Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Margherita Pirri - Your arms around me

De hoogst bekwame en hartverwarmende zangeres Margherita Pirri weet van ieder lied een uitzonderlijke weldaad te maken. Zij timmert al vele jaren aan de weg en ik had nog nooit van haar gehoord, totdat ik haar onlangs toevallig op You Tube tegenkwam. Het was liefde op het eerste gezicht, tenminste van mijn kant dan. Haar zangstem is volmaakt en zij weet daarmee de diepste gevoelens over te brengen. Er is weinig over haar privéleven bekend, maar enfin, dit is wat wij weten: Lady Margherita is in Milaan geboren en zij ging daar naar de Deutsche Schule Mailand op de Via Anfitheatro 25 en de Via Legnano 24. Op de DSM ging ze van de kleuterschool naar de middelbare school, van 1989 tot 2004. Dan is zij hoogstwaarschijnlijk in 1985 geboren. Op haar 16-de begon zij liedjes te schrijven, in het Engels, Frans en Italiaans. Zij deed een klassieke opleiding en zij studeerde enkele jaren opera, piano en akoestische gitaar. Zij kreeg 12 jaren pianolessen. Zij is beïnvloed door de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. Zij deed al op jonge leeftijd als sopraan solo-optredens in de DSM. Haar intense, diepgevoelige stem heeft inmiddels menigeen in vervoering gebracht. Haar verrukkelijke stem weergalmt als in een kathedraal, wat haar ziel nog intiemer met de luisteraar maakt.

In juli 2005 gebruikte Giorgio Armani haar song 'Say to Me' voor zijn haute couture-show in Parijs. Margherita was toen 20 jaar. Van 2004 tot 2007 studeerde zij tolken en communicatie-interpretatie en vertaling aan de Vrije Universiteit van Talen en Communicatie (IULM) op de Via Carlo Bo 1 in Milaan. Van 2007 tot 2010 behaalde zij aan de IULM een productiemaster's degree. In 2011 verscheen haar debuutalbum 'Daydream', met naast de titelsong 'The lonely', 'Your arms around me', 'The rain is you', 'Lonely moon', 'Elegie', 'Danse', 'Fiore rosa', 'Cara Milano', 'In love with you', 'A piece of life', 'She cried' en 'La lune se lève'. Er zijn twee video's bij 'Danse' opgenomen, één met een balletdanseres en één met de foto's uit 'The Atlas of Beauty' van haar favoriete fotografe Mihaela Noroc. Op het Biella Festival 2011 won Margherita de tweede prijs en in juni 2012 won zij de DEMO-Award. Zij schreef de filmmuziek voor 'Azzeccaguai' uit 2012 van Paolo Migliorelli (1983, Rome). Deze film duurt 15 minuten. Raffaella Anzalone (1989, Battipaglia), die ook mezzosopraan is, speelt de hoofdrol. Zij schreef ook de filmmuziek voor 'Sogno di un carnevale romano' uit 2013, eveneens van Migliorelli. Deze film duurt 13 minuten en het gaat over een jonge, adellijke vrouw uit een andere dimensie, die naar de Eeuwige Stad komt. Met Donatella Barbagallo in de hoofdrol.

Van 2014 tot 2017 studeerde Margherita Europese en niet-Europese talen aan de Universiteit van Milaan en behaalde zij een literatuurmaster's degree. In 2014 verscheen 'Looking for Truth', met naast de titelsong 'Say to Me', 'Sinner', 'Here We Are', 'La Nuit Et Le Jour', 'The Bride', 'Briciola Di Polvere', 'Un Giorno Di Maggio', 'Harmony', 'Rose in the Desert', 'Young Sailor', 'Guiding Hand', 'Blue Night', 'Little Love' en 'Quando Fuori Piove'. Zij doet continu live-optredens, ook in samenwerking met jonge schrijvers, een uitwisseling tussen muziekklanken en literaire woorden. Ze zong en speelde o.a. in Milaan in: Casa 139, Eataly, Galleria del Corso, Pelledoca en Casa della Arti - Spazio Alda Merini op Via Magolfa 32. Alda Merini (1931 - 2009) was een dichteres/schrijfster. Margherita was ook bij het muziekfestival Piazza Duomo di Brescia, op het Beltane Celtic Music Festival, in de Interstate Studio 130 in Udine en in N'importe quoi in Rome. Ze componeert voor korte films, documentaires en tv-commercials. In 2017 verscheen 'Past and Present'. in april 2020 verscheen 'Folktronic Sounds', 7 songs voor modeshows. In 2020 verscheen ook 'Music from the World', met covers van wereldhits, zoals 'Both Sides Now', 'Dreamer', 'Running up That Hill' en 'I Don't Want to Talk About It'.

In 2021 verscheen deel 2 van 'Music from the World', met o.a. 'Everybody Hurts', 'Smalltown Boy', 'Voyage Voyage' en 'Mad World'. In 2021 verscheen eveneens deel 2 van 'Folktronic Sounds' en 'Pensieri', met naast de titelsong o.a. 'Luna bianca', 'Parlami se vuoi' en 'L'unica legge che non so'. Margherita was verbindingstolk Duits, Engels en Frans, freelance vertaalster, 4 maanden docente Duits aan de Libera Scuola Rudolf Steiner op de Via Tommaso Pini 1, en 2 jaar en 9 maanden docente Engels op Engelse instituten en in Melzo. Vanaf 2010 tot nu is zij docente Duits, Engels en Frans op een middelbare school. Boffen die leerlingen even! In december 2021 verscheen 'Christmas Carols', met 7 songs. In 2022 verscheen 'Moonlight Music', met helaas enkel instrumentele muziek, met vooral de piano. Prachtig om te beluisteren, maar niet veel meer dan een doorsnee New Age CD. Met o.a. 'Falling leaves', 'Night memories', 'Morning enchantment', 'The search' en 'Sleep time'. Ze lijkt inderdaad te slapen en te dromen, waarbij haar zo betoverend mooie stem is stilgevallen. Dan pas besef je hoezeer je haar stem bij de muziek mist. Ik beschouw dit album maar als een aardige, maar niet noodzakelijke interlude en ik wacht met grote smart op de nieuwe wonderen van haar heldere beschermengelenstem, op de zachte en warme beschutting van haar tedere engelenvleugels.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
13 mei 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)