Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De echte Jennifer werd onderdrukt

(voor Jennifer Claudia Barbara Nitsch (1966 - 2004))

Jij bent geboren op 10 december 1966 in Köln. Jouw ouders waren de manager Wolfgang Nitsch en Barbara Nitsch Nedjabat. Nadat jouw ouders in 1968 zijn gescheiden, hertrouwde jouw moeder met Taghi Nedjabat. Jouw broer is de blues/jazz muzikant/gitarist Michael Nitsch, die sinds 1998 in München woont en de Michael Nitsch Band leidt. Jij ging naar het Padagogium Godesberg in Bonn, in 1883 opgericht als de protestantse Otto-Kühne-Schule door de predikant/missionaris Julius Heinrich Axenfeld, getrouwd met de dochter van zijn hospita in Königsberg Luise Antonia Link, met wie hij drie dochters en drie zoons kreeg. In 1887 werd professor Otto Kühne de schooldirecteur en nam hij de school over. Het oude schoolgebouw heeft zeven verdiepingen. Bekende oud-leerlingen zijn: de schrijver Jan Turovski, de muzikant Florian Schneider-Esleben, de actrice/hooglerares Iris Böhm, de actrice Sophie von Kessel, de actrice Silke Bodenbender, getrouwd met de schrijver Florian Beckerhoff, met wie zij een zoon en een dochter kreeg, en de schrijfster Juli Zeh, getrouwd met de schrijver David Finck, met wie zij twee kinderen kreeg.

Na jouw afstuderen slaagde jij als kostuumontwerpster. Jij werd toneelassistente bij de Westdeutscher Rundfunk Köln en jij ging naar een acteerschool. Jij startte met kleine rollen in televisieseries. In 1989 had jij een kleine rol in de serie 'Forsthaus Falkenau' en jij speelde Silke in de tv-dramafilm 'Bumerang-Bumerang' van Hans Wilhelm Geissendörfer, wiens dochter Hana regisseuse is. Met Katja Studt in de hoofdrol. Jij speelde ook als Elba in de tv-serie 'Le Joker', in de aflevering 'Gefährliches Spiel', naast Maja Maranow, die in 2016 op haar 54-ste door borstkanker overleed. Maja speelde ook in 'Beloved Sisters' uit 2014, over de liefdesgeschiedenis van Friedrich Schiller met twee zussen. In 1991 brak jij door als Anette in de komische film 'Allein unter Frauen' van Sönke Wortmann, getrouwd met de actrice Cecilia Kunz, met wie hij drie kinderen kreeg. Ook met Carin C. Tietze, Meret Becker, die een mooie vogel-tatoeage op haar borst heeft, Nina Petri, Katharina Lehmann, Anita Koehler en Hedi Kriegeskotte. Jij speelde het liefste geëmancipeerde, strijdlustige vrouwen, die onverschrokken hun eigen weg gaan. Jouw rauwe stem was kenmerkend voor jou. Jij werd de Duitse Sharon Stone genoemd.

In 1992 speelde jij als de stewardess Petra Lotz in de serie 'Glückliche Reise' en in 1992-1993 speelde jij als Susanne Junginger in de serie 'Freunde fürs Leben'. In 1993 speelde jij in de aflevering 'Langsamer Walzer' van Derrick. In 1994 speelde jij Teresa Gärtner in de 5-delige serie 'Nur eine kleine Affäre', waarvoor jij in 1994 de Beierse Televisieprijs ontving en in 1995 de Adolf Grimme-prijs. Jij speelde ook in de series 'Wolffs Revier', 'Die Stadtindianer', 'Butterfly', 'Der Schattenmann', 'Die Strassen von Berlin', 'Ein unmöglicher Mann', 'Tatort', in de aflevering 'Bienzle und der Tag der Rache', 'Der Alte', in vijf afleveringen, en tenslotte als Ellen Holm in 'Der letzte Zeuge', in de aflevering 'Die Frösche, die Kinder, der Tod', maast Ulrich Mühe, Gesine Cukrowski, Cordula Trantow en Renate Schroeter (1939 - 2017). Deze aflevering werd op 3 december 2004 uitgezonden, na jouw overlijden. In 2003 speelde jij als Veronica Gelsdorf in de aflevering 'Das Testament des Doktor Z.' van Der Alte, naast Susanne Lüning (1966, Oost-Berlijn). In 2003 speelde jij in vier tv-films; 'Freundinnen für immer', 'Dorian', 'In der Höhle der Löwin' en 'Im Namen des Herrn'. In 2004 speelde jij als Lilo Bentlin in de aflevering 'Ein tödliches Drama' van Der Alte, naast Sabine Petzl (1965, Wenen). In 2004 speelde jij ook als de moedige bedrijfsjuriste Judith Kemp de hoofdrol in 'Judith Kemp' van Helmut Metzger. Naast Gesine Cukrowski, Roxanne Borski, Gina Louisa Naumann, Soraya Richter, Julia Richter en Lina Stübner. In 2004 speelde jij ook als Ulrike Bongart de hoofdrol in de tv-dramafilm 'Geerbtes Glück', naast Ursela Monn, Hansi Jochmann en Katrein Frenzel.

Op 13 juni 2004 overleed jij door zelfdoding via een val van uit jouw oude zolderappartement op de vierde verdieping in München-Schwabing. Jij leed aan een zware depressie, jij was dronken en jij had pillen ingenomen. Jij was een jaar onder psychiatrische behandeling geweest, vanwege jouw depressie. Jij had lange tijd cocaïne, kalmeringsmiddelen en alcohol gebruikt. Volgens jouw collega's, vrienden en de politie was het zelfdoding. Jouw vriend, de cameraman Lothar Elias Stickelbrucks (1943, Misdroy) zei: 'Ze had een groot, oud appartement, dus je moet naar de ramen klimmen!'. Lothar kreeg samen met zijn eerste vrouw Ursula-Gabriele Winzer in 1966 zoon Tim en van 1973 tot 1975 was hij met de actrice Ingrid Steeger getrouwd. Toen jij 15 meter naar beneden viel, was jij licht gekleed en hield jij een spijkerbroek in jouw hand. Jij droeg panty's en een T-shirt. Door de klap ben jij direct overleden. Jij had psychische problemen en volgens jouw collega, de actrice Birgit Stein (1971 - 2018) had jij jezelf nooit gevonden. Birgit overleed door een motorongeluk, ze werd door een pick-up aangereden. Jij zat verstrikt in een identiteitscrisis. Jij leed ook omdat jij geen grote rollen meer kreeg en omdat jij mogelijk als kind seksueel misbruikt bent, tenminste, dit soort mogelijkheden werden als verklaring voor jouw suïcidale depressie ingevuld.

Jij werd 37 jaar en jij bent in de Friedhof der Evangelischen Kirche St. Nikolai op de Utholmer Strasse 8 in de badplaats Sankt Peter-Ording in Nordfriesland begraven.

Schrijver: Joanan Rutgers
4 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)