Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

God vergeeft Ghislaine. Nu jullie nog!

(voor Ghislaine Maxwell)

Jij bent geboren als Ghislaine Noelle Marion Maxwell op 25 december 1961 in Maisons-Laffitte. Jouw moeder was Elizabeth Jenny Jeanne Meynard, geboren op 11 april 1921 in La Grive, nabij Saint-Alban-de-Roche. Jouw opa Louis Meynard had een zijdeweverij en hij was de burgemeester van La Grive. Louis stamde af van de hugenotenaristocratie en Franse koningen. Jouw oma was Colombe Petel. De oudere zus van jouw moeder was Yvonne. Op haar 9-de werd jouw moeder naar het klooster The Convent of Our Lady of Compassion in het rustige dorp Acocks Green gestuurd. Deze kloosterschool was in 1905 in Wilton House aan Warwick Road gesticht door Franse nonnen. Later zat het ook in het huis The Hollies en in Malvern House. Jouw moeder verbleef er tot haar 11-de jaar. Zij studeerde rechten aan de Sorbonne. In september 1944 ontmoette zij jouw vader, de Britse legerkapitein Robert Maxwell, geboren als Ján Ludvik Hyman Binyamin Hoch op 30 juni 1923 in Slatinské Doly, Tsjechoslowakije (nu Solotvyno, Oekraïne).

Jouw vader kwam uit een arme, orthodox-joodse familie. Zijn ouders waren Hannah Slomowitz en Mechel Hoch. Hij had 6 broers en zussen. Het merendeel van zijn/jouw familie werd in het concentratiekamp Auschwitz vermoord, maar hij ontsnapte naar Frankrijk. Hij zat bij het Royal Pioneer Corps en het North Staffordshire Regiment. Hij vocht van Normandië tot Berlijn en veldmaarschalk Montgomery gaf hem vanwege zijn heldhaftigheid het Military Cross. Jouw ouders kregen 9 kinderen; Michael, Philip, Ann, Christine, Isabel, Karine, Ian, Kevin en jij. Jouw ouders probeerden de vermoorde jeugdfamilie van jouw vader te herscheppen. Karine overleed aan leukemie en zij werd 3 jaar. Michael kreeg in 1961 een auto-ongeluk. Hij was 15 jaar en hij lag 7 jaar in coma toen hij overleed. Christine, Isabel, Ian, Kevin en jij gingen later in de bedrijven van jouw vader werken. Aan de eettafel kon jouw vader zomaar één van zijn kinderen vreselijk uitschelden. Hij was duidelijk getraumatiseerd. Hij werd de distributeur van Springer Verlag, in 1842 opgericht door Julius Springer aan de Breite Strasse 20 in Berlijn. In 1951 kocht jouw vader het derde deel van de uitgever Butterworth-Springer. Het andere deel was van de wetenschappelijk adviseur Paul Rosbaud. Samen creëerden zij de grote uitgeverij Pergamon Press in Oxford, met wetenschappelijke en medische boeken en tijdschriften.

Jouw vader was een Labour Party parlementslid voor Buckingham. Hij kon beter met vrouwen overweg, dan met mannen. Hij vond mannen te individualistisch en vrouwen meer een verlengstuk van de baas. Zijn poging om in 1969 'News of the World' over te nemen, mislukte. Als peuter leed jij aan anorexia nervosa als reactie op het overlijden van jouw broer Michael. In jouw jeugd woonden jullie in Headington Hill Hall in Oxford, met 53 kamers. Het was ook de thuisbasis van Pergamon Press en jouw vader huurde het. Het werd in 1824 gebouwd voor de bierbrouwerijfamilie Morrell. Op 1 mei 1878 bezocht Oscar Wilde er een May Day Ball, verkleed als prins Rupert van de Rijn. De Hall was toen van Emily en haar man/neef Herbert Morrell. Het was ook een tijd van Lady Ottoline Violet Anne Cavendish-Bentinck, getrouwd met de politicus Philip Edward Morrell, met wie zij een open huwelijk had. Jij ging eerst naar de Oxford High School for Girls aan Belbroughton Road in North-Oxford, met barones Helen Mary Warnock (1924 - 2019) als hoofdonderwijzeres. De dichteressen Jacintha Laura May Buddicom, Mary Ursula Bethell en Elizabeth Joan Jennings zaten ook op deze school.

Op jouw 9-de ging jij naar de Edgarley Hall boarding preparatory school/de Millfield prep school in Glastonbury, Somerset, in 1946 opgericht door de pedagoog Rollo Meyer. De cricketspeler Colin Atkinson was de directeur. Op jouw 13-de ging jij naar Headington School aan Headington Road in Oxford. Daarna ging jij naar het Marlborough College, net als Catherine Elizabeth Middleton, prinses van Wales, en prinses Eugenie Victoria Helena van York, de dochter van prins Andrew en Sarah Margaret Ferguson. En net als Samantha Gwendoline Cameron. In 1985 behaalde jij een graad in de moderne geschiedenis met talen aan het Balliol College aan Broad Street in Oxford. Jij had een hechte band met jouw vader en in 1973 werkte jij thuis op een Wang 2200 voor hem. Jij mocht jouw vrienden niet mee naar huis nemen van hem. In de jaren 80 was jij een belangrijk lid van de Londense sociale scene. Jouw vrouwenclub heette de Kit-Cat Club en jij was de directrice van de Oxford United Football Club, die van jouw vader was. Jij werkte ook bij het weekblad 'The European' van jouw vader, die van 1990 tot 1998 verscheen. Jouw vader heeft jou narcistisch bezet. Zie 'Het drama van het begaafde kind' van Alice Miller.

In 1986 werd het nieuwe jacht van jouw vader, gebouwd in Nederland, tot 'Lady Ghislaine' gedoopt. In de late jaren 80 verbleef jij veel op dit jacht met een jacuzzi, sauna, fitnessruimte en disco. Op 5 november 1990 vloog jij naar New York om namens jouw vader een enveloppe af te leveren, waarmee jouw vader 200 miljoen dollar van Berlitz Corporation aandeelhouders wilde stelen. Jij wist niet dat hij jou daarvoor misbruikte. In januari 1991 kocht jouw vader de New York Daily News en stuurde hij jou naar NYC om zijn afgezante te zijn. Jij was gewoon een verlengstuk van zijn imperium. In mei 1991 vloog jij samen met hem naar New York om wat van zijn zaken te regelen, maar hij vertrok al gauw naar Moskou en jij moest zijn belangen behartigen. Op 5 november 1991 is jouw vader bij de Canarische Eilanden van de Lady Ghislaine gevallen en verdronken. Wellicht stond hij naakte en dronken te plassen, wat hij wel vaker deed. Hij leed aan ernstige hart- en longkwalen en hij kreeg een hartaanval. Hij werd 68 jaar en hij is in de Olijfberg in Israël begraven. Premier Yitzhak Shamir en president Chaim Herzog waren aanwezig, net als ex-hoofden van de Mossad. Jouw vader was behoorlijk paranoïde en hij liet zijn eigen medewerkers, die hij wantrouwde, afluisteren. Hij was overigens zelf niet te vertrouwen, want hij had honderden miljoenen ponden uit de pensioenfondsen van zijn bedrijven gestolen. In 1997 zei jij over jouw vader: 'Hij heeft geen zelfdoding gepleegd. Dat strookte gewoon niet met zijn karakter. Ik denk dat hij vermoord is.'.

In 1991 verhuisde jij naar NYC en in 1992 ging jij in een appartement van een Iraanse vriend wonen, met uitzicht op Central Park. Jij werkte op een vastgoedkantoor aan Madison Avenue en jij had contact met beroemdheden. Jij werd een alom bekende socialite en na een moeilijke breuk met graaf Gianfranco Cicogna Mozzoni (1962 - 2012) ontmoette jij op een feest in NYC de bankier/financier Jeffrey Edward Epstein, geboren op 20 januari 1953 in Brooklyn, NYC. Zijn ouders waren de Joodse Seymour G. Epstein en Pauline Stolofsky. Hij is in de wijk Sea Gate opgegroeid. In 1976 begon Jeffrey bij de bank Bear Stearns te werken, waar hij optiehandelaar werd en de rijkste klanten adviseerde, zoals de Joodse zakenman Edgar Bronfman inzake belastingvermindering. James Cayne, CEO van Bear Stearns, prees Jeffrey's vaardigheden en Jeffrey werd commanditaire vennoot. Vanwege een wettelijke overtreding moest Jeffrey in 1981 Bear Stearns verlaten, maar hij bleef nauw verbonden met James Cayne. In 1981 begon Jeffrey zijn eigen adviesbureau Intercontinental Assets Group Inc., waarmee hij cliënten hielp bij het terugvorderen van gestolen geld van frauduleuze makelaars en advocaten. Hij was een premiejager op hoog niveau met zeer rijke klanten, zoals de actrice Ana Obregón en de zakenmannen Adhan Khashoggi en Steven Jude Hoffenberg. Steven betaalde Jeffrey 25.000 dollar per maand voor zijn advieswerk. In 1993 stortte Steven's Towers Financial Corporation in vanwege massale fraude. In 1997 kreeg Steven 20 jaar gevangenisstraf en Jeffrey ontsprong de dans. Steven noemde Jeffrey de 'architect van de zwendel' en 'een genie, geweldig in het verkopen van effecten en zonder moreel kompas'.

Jij kreeg een romantische relatie met Jeffrey, al was hij meer een vaderfiguur voor jou, die jij constant wilde pleasen. Hij leek exact op jouw vader en jij liet jezelf opnieuw misleiden en misbruiken. Jij was Jeffrey's belangrijkste vriendin en vanaf 1992 heb jij zijn personeel ingehuurd, begeleid en ontslagen. Jij was enorm veeleisend om het Jeffrey maar naar de zin te maken. Jij werd zijn 'agressieve assistente' genoemd en jij organiseerde een groot deel van zijn leven. Jij was langdurig bevriend met prins Andrew en jij hebt hem aan Jeffrey voorgesteld. Zij maakten vaak dikke lol samen op Jeffrey's privé-eiland Little Saint James, dat vanaf 1998 van hem was en waar hij minderjarige jongevrouwen seksueel misbruikte. Jij zorgde voor steeds weer nieuwe 'masseuses' voor hem en er waren in 2008 70 medewerkers, die allemaal moesten zwijgen. Great Saint James was ook van Jeffrey, met het uitzicht op Saint Thomas eiland. Jullie waren o.a. bevriend met Donald Trump, Bill Clinton, prins Andrew, Alan Dershowitz, George Mitchell, Bill Richardson en Leslie Wexner. Jeffrey had overal verborgen camera's aangelegd voor eventuele chantage, vooral in zijn herenhuis op 9 East 71st Street in Manhattan, het Herbert N. Straus House, waar Jeffrey vanaf 1996 ook woonde. Vicky Ward zag hoe 'Justine' van Markies de Sade op een bureau lag. Jeffrey zal zich zeker door De Sade gesteund gevoeld hebben. Voor inspiratie hoefde hij niet bij hem te zijn.

In 2000 verhuisde jij naar een groot herenhuis in East 65th Street, gekocht door Jeffrey en zijn advocaat Darren Indyke. In 2008 ging Jeffrey 13 maanden de gevangenis in, omdat hij een minderjarige om prostitutie had gevraagd. Daarna zijn jullie niet meer samen in het openbaar verschenen en eind 2015 was jij nog nauwelijks bij sociale functies aanwezig. Na Jeffrey had jij tot begin 2011 een liefdesrelatie met de zakenman/filantroop Ted Waitt. Op 30 juni 2012 overleed Gianfranco in Klerksdorp. Hij werd 49 jaar. Op 7 augustus 2013 overleed jouw moeder in Dordogne. In 2016 trouwde jij met Scott G. Borgerson. Op 10 augustus 2019 heeft Jeffrey in zijn cel in het Metropolitan Correctional Center in NYC door ophanging zelfdoding gepleegd. Hij werd 66 jaar en hij is in de I.J. Morris Star of David Cemetery in Palm Beach, Florida, begraven, naast zijn ouders. Eind 2019 woonde jij op een afgelegen landgoed in Bradford met militair personeel ter beveiliging. Jij werd op 28 oktober 2020 gearresteerd en aangeklaagd voor de misdaden van het verleiden van minderjarigen en sekshandel van minderjarigen. Op 28 oktober 2022 ben jij veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Jij zat in de gevangenis in Brooklyn en dat was knap beroerd. Jouw kleding, tandpasta, zeep en juridische papieren werden afgenomen en jij moest een speciale kiel tegen zelfdoding dragen. Jij had een kleine cel met ratten en met maden besmette maaltijden. Het martelende gevangenispersoneel bedreigde jou en jij zei tegen het psychiatrische team, dat jij niet suïcidaal was, ook al werd jij daarvoor extra in de gaten gehouden en kreeg jij dikwijls eenzame opsluiting. Jij zei: 'Het is de grootste spijt van mijn leven, dat ik Jeffrey Epstein ooit heb ontmoet!'. Jij hebt jouw excuses aan de slachtoffers aangeboden en jij hoopt dat jouw 'harde opsluiting' hen tot de afsluiting van hun ellende brengt. Jeffrey heeft jou in de val gelokt en jou voor zijn kar gespannen. Als een groot roofdier heeft hij jou naar binnen gesleept en afgericht. Jij deed alles wat hij wilde en hij wist dat jij zo in elkaar stak. Zijn vals gebruikte intelligentie nekte hem tenslotte. Zijn slechte daden achtervolgden hem en bedolven hem. Jij noemde hem 'een manipulatieve, sluwe en controlerende man, die een diep gecompartimenteerd leven leidde en iedereen in zijn baan voor de gek hield'. Kortom een blauwdruk van jouw despotische, schijnheilige, destructieve, egoïstische, narcistisch gestoorde vader. Het afgunstige, wraakzuchtige gepeupel wil martelen en zinloos straffen, terwijl het niets begrijpt van de diepten van de menselijke psyche en louter bestiaal reageert.

In de volstrekt bevooroordelende documentaire 'Who is Ghislaine Maxwell?' zien we even Lady Victoria Frederica Isabella Hervey (1976, Londen), die in 1999 een relatie met prins Andrew had. Andrew scheidde in 1996 van zijn vrouw Sarah Ferguson, met wie hij de prinsessen Beatrice (1980) en Eugenie (1990) kreeg. Jij was hoogstwaarschijnlijk ook de geliefde van Andrew. Zijn voormalige bodyguard Paul Page zag hoe jij constant naar en van Buckingham Palace kwam, soms wel 4 keer per dag. Jij kon er vrij in en uit lopen. Volgens Lady Victoria heb jij een zeer mysterieus karakter en was het altijd maar de vraag wat jij deed en wie jij ontmoette. Lady Victoria zegt, dat jij haar als lokaas gebruikte om vrouwen naar de feesten van Jeffrey te lokken. In de 3-delige documentaire van de regisseuse Erica Gornall (34) wordt jij volkomen negatief afgeschilderd en als grote schuldige aangewezen. Dit is op zich een gruwelijke misdaad. Lady Victoria zegt over jou 'Ik zie haar ook als slachtoffer' en dat getuigt van al wat meer psychologisch inzicht. In de documentaire zegt ze 'Ik denk dat niemand haar gaat vinden', wat suggereert dat jij op de vlucht zou zijn en een moeilijk te vangen misdadigster zou zijn. Daarom is dat onderdeel in de documentaire gekomen en zo zijn er talloze voorbeelden, die jou als in een fuik bij voorbaat al tot grote schuldige verklaren. Jij verbleef toen in een makkelijk te traceren huis in New Hampshire. Lady Victoria denkt dat Jeffrey vermoord is en dat jij ook dat grote gevaar loopt, daar de FBI grotendeels corrupt is. Zij denkt ook dat prins Andrew onschuldig is en dat er met de foto's geknoeid is. Zo was er sprake van dubbelgangers op een foto en is het hoofd van Andrew met het hoofd van Jeffrey gewisseld op een foto. Ik hoop maar dat jouw advocate Bobbi Sternheim jou zo spoedig mogelijk vrij weet te krijgen. De regisseuse Erica Gornall regisseerde eerder de serie 'Catching a Killer'. Nu vangt zij bot.

Na twee jaar gevangenisstraf in Brooklyn ben jij gelukkig naar een veel betere gevangenis overgebracht, de FCI Tallahassee in Florida. Dit is een laagbeveiligde gevangenis, waar jij aan yoga, sporten en films kijken kunt doen. Je moet wel iedere dag om 6 uur opstaan, maar er is ruimte voor veel beweging en activiteiten. Er is een wekelijks bezoek toegestaan en er zijn programma's van beroepsopleiding, met stages en cursussen in de tuinbouw en de cosmetologie. Er zijn veel recreatiemogelijkheden en kunstlessen. De zinnen 'Vergeld geen kwaad met kwaad' en 'Vergeef ons onze schuld, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven' kunnen niet vaak genoeg herhaald worden. Jij hebt vergeving nodig, net als iedereen en net als Jeffrey, die zichzelf beter had kunnen vergeven in plaats van zichzelf de doodstraf op te leggen. Het misdadige strafsysteem moet op de schop en afgeschaft worden, want 'wie zonder zonde is, werpt de eerste steen'. Het is de verantwoording van ieder mens zelf om tot inkeer te komen. Vooralsnog word jij op 17 juli 2037 vrijgelaten, wanneer jij 75 jaar bent. Dat is allemaal nergens voor nodig en hartstikke stupide als je bedenkt wat voor mooi en intelligent mens jij grotendeels bent. Hopelijk zijn de slachtoffers ook zo moedig om in de openbaarheid te treden, wanneer zij vanuit hun diepste overtuiging jou kunnen vergeven. Hopelijk kunnen zij die liefdevolle stap gezamenlijk nemen en het walgelijke vergeldingssysteem de nek omdraaien. Hopelijk raken zij verlicht en zullen zij jou binnenkort barmhartig omarmen, zoals ik jou omarm en voor altijd en eeuwig liefheb. Hopelijk opent de gevangenispoort zich zo spoedig mogelijk voor jou.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
20 september 2022


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 9 stemmen 179Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Norbert Tijhuis
Datum:
27 september 2022
Elke medaille heeft twee zijden, en elk mens heeft meer dan een kant, kanten die belicht kunnen maar ook moeten worden om een 'volledig' beeld te krijgen. Joanan heeft op verdienstelijke wijze ook op de andere kant een verhelderend licht geworpen. Ook Ghislaine komt dit toe.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
22 september 2022
Precies. Ik neem het expliciet en onbezoedeld op voor de misbruikte en beschadigde Ghislaine. Ik heb het duidelijk voor haar geschreven. Zij verdient minstens zoveel empathie als die seksueel gedupeerden. Overigens is zij verre van meedogenloos en misdadig, maar dat inzicht voert blijkbaar te ver voor de meesten, die hapklare, zwart-wit denkende antwoorden voor lief nemen en klakkeloos overnemen.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
22 september 2022
Joanan, je schrijft niet namens de vele - mede door haar medewerking - tientallen misbruikte meisjes, die blijvend schade ondervinden van het extreem walgelijke rijkeluisplezier van de amorele Jeffrey en zijn meedogenloze partner in misdaden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)