Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geenszins op fantasie gebaseerd

Subtitel: de Gleuf III, tevens slot.


Dit is het laatste deel in een serie van drie, 3 dus, betreffende de Gleuf. Zeker heb ik de gleuf als synoniem van brievenbus beschreven en dus behandeld, daar ik van professie postbesteller ben, waarover ik inmiddels redelijk uitgebreid mijn licht heb doen schijnen. Deze gleuven laat ik nu rusten, daar zij dagelijks worden gevuld; uw persoonlijke brievenbus van dinsdag tot-en-met zaterdag en de algemene-, publieke postverzamel- en sorteerbrievenbussen 6 dagen per week. Ons post(bezorg)systeem is van een degelijk, maar bovenal goed niveau; vóór 17.00u. in de brievenbus betekent, in Nederland, de volgende dag bezorgd.

Natuurlijk, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, maar in principe binnen 24 uur, dus de volgende dag, hersteld. Ongeacht of de fout door de afzender of POSTNL is gemaakt. Inmiddels heb ik mijn twaalfeneenhalfjarig jubileum gevierd en hoop ik ondanks mijn ongeneeslijke ziekte het 25-jarig jubileum eveneens te halen.

Mijn ziekte bepaalt helaas, terwijl ik slechts mag volgen...!

Vervolgens hoop ik nog jaren, samen met mijn fantastische partner, van het leven te mogen en kunnen genieten. Overigens moet en mag ik mijzelf geen illusies maken, aangezien een levensverwachting door een gespecialiseerde arts geenszins op fantasie is gebaseerd. Maar goed, ik voel mij nog immer goed, leef het leven met mijn fantastische vrouw, werk, reis, dicht en schrijf. Naast lezen, tuinieren, koken en liefhebben, is mijn leven geenszins saai noch vervelend/irritant. Doodzonde dat door Polycythemia Vera mijn houdbaarheidsdatum, om die zo maar even te noemen, eerder in zicht lijkt te komen dan zeker gewenst.


Titel: Als ik vaarwel heb gezegd

ALS IK VAARWEL HEB GEZEGD
IN ANDERE
BEWOORDINGEN NU STIL
OMHELST HET LEVEN MIJ
ECHT ELDERS, DUS GEENSZINS HIER
TOCH ZOU 'k WILLEN BLIJVEN
VOOR MIJN LIEF, NAASTEN, PLEZIER...

Annejan Kuperus

Bovenstaand gedicht is vrij naar poëzie van Frank Boeijen, getiteld 'Nu je vaarwel hebt gezegd' en is afkomstig uit 36,9 graden C.

... Na een coma van 45 uren en de ongeneeslijke ziekte Polycythemia Vera moest ik, gedwongen door de nieuwe situatie, mijn hele leven aanpassen...! ...

Schrijver: Annejan Kuperus
30 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.0 met 2 stemmen 233Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)