat wordt later duidelijk.

Als bokser en jogger kan het niet anders, dat zij ook wat over het lichaam zegt. Een koude douche, verliefd worden en een berg beklimmen houden het lichaam jong. Zij trotseert graag de kou, want dat vindt zij heel gezond. Ze loopt en rent graag op haar blote voeten door de sneeuw. Kou is goed voor het zenuwstelsel en het afweersysteem. Ze kan zo bij Wim Hof in een ijsbad springen. Kou geeft je het gevoel echt te leven. De meeste mensen verwarmen zichzelf als kasplantjes, wat hen in slaap sust. Zij is bijna altijd koud, vooral in de winter, maar dat maakt haar nooit ziek. Ze vliegt steeds met haar geest/ziel buiten haar lichaam, waarbij die blote voeten een gedegen tegenwicht vormen. Dat ze vaak koud is, kan ik beamen. Toen ik haar hugte, voelde ik meteen haar steenkoude rug en was mijn eerste reactie 'You are cold!'. Verder loopt ze graag op haar blote voeten om gegrond en in balans te blijven, in contact met zichzelf. Je moet alle dingen doen, waarvoor je bang bent. Het hartsysteem van de liefde is de sterkste kracht en vibratie, die er ooit gemaakt is. Het creëert ruimte, beweging, heling en kennis. Liefde creëert dingen, die in andere planetenstelsels niet voor te stellen zijn. Je moet de liefde zijn om een hartsysteem te hebben. De liefdeskracht is de sterkste.

Er zijn robotachtige wezens, bastaarden/hybriden, onder ons, die het hartsysteem willen leren kennen, net als wij hun kunstmatige intelligentie willen leren kennen. Elisa heeft hen ontmoet en zij lijken precies op ons. Ik heb wel eens van dat soort spannende science fiction films gezien. Ik ben bang dat Elisa die voor waar heeft aangenomen. Een derde van de geïncarneerde lichtwezens zijn hybriden, intergalactische wezens, die nieuwsgierig naar het hartsysteem zijn, maar velen willen de mensheid ook helpen. Buiten de aarde is er geen goed en kwaad. De lichtwezens voeden zich met licht en de donkere wezens/duisterlingen voeden zich met de duisternis. Ten diepste is er geen verschil tussen hen. Iedereen heeft zijn eigen agenda van wat er gedaan moet worden. Wanneer je iemand ontmoet, die jouw perceptie wil controleren of veranderen en je voelt angst, kan dat een hybride zijn. Alsof het leven al niet spannend genoeg is, doet Elisa er gewoon een grote schep achterdocht bovenop en de mensheid lijdt al aan zoveel wantrouwen. Zou ze, toen ze ooit zomaar heel snel bij mij weg liep, een hybride in mij hebben gezien? Ze zegt, dat sommige buitenaardse wezens ook de pure liefdeskracht in zich hebben, maar ze hebben niet de kracht van de dualiteit. Ik zeg, dat die dan gezegend zijn, want eenheid is wijzer en vruchtbaarder dan dualiteit, de bron van alle oorlog en ellende.

Atlantis verging door de ego's in onbalans en hebzucht. Dat is nu weer zo, alleen hadden we toen meer kennis en kracht. Dat klinkt best onheilspellend. Volgens mij heeft God beloofd de aarde nooit meer met een zondvloed te plagen en is de regenboog daar het teken van. Zal ook wel een fabeltje zijn. Tsunami's zat. Het is soms werkelijk filosofie voor hoogbegaafden, wat Elisa allemaal oppert met haar kennisoverdracht. Het wordt er alleen maar meer gecompliceerder door. Gelukkig wordt het Anette ook soms allemaal teveel. Het kennisarsenaal van Elisa lijkt onuitputtelijk. Geen wonder dat die lieve vrouw zoveel van zich af moet rennen. Anders barst de hogedrukketel. Volgens de universele regel gaat niets dood, maar verandert het alleen. We nemen het enkel waar als het einde van een vorm. Als er geen deadline was, zou je veel niet doen, omdat het er niet toe zou doen. Alles op aarde heeft een startdatum en een einddatum, maar het leven eindigt niet, het wordt tot iets anders getransformeerd. Dat is een waarheid als een koe. Net als de piramiden zoeken wij naar de eenheid/heelheid, want anders overleven wij niet, zeker niet zoals wij nu bezig zijn. Wij moeten ons weer verenigen tot de pure vorm van onvoorwaardelijke liefde. In deze zin spreekt zij haar visie over dualisme honderd procent tegen.

Zij zegt, dat er nog veel meer piramiden op aarde zijn en dat wij deze energieplekken moeten eren, ten minste via onze gebeden. Voedsel moet rijp zijn als je het eet en je moet jezelf er mee verbinden. Dat eerste is alweer zo'n waarheid als een koe. Denkt ze dat we achterlijk zijn of zo. Er is geen verschil in het eten van vlees, fruit, groenten en planten. De emotionele herinnering van planten is alleen korter, dan die van vlees. Ik durfde vandaag met moeite mijn paprika door te snijden. Wanneer Elisa haar ogen sluit, voelt zij zich één met alles. Ze probeert nog steeds te leren met haar fysieke grenzen om te gaan. Ze is totaal meditatief met een open hart, dus mediteert ze niet. Ze moet zichzelf op de aarde veilig voelen en haar grootste uitdaging is zichzelf in haar lichaam kunnen voelen, want haar geest is vaak afwezig. Haar herinnering aan bijvoorbeeld pijn wordt steeds opnieuw blanco gespoeld. De pijn, die ze vaak voelt, is meestal of altijd van andere mensen, want zij neemt de pijn van andere mensen over. Dat is heel nobel, maar ook een manco aan haar spirituele status. Het behoort tot de grondbeginselen van een paranormale opleiding om de energieën goed te kunnen duiden en jezelf te kunnen afschermen via probate oefeningen, zoals bijvoorbeeld een gouden of kristallen piramide om jezelf heen visualiseren. Gek dat zij als piramide-expert daar geen gebruik van maakt.

Elisa ging eerst door een zware initiatieperiode van een half jaar, voordat ze andere mensen ging helpen. In die periode herbeleefde en verwerkte ze alle pijn uit haar huidige leven en uit al haar vorige levens. Zichzelf los van de gevoelens van anderen voelen, blijft haar zwakke punt. Het is dan ook de vraag of dit geestelijke werk niet te zwaar voor haar is of gaat worden. Als zij zichzelf niet kan afsluiten voor de pijn en trauma's van andere mensen, dan voorzie ik een groot gevaar, ondanks dat zij zegt, dat ze alle pijn weer los kan laten. Het is wat mij betreft de vraag of zij wel met deze goedbedoelde missie door moet gaan. Voor wie moet zij zichzelf toch steeds bewijzen, ook in verband met haar kilometerslange rentochten in soms barre omstandigheden. Is het haar moeder, die haar alsmaar opjaagt? Zijn het de medewerkers om haar heen, die zelf een aardig slaatje meepikken? Of zit de trigger en drive toch helemaal in haar eigen systeem ingebakken? Op een keer raakte zij midden in een bos bewusteloos en hebben enkele mensen haar naar een ziekenhuis gebracht. Omdat ze bang voor ziekenhuizen is, ging ze meteen weg. Terwijl ze zelf zegt door je angsten heen te moeten gaan. De volgende ochtend kwam ze terug voor een check en bleek alles weer in orde te zijn.

In de ogen van andere, vaak wildvreemde mensen zag zij hoe zij verbonden is met hun vorige levens. Helemaal niet raar, want veel mensen ontmoeten wel eens vreemden, waarbij ze meteen herkenning voelen en herinneringsbeelden/-gevoelens krijgen. Zij zegt, dat zij nooit boeken leest, maar ze kan wel lezen. Het is werkelijk adembenemend hoe zij over haar ervaringen in Frankrijk spreekt. Daar onderging zij een mysterieuze inwijding. Ze had in Denemarken al contact met mensen, die volgens de spirituele nalatenschap van Maria Magdalena leven. Bij één van hen ging zij in huis wonen en zij werd door iemand geheeld. Ze ging met iemand in de auto naar een kapel in Frankrijk, waar zij een priester ontmoette. Er was gekissebis tussen twee ingewijden en zij besloot om drie dagen met rust te worden gelaten. Let op het getal 3. Na 3 dagen stond Jezus op uit de dood. Ze was in extase en ze zong voor de bomen en ze huilde. De ingewijden hadden haar tot een zekere hoogte geheeld, maar ze luisterde niet naar Maria Magdalena, wat hun eigen dommigheid was. Zij koos voor de weg van de kruisiging van Christus Jezus, in plaats van de weg van Maria Magdalena, al veranderde ze dat later wel. Ze was onzeker, zoals ze vaak was. Ze besloot naar Denemarken terug te lopen, maar naar anderhalf uur pikte de Deense bestuurder haar op. Ze zei dat ze alles zou doen, wat hij en zijn zielsverwanten wilden.

Terug in Denemarken kon ze niet bij haar moeder blijven, omdat haar energieniveau veel te hoog was. Ze vertrok naar Ahus, waar de vrouw woonde, die met Maria Magdalena channelde. Ze vertelde haar van de slecht verlopen trip, maar die vrouw kon haar niet helpen. Daarna ging ze naar de man terug, die met haar naar Frankrijk was geweest. In een gym ontmoette ze een man, met wie ze naar een bos ging. Ze had haar broek al naar beneden, toen ze hem ineens vroeg om te stoppen, wat hij gelukkig deed. Later zocht ze die man op en ontdekte ze dat hij getraumatiseerd en emotioneel geblokkeerd was. Dit was zijn manier om de liefde in zichzelf te doen ontwaken. Ze heeft die man vergeven en ze besloot naar Nederland te gaan. In Nederland bleef ze meer en meer plakken. Ooit deed ze samen met een kamergenoot 3 dagen lang aan kundalini-opwekking en had ze 2 dagen lang continu een orgasme-gevoel. Chakra voor chakra kroop de energie als een slang omhoog. Dat is inderdaad een fantastisch gevoel, wat ik één keer spontaan heb ervaren. Elisa is zonder de behoeften aan fysieke orgasmen geboren. Het bestaat niet in haar energetische beweging, al kan zij het wel oproepen als de ander die energie wel heeft en overdraagt. Ze zegt: 'De hele menselijke behoefte aan seksualiteit heb ik nooit gehad, maar ik heb me gerealiseerd dat het er zal zijn, wanneer ik een kind wens te krijgen. Het is niet op een natuurlijke wijze bij mijn systeem ingebouwd.'.

Meestal kun je een diepere relatie/verbinding creëren door gewoon in iemands ogen te kijken. We zullen meer aangetrokken worden naar de ziel en de hartenergie van de ander, dan naar de seksualiteit. Het gaat erom heelheid in jezelf en met de anderen te creëren. Uiteindelijk bestaat gender niet. In de zomer van 2021 verschijnt haar tweede boek 'We are the Universe', waarvan er al een klein deel in haar eerste boek staat. Zij verzet zich tegen non-dualiteit, wat ze met niet-voelen associeert, met verdoofd-zijn, zoals die psychiatrische patiënten, die ze heeft gezien. Zelf geloof ik absoluut in de weg van Oneness en snap ik niet echt waarom zij de dualiteit op aarde zo ophemelt, terwijl dat nu juist de bron van menselijke disharmonie en gewelddadigheid is. Door de dualiteit staan de mensen als vijanden tegenover elkaar en kwalificeren ze alles heel eenzijdig en ziekelijk als goed en kwaad. Door de dualiteit is er geen eenheidsbeleving en gaat de aarde ten onder. Het is echt een rigoureuze denkfout van haar, terwijl ze zegt (en ik geloof haar) dat ze zichzelf zo met alles en iedereen verbonden voelt, zelfs met stenen, water en planten. Blijkbaar zit er in haar nog behoorlijk wat dualiteit en is het daarom dat zij de dualiteit vergoelijkt. Dat kan niet anders. Werk aan de winkel, meid! Anette zegt letterlijk 'Amen' in het boek en Elisa ook. Elisa verzint erbij, dat de Witte Broederschap instemmend meeknikt. Het moet niet gekker worden, want dan zaait zij psychoses met haar fantastische spookverhalen.

De liefde overstijgt iedere vorm van dualiteit. Christus Jezus geloofde/gelooft in non-dualiteit, in Eenheid. Hij predikte over vergeving, verzoening en vereniging. Je vijanden liefhebben bijvoorbeeld. In dualiteit blijven betekent: aan de oude overlevingssystemen van goed en kwaad vasthouden en dus oordelen. Terwijl Elisa er juist op hamert om niet te oordelen. Dualiteit druist in tegen alles waar zij voor staat. Je hoeft niet op een lager niveau te gaan prediken als je zelf de klik naar Eenheid hebt gemaakt. Of heeft Elisa die stap in wezen nog niet gezet? De liefde duldt geen dualiteit, dus waarom denkt Elisa nog steeds in dualistische begrippen? Dat kan alleen als er nog steeds dualistische rudimenten aanwezig zijn, wat tevens haar gecultiveerde uitzonderingspositie en afstotende ongenaakbaarheid verklaart.

Schrijver: Joanan Rutgers
30 januari 2021


Geplaatst in de categorie: idool

2.1 met 8 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)