Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

PostNL voldeed....

...'bij brieven met een zesdaagse bezorgplicht, zoals rouwbrieven en medische post, wel aan de regels'. Een citaat uit Dagblad Trouw van woensdag 29 december 2021. Als PostNL'er doet mij dit goed, daar zowel rouwpost als medische brieven voor de geadresseerden van important belang zijn; uiteindelijk weet jij als familielid, vriend of vriendin, collega, buurman/ -vrouw of anderszins graag waar jij je als relatie op welk tijdstip moet melden voor het bewijzen van de laatste eer.

In het coronajaar 2020 hebben wij als PostNL in het door mij gerefereerde artikel teveel post te laat bezorgd, daar volgens voorgeschreven regels niet meer dan 5% van de brievenbuspost met een vijfdaagse bezorgplicht te laat mag worden bezorgd. Hoewel onder de 6% is dit in 2020 5,7% geweest. Er was bewijsbaar en duidelijk sprake van overmacht, aldus toezichthouder Autoriteit Consument en Markt. Volgens deze toezichthouder was er door corona lange tijd substantiéél sprake van overmacht. Net als bij heel veel andere bedrijven was er ook bij PostNL sprake van door de coronacrisis veroorzaakte uitzonderlijke omstandigheden. Een confrontatie die niet wordt gewenst, maar de wereld overkwam.

Rouwbrieven en medische post moet eveneens op maandagen worden bezorgd. Van al deze post was in 2020 96,8% op tijd. Los van de post- en brievenbuspakketbezorging meldt Dagblad Trouw nog dat PostNL in 2020 ook aan de regel voldeed dat alle diensten van het postbedrijf voor 95% van de inwoners van Nederland binnen een straal van 5 kilometer beschikbaar moet zijn.

Door uitzonderlijke omstandigheden ben ik PostNL'er geworden; uitzonderlijk in de zin van bijzonder; ziekte heeft mijn leven gedevalueerd, hoewel ik tegenwoordig zeg: een andere wending gegeven. Het werk dat ik deed in combinatie met een arbeidsconflict heeft mij destijds doen besluiten vanuit het Friese land naar het rivierenland te verhuizen. In het Land van Maas en Waal heb ik mijn domicilie gevonden, leef ik met een rivierenmeermin die de schoonheid van alle meerminnen overtreft en bovendien aangaande intelligentie kan wedijveren.
Eerder vorig jaar was ik twaalf-en-een-half jaar werkzaam bij het koninklijk postbedrijf en geniet ik van hetgeen het leven mij biedt. Een Fries spreekwoord luidt: de tiid hâldt gjin skoft, ofwel de tijd pauzeert niet. Dit geldt ook voor mij, aangezien ik alles wat het leven mij (nog) biedt, eruit wil halen. Mijn lieve vriendin en ik houden en genieten van elkaar en hoewel beide (serieus) ziek, zijn wij elkaars steun en toeverlaat. Met een beetje geluk ga ik de wereld ronden, Canada en Australië zien nog naar mij uit, maar uiteraard veel meer andersom. Mijn pech is een ziekte die niet geneest, maar wel een levensverwachting kent...!

'k Prijs mij gelukkig dat de tijd niet pauzeert...!

... Strijdbaar...! ...

Schrijver: Annejan Kuperus
6 januari 2022


Geplaatst in de categorie: ziekte

5.0 met 1 stemmen 310Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)