Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De Heilige Christusgeest zijn en uitstralen

(voor Grace Mann Brown (1859 - 1925))

Jij bent geboren op 16 april 1859 in Pepin, Wisconsin. De schrijfster Laura Elizabeth Ingalls Wilder (1867 - 1957) is in de buurt van Pepin geboren, nabij Lund, waar haar familie woonde. Lund ligt zo'n 9 mijl ten noordwesten van Pepin. Laura is op 7 mijl ten noordwesten van Pepin geboren, nu geëerd door de Little House Wayside, met een replica van het geboortehuis, wat door de Laura Ingalls Wilder Memorial Society wordt onderhouden. Jouw vader was majoor James Cook Mann, die op 30 oktober 1897 overleed. Jouw moeder was Mary Stem (Stears) Mann. Jij bent opgeleid in 'Eden Hall', in het Sacred Heart Convent in de wijk Torresdale, Philadelphia, Pennsylvania. Jouw werk is gerelateerd aan de New Thought Movement, Divine Science en Christian Science. Veel van jouw werk is gericht op spiritualiteit, metafysica, mystiek, esoterische en occulte wetenschappen. 'Eden Hall' was een meisjesinternaat/klooster van de Sociëteit van Heilig Hartzusters, opgericht in 1800 door Sint Madeleine Sophie Barat. Het stond op 4800 Grant Avenue en het is in 1847 van F. Cowperthwait gekocht. De school bestond tot 1969 en er was een kapel uit 1849 bij. In 2006 is alles afgebrand.

Op 20 oktober 1878 trouwde jij met Joseph Lyman Brown, geboren op 10 oktober 1851. Hij kwam uit Denver en hij was ingenieur bij de Denver Gas and Electric Co. Jullie kregen samen drie kinderen; Bernice Brown Keene (1888 - 1937), James Leslie Brown (1889 - 1927) en Eunice Brown (1903 - 1945). Jullie kleinkinderen zijn: Barbara Brown Fischer (1921 - ?), Joseph Lyman Brown (1923 - 1993) en Dorothy Brown Hunter (1926 - 1978). Bernice trouwde met Mr. Keene. James was president van de Thompson Manufacturing Co. en eigenaar van Thompson Pipe and Steel Denver. Jij was actief in de New Thought Movement, met voorlopers als de mentalist/mesmerist Phineas Parkhurst Quimby en de arts Franz Anton Mesmer. Mary Baker Eddy was een patiënte van Quimby en zij heeft in 1879 in Boston de Church of Christ, Scientist opgericht. In 1901-1903 verscheen jouw boek 'Studies in spirituele harmonie'. In 1902-1904 verscheen 'Voedingsstudies' en in 1906 'Zeven stappen in het leven van S.A. Weltmer'. Sidney Abram Weltmer was een schrijver en genezer via hypnose, suggesties, magnetisme en helderziendheid. Met zijn vrouw Mary Genua Adair Stone kreeg hij vijf kinderen; Ernest Syrus, Silas, Stella, Tracy en Beulah Ethel.

In 1906 verscheen ook 'Levenslessen' en in 1907 verscheen 'Soul Songs van Ione'. Ione was een pseudoniem van jou. In 1908 verscheen 'Het vleesgeworden Woord, een studie in genezing'. In 1910-1911 verscheen 'Tot op de dag van vandaag; het huidige moment is Gods eigen tijd'. In 1915 verscheen 'Dollars en gezondheid: met betrekking tot de psychologie van de milt en andere dingen'. In 1916 verschenen 'Denk goed voor gezondheid en succes' en 'Mentale Harmonie: de invloed ervan op het leven'. In 1922 verscheen 'De innerlijke adem; 'Vivenda Causa', een openbaring van oude wereldwijsheidin nieuwe wereldvorm'. Jij was belangrijk bij de oprichting van De Orde van de Essenen, waar jij voorzitster van was. In 1906 was jij vice-presidente van de World New Thought Federation. Jij volgde Fanny B. James op als redactrice van het 'Fulfillment Magazine'. Van 1920 tot 1921 was jij boekhoudster voor de American Unitarian Association, met als belangrijkste predikers William Ellery Channing en Andrews Norton, de vader van de schrijver Charles Eliot Norton, familie van de dichter T.S. Eliot en getrouwd met Susan Ridley Sedgwick, met wie hij zes kinderen kreeg; Eliot, Sarah, Elizabeth, Rupert, Margaret en Richard. Susan overleed op 17 februari 1872, na de geboorte van Richard. Zij werd 33 jaar en zij is in de Mount Auburn Cemetery in Cambridge begraven.

Jij richtte de Modern Society of the Essenes op: Essene Circle. Christus Jezus en Johannes de Doper waren Essenen. Jij was redactrice van het tijdschrift 'Essene'. Joseph overleed op 10 november 1921 en hij is in de Fairmount Cemetery begraven. Jij woonde op 1645 Steele Street in Denver. Jij overleed in april 1925 in Denver. Jij werd 65 of 66 jaar en jij bent in de Fairmount Cemetery in Denver begraven.


'The greatest thing which God can give
is love
The greatest thing which man can know
is love
The only thing which will not fail
is love
The only thing which frees and saves
is love
IT IS TIME TO LOVE' (uit 'Essene', januari 1917)


'Wij spraken over de opstanding. Niet die van de Meester maar de enige ware: die van de mens zelf, die van de menselijke geest die zich regenereert, die zijn bron hervindt en zijn ware adel herovert. Wij spraken niet zozeer met woorden, maar wij droegen een ademtocht over... ongeconditioneerd.' (uit 'Herinneringen van Essenen', Anne en Daniel Meurois-Givaudan)


'De gnostici stelden de opstanding dus in een totaal ander perspectief dan de latere orthodoxe christenen. Geen opstanding in het vlees, alleen in (van) de Geest; een hemelvaart waaraan men reeds deel kon hebben in dit leven, als voorgerecht op de dood. In gnostische geschriften komen we dan ook praktisch geen teksten tegen die gewag maken van de 'bijbelse' opstanding van Jezus na drie dagen en ook niet van zijn hemelvaart na veertig dagen.' (uit 'De geheime woorden', Jacob Slavenburg)

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
28 juni 2023


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 36Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)