Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Radicale zwanenliefde

(voor Nora Lane (1905 - 1948))

Jij bent geboren als Nora Schilling op 12 september 1905 in Jones Ridge, Illinois. Jouw ouders waren de Duitse immigranten Louis Schilling en Maria Bennett. Jouw zussen waren Alma en Emma en jouw broers waren Paul en Hubert. In 1906 moesten jullie door de stijgende Mississippi per boot gered worden. Jullie verhuisden naar Chester, waar jouw vader manager van het City Hotel was en jij naar de openbare school ging. Jullie verhuisden naar Willisville en in 1910 woonde jij in het Wine Hill District in Randolph County. Daarna woonde jij in St. Louis en deed jij mee met schoolvoorstellingen. In 1925 woonde jij in Davenport, waar jij bij een aandelenbedrijf werkte.

In Californië heeft de scenarioschrijfster Frances Marion jou een screentest aangeboden, wat jij eerst vreselijk vond, maar al gauw serieus nam. Jij was model voor kunstenaars en damesmodewinkels in St. Louis, maar dat gaf jij op. Fred Thompson gaf jou een kleine rol in 'Don Mike' en de hoofdrol in 'Arizona Nights' en een 5-jarig contract, wat na één jaar werd beëindigd. Jouw filmnaam werd Nora Lane. Op 27 juli 1925 begonnen de opnames voor 'Jesse James', waarin jij zijn geliefde vrouw Zeralda Mimms speelde. Frances Marion schreef het scenario en de echte zoon van Jesse James, Jesse Edwards James, was de technisch adviseur en getrouwd met Stella Frances McGowan, met wie hij vier kinderen kreeg. In 'Arizona Nights' (1928) speelde jij met Fred Thomson, de man van Frances Marion, met wie hij twee kinderen kreeg, Richard en Frederick. Fred overleed op 25 december 1928 door tetanus en hij werd 38 jaar. In 'The Pioneer Scout' en 'Kit Carson' uit 1928 speelde jij ook met Fred. Jij speelde ook enkele keren met Tom Tyler, die op zijn 50-ste door hartfalen en sclerodermie overleed.

In de kleurenfilm 'Sally' uit 1929 speelde jij naast Marilyn Miller (Mary Ellen Reynolds), die aan sinusinfecties en alcoholisme leed. Zij overleed op 7 april 1936 in NYC door de complicaties na een operatie aan haar neusholtes. Zij werd 37 jaar en zij is in een mausoleum op de Woodlawn Cemetery begraven, bij haar overleden man, de acteur/acrobatische danser Frank Carter, die door een auto-ongeluk overleed. Zij was ook getrouwd met de acteur/filmregisseur Jack Pickford, een alcoholist en harddrugsverslaafde, die eerder met de actrice Olive Thomas getrouwd was. Olive heeft op 10 september 1920 in het Hôtel Ritz Paris een kwikbichloride middel ingenomen, wat Jack voor zijn chronische syfiliszweren gebruikte. Zij overleed in het American Hospital. Zij dacht dat het drinkwater of een slaaptonicum was. Het had een Frans etiket en dat kon zij niet lezen. Zij werd 25 jaar en zij is in een mausoleum op de Woodlawn Cemetery begraven. Jack overleed op 3 januari 1933 door polyneuropathie als gevolg van alcoholisme, eveneens in het American Hospital in Parijs. Hij is ook in de Woodlawn Cemetery begraven.

Jij hebt een half jaar jouw stem voor pratende films getraind. In 1930 woonde jij met jouw zus Emma in Los Angeles en in 1930 speelde jij in 'The Man Hunter', met de Duitse herder Rin Tin Tin (1918 - 1932) in de hoofdrol. In januari 1931 maakte jij reclame voor Lux Toilet Soap. In 1931 speelde jij in 'Young Sinners', met Cecilia Loftus, die op 12 juli 1943 in het Lincoln Hotel in NYC overleed door een hartaanval en alcoholisme. Zij werd 66 jaar en zij is in de Kensico Cemetery in Valhalla begraven. Daar zijn ook de ouders van Robert De Niro begraven, Robert De Niro Sr. en Virginia Admiral, die beiden kunstschilders waren. Virginia was ook een dichteres en zij was een tijd de typiste van Anaïs Nin. Robert Sr. was homoseksueel en hij had een relatie met de dichter Robert Duncan, die ook een relatie met de kunstenaar Jess Collins had. In 'Over the Hill' uit 1931 speelde jij naast Claire Maynard, die op 19 juli 1941 in haar East Side appartement in NYC zelfdoding pleegde door vergassing. Zij werd 29 jaar en zij is naast haar moeder, die zij erg miste, in de Calvary Cemetery in Queens begraven. Zij was zwaar depressief en zij deed al eerder een poging tot zelfdoding.

Op 5 augustus 1931 was jij betrokken bij een treinongeluk nabij Yuma, maar jij was gelukkig ongedeerd. Jij was heel sportief en met zwemmen won jij veel medailles. In 'Careless Lady' uit 1932 speelde jij met Martha Mattox, die op 2 mei 1933 door een hartaandoening overleed en 53 jaar werd. In 'Jimmy the Gent' uit 1934 speelde jij naast Maude Kahler, die op 20 december 1944 door een hartaanval overleed en 36 jaar werd. Maude is in de Pinecrest Cemetery begraven.

In 1941 trouwde jij met Burdette Henney, een verzekeringsagent uit Los Angeles en oorspronkelijk uit Kansas. Hij was drie jaar ouder en twee keer eerder getrouwd. Zijn kinderen waren Tim en Jill. Hij studeerde aan de University of Southern California in het centrum van Los Angeles. Hij was beroemd bij het USC-American Football, ook als commentator. Hij imiteerde de opera-bariton John Charles Thomas, wat erg lollig was. Jullie woonden op Verdugo in de Hollywood Hills en op 2816 East Chevy Chase Drive in Glendale. Op 18 september 1948 maakten jullie een visreis naar Bishop, waar Burdette door een hartaanval overleed. Hij werd 46 jaar. Op 16 oktober 1948 pleegde jij zelfdoding met een pistool, want jij kon niet meer verder zonder Burdette. Jij werd 43 jaar en jij bent in het Forest Lawn Memorial Park in Glendale begraven, naast Burdette.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
2 november 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)